Magyargyűlölő román huligánok is várnak a fradistákra Genkben

Csaknem húszezer belga drukker biztatja majd a KRC Genk együttesét a Ferencváros ellen a csütörtöki Konferencialiga-mérkőzésen. A hazai oldalon minden bizonnyal jelen lesz néhány román huligán is, akik jó viszonyt ápolnak a genki ultrákkal. Csak remélhetjük, hogy a megerősített hazai szurkolótábor nem keresi az összeütközést a Fradi drukkereivel.

2023. 10. 26. 6:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felfokozott várakozás előzi meg a Ferencváros belgiumi vendégjátékát, az Európa Konferencia Liga csütörtök esti csoportmeccse sok mindent befolyásolhat a továbbjutás szempontjából. A KRC Genk stadionja rendre megtelik a bajnoki találkozókon is, így természetesen a nemzetközi kupameccsek is telt ház előtt zajlanak, ami mintegy húszezer embert jelent majd. Ahogy az több európai szurkolótábor esetében szokás, feltehetően a hazai ultrákat támogatja majd egy baráti klub néhány tagja is. A Genk fontosabb meccsein ugyanis rendre feltűnnek a belga fanatikusokkal baráti viszonyt ápoló román FC Petrolul Ploiesti drukkerei is. 

A Petrolul Ploiesti ultrái szabadságot követelnek bajban lévő genki barátaiknak, egy 2017-es mérkőzésen (Forrás: Facebook.com/tribunezuidgenk)

A kapcsolatot közös logó, illetve számtalan mérkőzésfotó is tanusítja, amelyen együtt van a két szurkolótábor, a Facebook-bejegyzések szerint több éve tart a nagy barátság. Nemcsak egymás meccseit látogatják, hanem a belgák anyagilag is támogatták román testvéreiket.

Román segéderők: kések, szúró- és vágófegyverek

Olyannyira jóban vannak egymással, hogy nemcsak a színtiszta szurkolás köti össze őket, két hónappal ezelőtt hét ploiesti huligánt tartóztattak le egy görög határátkelőhelynél, késeket és más szúró- illetve vágófegyvereket koboztak el tőlük a görög rendőrők, amikor éppen a Genk görögországi meccsére igyekeztek, amelyet az Olimpiakosz Pireusz ellen vívtak (sikertelenül).

 

A Petrolul Ploiesti szurkolóiról érdemes tudni, hogy – mint oly sok román szurkolótábor – kifejezetten magyarellenes, a közelmúltban többször is kiszabtak rájuk pénzbírságot magyarellenes uszító rigmusok miatt.

A Fradi drukkerei közül többen megelőzték a csapatot

Ami ferencvárosi szurkolókat illeti, néhányan már Belgiumban vannak, voltak, akik a reptéren várták a késő éjszaka érkező csapatot, illetve többen különrepülővel utaznak majd, amely délután landol a tervek szerint Belgiumban.

A találkozót 21 órától rendezik, a csoportot jelenleg a Fradi vezeti négy ponttal, az ugyancsak négypontos KRC Genk előtt.

Ízelítő a Genk-ultrák szurkolásából ITT.

Borítókép: A Petrolul Ploiesti szurkolói egy 2018-as mérkőzésen (Forrás: Facebook.com/PetrolulPloiestiFans)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.