Messi elhintette, nincs messze a visszavonulása pillanata

Lionel Messi tavaly a katari világbajnokság megnyerésével beteljesítette legnagyobb álmát, így a visszavonulása előtti időszakban már csak élvezni szeretné a futballt. Az argentin klasszis legfrissebb interjújában azt is elárulta, mit tett volna, ha a nemzeti csapattal nem szerzi meg az áhított címet.

Magyar Nemzet
2023. 07. 12. 15:30
Az argentin Lionel Messi, FIFA, 2022, Katar, trófea, Infantino
Loszaíl, 2022. december 18. Az argentin Lionel Messi a legjobb játékosként elnyert díjjal megcsókolja a vb trófeáját, miután csapata 4-2-re gyõzött a katari labdarúgó-világbajnokság döntõjében játszott Argentína-Franciaország mérkõzés 3-3-as hosszabbítása utáni tizenegyes-párbajban a Loszaíl Stadionban 2022. december 18-án. MTI/EPA/Ronald Wittek Fotó: Ronald Wittek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sok más sztárhoz hasonlóan ezen a nyáron is elhagyta a klubfutball központját, Európát, de ő Karim Benzemával, N’golo Kantéval vagy éppen Roberto Firminóval ellentétben nem kelet, hanem nyugat felé vette az irányt, és az észak-amerikai profiligában (MLS) szereplő Inter Miamit választotta. Bár a döntése azt vetíti előre, hogy a 36 éves klasszis levezetni megy az Egyesült Államokba, Messi azt ígéri, továbbra is teljes erőbedobással fog küzdeni klubja sikereiért.

Argentina'a soccer player Messi arrives to Florida
Lionel Messit már nagyon várják Miamiban. Fotó: EPA/Cristobal Herrera-Ulashkevich

– A családom és én is elégedettek vagyunk ezzel a választással, és mindannyian készen állunk. Vágyunk az új kihívásokra és a változásra. Az, hogy az Egyesült Államokban fogok futballozni ugyanakkor nem változtatja meg a hozzáállásom, a lehető legjobbamat fogom nyújtani – mondta az argentin játékos, akinek zsenialitására nagy szüksége van az Inter Miaminak, tekintve, hogy David Beckham klubja a keleti főcsoport utolsó helyén szerénykedik.

Lionel Messi az argentin TV Publicának adott interjúban arról is beszélt, hogy a katari világbajnokság megnyerésével már beteljesítette a céljait, így hamarosan pontot tehet a pályafutása végére. A pontos időpontot még ő maga sem tudja, egyelőre csak annyi biztos, hogy 2025 végéig szerződés köti az Inter Miamihoz. 

– Nem tudom, hogy meddig fogok még játszani. Akkor vonulok majd vissza, amikor annak eljön az ideje. De az elmúlt időszakban sikerült minden vágyamat teljesítenem, szóval már csak annyi maradt hátra, hogy élvezzem a játékot. Majd Isten eldönti, hogy mikor jön el a visszavonulás pillanata. Ha logikusan gondolkozunk, és számításba vesszük a koromat, akkor ez nincs túl messze, csak a pontos időpontot még nem tudom. Amikor eljön a búcsú ideje, sokkal jobban fogom értékelni mindazt, amit elértem.

Tehát a világbajnoki címet is, Messi szívének legkedvesebb sikerét.

– Megmagyarázhatatlan pillanat volt a vb-cím elhódítása, hiszen rengeteget jelentett nekem, a családomnak és a barátaimnak is. Főleg azért, mert sok mindenen mentem át a válogatottban, eleget szenvedtem. Egészen rendkívüli, hogy tulajdonképpen a legfontosabb dolog elérésével zárhatom le a pályafutásomat. Ez volt az egyetlen trófea, ami még hiányzott a gyűjteményemből, éppen a legfontosabb – magyarázta a hétszeres aranylabdás futballista.

 

Messi már elköszönt volna

A Miaminál való bemutatására készülő Messi hozzátette, ha a katari vb-n nem jön össze az áhított győzelem, búcsút mondott volna a válogatottnak.

– Ha nem lennék világbajnok, többé már nem lennék itt. Nekem a válogatott jelenti a legtöbbet, mégis volt, hogy rettenetes pillanatokat éltem át a csapatban. Amikor a Barcelonával a csúcson voltam – több alkalommal megnyertem a Bajnokok Ligáját és a spanyol bajnokságot, illetve egyéni elismeréseket gyűjtöttem be –, utána a válogatottban kellett pályára lépnem, ahol sokat szenvedtem. Ráadásul nemcsak én, hanem a családom is – vallotta be.

Borítókép: Lionel Messi már elérte, amire vágyott, 2022-ben világbajnok lett (Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.