időjárás 6°C Andor , András 2023. november 30.
logo

Szoboszlai Dominik csapattársa ezért bújt a szekrénybe

Magyar Nemzet
2023.09.29. 15:58 2023.09.29. 16:15
Szoboszlai Dominik csapattársa ezért bújt a szekrénybe

A Liverpool FC labdarúgói különleges módon tudták meg, milyen az értékelésük az új EA Sports FC 24 játékában. Diogo Jota és Ibrahima Konaté járta körbe a csapat központját, Szoboszlai Dominik számait is ők fedték fel. A magyar játékost Trent Alexander-Arnold és Cody Gakpo társaságában találták meg. Konaté szerint Szoboszlai Dominik lövőereje túl jó ahhoz, hogy beférjen a skála eredeti határai közé.

A Liverpool FC YouTube-csatornáján közzétett videóban mutatta meg, hogy néhány játékosa milyen értékelést kapott az új EA Sports FC 24 játékban. Diogo Jota és Ibrahima Konaté volt a két főszereplő, akik társaik előtt is felfedték a számokat. játékbeli adatlapját is kielemezték a magyar játékossal. Konaté szerint Szoboszlai lövőereje a 100-as skálán legalább 110 pontot ér. Volt olyan Liverpool-játékos is, aki Jotáékat meglátva az öltözőszekrénybe bújt, pedig nem kellett volna szégyenkeznie az adatlapja miatt.

Szoboszlai Dominik Darwin Núnez Liverpool
Szoboszlai Dominik népszerű csapattársai körében (Fotó: MTI/AP/Jon Super)

Jota és Konaté feladata nem volt hálás, sok rossz hírt kellett közölniük, erre Trent Alexander-Arnold mutatott rá.

– Soha senki nem elégedett az értékelésével – szögezte le a jobbhátvéd, aki a valósághűségre törekvő játékban rendkívül magas, 90-es értékelést kapott a passzjátékára.

Milyen értékelést kapott Szoboszlai Dominik?

Ismét Alexander-Arnold társaságában volt Szoboszlai Dominik, a Liverpool magyar futballistája, s amikor az angol védő arra panaszkodott, hogy csak 69-et kapott a lövésre, Jota azonnal reagált.

Ezért vettük meg Dominikot.

Szoboszlai összértékelése 82-es, a hatból négy mutatója is 80 felett van:

  • sebesség: 83
  • lövés: 82
  • passz: 84
  • cselezés: 82

A védekezésére viszont mindössze 34 pontot kapott a magyar játékos. Csapattársai azonnal a védelmére keltek, hogy ennél sokkal jobbat érdemelt volna.

Majd Konaté leszögezte, hogy Szoboszlai lövőereje 110-es minőségű.

Szoboszlai Dominik és Alexander-Arnold asztaltársa volt Cody Gakpo is, az EA Sports FC 24 alapján a holland támadó lövése éppen ugyanolyan jó, mint Szoboszlaié. Gyorsan megbeszélték, hogy a stílusuk mindenképp különböző.

Előbb-utóbb mindenki készségesen elbeszélgetett Jotával és Konatéval, bár Andrew Robertson elsőre az öltözőszekrénybe próbált elbújni a duó elől.

Borítókép: Szoboszlai Dominik hamar kivívta csapattársai elismerését (Fotó: MTI/EPA/Szilágyi Anna)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.