Kapusgól mentette meg a Laziót, ez csupán a második ilyen BL-találat

Ivan Provedel, a Lazio kapusa olyat tett, amire korábban csupán egyszer volt példa a labdarúgó Bajnokok Ligája három évtizedes történetében. Kapusként szerzett gólt, de nem ám büntetőből. Provedel a 95. percben fejesből talált be, így mentette 1-1-es döntetlenre az Atlético Madrid elleni Bajnokok Ligája-mérkőzést.

2023. 09. 20. 7:13
Ivan Provedel, Jan Oblak
Lazio's Italian goalkeeper #94 Ivan Provedel (L) scores in the last minute during the UEFA Champions League 1st round group E football match between Lazio and Atletico Madrid at the Olympic stadium in Rome on September 19, 2023. (Photo by Filippo MONTEFORTE / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az E csoportban játszott Lazio–Atlético Madrid mérkőzésen a vendégek Barrios révén a 29. percben szereztek vezetést, és egészen az utolsó pillanatokig úgy tűnt, ezzel a találattal meg is nyerik a mérkőzést. Ám jött a 95. perc, szöglethez jutott a Lazio. Miként ilyenkor szokás, a kapusa, Ivan Provedel is felfutott az ellenfél kapuja elé. Az első kísérlet kijött, aztán következett Luis Alberto beívelése, és Provedel be is fejelte a labdát, a rutinos Atlético-kapus, nem tudott hárítani.

Lazio, Atletico Madrid, Ivan Provedel, Bajnokok Ligája
Ivan Provedel fogadja a társak gratulációját (Fotó: AFP)

– Erre az éjszakára egész életemben emlékezni fogok. Különösen azért vagyok boldog, mert sikerült kiegyenlítenünk egy olyan meccsen, amelyen nem érdemeltünk volna vereséget. Még mindig nem fogtam fel, de később majd rájövök, hogy gólt lőttem a Bajnokok Ligájában – mondta az olasz kapus.

 

 

Provedel csupán a második a BL történetében

Provedel csupán a második kapus a Bajnokok Ligája történetében, aki nem büntetőből szerzett gólt. Korábban Sinan Bolat, a belga Standard Liege török kapusa még 2009-ben, az AZ Alkmaar elleni 2009-es csoportmeccsen egyenlített hasonlóképpen.

Provedel nem először szerzett így gólt, 2020-ban az olasz másodosztályban a Juve Stabia kapusaként az Ascoli elleni találkozón is fejjel talált be.

– A kapus mindent lát hátulról. Provedel jól ismer engem, és tudta, hogy abba a területbe fog menni a labda, ahová beadtam. Gyönyörű gólt szerzett – méltatta a társát  Luis Alberto, aki a kapus fejére varázsolta a labdát.

– Jól játszottunk a második félidőben, voltak tiszta gólhelyzeteink. Szervezetten és nagy erőfeszítéssel védekeztünk. Az utolsó percben kapott gól ellenére jó érzések maradtak bennem – Diego Simeone, azt Atlético Madrid edzője a hajrában elbukott győzelem ellenére elégedett volt a csapatával.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló, keddi eredmények:

E csoport
Lazio–Atlético Madrid 1-1
Feyenoord–Celtic 2-0

F csoport
AC Milan–Newcastle United 0-0
Paris Saint-Germain–Borussia Dortmund 2-0

G csoport
Young Boys–RB Leipzig 1-3
Manchester City–Crvena zvezda 3-1

H csoport
Barcelona–Antwerpen 5-0
Sahtar Donyeck–Porto 1-3

 

Borítókép: Kapusok szokatlan párviadala. Provedel fejesét nem tudta hárítani a rutinos Oblak

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.