Egy gól, két rájátszást érő gólpassz a magyar légiótól

Németországban nem sok babér termett a hétvégén a magyar futballistáknak, Angliában pedig felemás volt a magyar mérleg. Szoboszlai Dominik és a Liverpool megnyerte a Mersey-parti derbit, Kerkez Milos csapata, a Bournemouth viszont hazai pályán hasalt el. Gyurcsó Ádám volt a magyar légió egyetlen eredményes tagja, míg Sallói Dániel két gólpasszig jutott az észak-amerikai profi ligában.

2023. 10. 23. 6:24
FC Dallas v Sporting KC - MLS League
Sallói Dániel
March 18, 2023, Frisco, United States: Sporting KC forward Daniel Salloi controls the ball in the offensive zone during second half action of the MLS game between FC Dallas and Sporting KC at Toyota Stadium on March 18, 2023 in Frisco, Texas. (Photo by Javier Vicencio/ Eyepix Group) (Photo by Eyepix/NurPhoto) (Photo by Eyepix / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP/Eyepix
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ritkán fordult elő a Liverpoollal az idényben, hogy ne hátrányból kellett volna megfordítania egy bajnoki mérkőzést. Szombaton az Everton elleni rangadón nemcsak ezt sikerült elkerülniük a Vörösöknek, hanem Szoboszlai Dominik szavaival élve végre azt is megtapasztalhatták, hogy milyen emberelőnyben játszani, és ezt kihasználva 2-0-ra győztek. A magyar középpályás végig a pályán volt. Kerkez Milosról ez nem mondható el, ő szombaton 84 percet kapott a Wolverhampton elleni találkozón. A Bournemouth védője továbbra sem ízlelhette meg a győzelem ízét a Premier League-ben, ezúttal 2-1-re kaptak ki otthon, így kilenc forduló elteltével is nyeretlenek. 

 

GER, 1.FBL, TSG 1899 Hoffenheim vs Eintracht Frankfurt Szalai Attila
Szalai Attila szombaton a Hoffenheim kezdőcsapatában kapott helyet Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/Hasan Bratic

A Bundesliga magyar légiósainak nem sok örömben volt részük a napokban. A sérüléssel küzdő Schäfer András kimaradt a szombaton a Stuttgarttal szemben otthon 3-0-s vereséget szenvedő Union Berlinből, ahogyan a szintén nem bevethető Willi Orbán is csak a távolból figyelhette az RB Leipzig 3-1-es győzelmét a Darmstadt vendégeként. Utóbbit Gulácsi Péter is a kispadról nézte végig. Szalai Attila négy bajnoki mérkőzés után került vissza a Hoffenheim csapatába, 63 percet és sárga lapot kapott a Frankfurt ellen 3-1-re elveszített összecsapáson. Sallai Roland gárdája már a 15. percben hátrányba került a Bochum ellen, de a Freiburg még az első félidőben fordított, és 2-1-re nyert. A Hertha meccsén éppen fordított volt a forgatókönyv a német másodosztályban: a berliniek szerezték meg a vezető gólt vendégként, amire a Nürnberg hárommal válaszolt. Dárdai Pál vezetőedző fiai közül Márton végig a pályán volt, Bencét a 63. percben cserélte be az édesapja, Palkó pedig sérült.

Az olasz másodosztályban Balogh Botond nem játszott csapata, a Parma és a Como pénteken 2-1-es sikerrel zárult meccsén. A Nagy Ádámot foglalkoztató Pisa szintén 2-1-re nyert a Cittadella ellen szombaton a Serie B-ben. A magyar középpályást a 62. percben cserélték be azok után, hogy az előző három meccset a kispadon töltötte. A Le Havre pénteken nem bírt a Lens-nel, 0-0-s döntetlen született a francia élvonalban, Loic Nego a 23. perctől játszott előbbi mezében.

Az elmúlt napok egyetlen gólt szerző légiósa Gyurcsó Ádám volt, aki szombaton csak az utolsó tizenhárom percre állt be az AEK Larnaca csapatába, de ő állította be az 5-0-s végeredményt a Karmiotissa ellen a ciprusi bajnokságban. Varga Kevinnek bő húsz perc jutott vasárnap az Apollonban a Zakakiou otthonában aratott 5-0-s kiütés alkalmával. A meccset végigjátszó Mocsi Attila szombaton győzelmet ünnepelhetett a török bajnokságban, a Kayserispor 3-1-re múlta felül a Rizesport. A Sepsi OSK csütörtökön 1-0-ra kikapott a Poli Lasi vendégeként, Varga Rolandnak tizennyolc perc jutott a vesztes csapatban, amelynek vezetőedzője Kecskés Ákost nem vetette be.

Ádám Martin még az Ulszan Hyundai keretébe sem került be a Gwangju otthonában szombaton elszenvedett 1-0-s vereség alkalmával. A tengerentúlon játszó futballistáink közül Gazdag Dániel hiába volt végig a pályán, a Philadelphia Union 2-1-re alulmaradt a New England Revolutionnel szemben az MLS-ben. Sallói Dániel ugyanakkor ünnepelhetett, mert a Sporting Kansas City az alapszakasz utolsó fordulójában házigazdaként 3-1-re legyőzte a Minnesotát, ezzel a bejutott az észak-amerikai profi liga rájátszásba. Sallói két gólpasszal vette ki a részét a fontos sikerből.

Borítókép: Sallói Dániel két gólpasszal járult hozzá a Sporting Kansas City győzelméhez (Fotó: AFP/Nurphoto/Eyepix Group/Javier Vicencio)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.