Messi és Beckham folytatnák a Barcelona „kifosztását”

Spanyol lapértesülések szerint Lionel Messi volt csapattársát, a Barcelona újabb futballistáját nézte ki magának az észak-amerikai profi liga (MLS) rájátszásáról lemaradt és ezért erősíteni vágyó Inter Miami.

2023. 10. 16. 10:14
Lionel Messi Inter Miami
Inter Miami's Argentine forward #10 Lionel Messi looks on during the Major League Soccer (MLS) football match between Inter Miami CF and FC Cincinnati at DRV PNK Stadium in Fort Lauderdale, Florida, on October 7, 2023. (Photo by Chris Arjoon / AFP) Fotó: AFP/Chris Arjoon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megvalósult, amire az Inter Miami korábbi eredményei alapján számítani lehetett: az utolsó mérkőzések idején sérüléssel bajlódó nélkül a floridaiak nem jutottak be az MLS rájátszásába. A Miami játékosaira így hosszú pihenő vár, hiszen az új szezon csak február végén kezdődik. Fel is vetődött, hogy a csapat legnagyobb sztárja, Messi kölcsönbe távozik Európába a következő időszakra, hogy játékban maradjon, de a transzferguru Fabrizio Romano szerint ez nem fog megtörténni, mert az argentin spíler jelenleg csak a klubjára és a válogatottra koncentrál.

Sergi Roberto Messiék következő kiszemeltje
A hírek szerint Sergi Roberto Messiék következő kiszemeltje Fotó: AFP/Nurphoto/Jose Breton

Így a résztulajdonos David Beckhammel elmélkedésre is volt idejük, és spanyol sajtóhírek szerint arra jutottak, hogy tovább kellene bővíteni a gárda barcelonai különítményét, Messi, Sergio Busquets és Jordi Alba után Sergi Roberto lehetne a következő szerzemény.

A 31 éves spanyol védő már nem számít Xavi alapemberének, az idényben eddig csak kétszer került be a kezdőcsapatba, és mindösszesen 224 játékperce van a katalánoknál, pedig a mellőzéshez egyáltalán nincs hozzászokva. Bár Roberto korábban elhintette, hogy szívesen kipróbálná magát az MLS-ben, meglátása szerint ennek még nem jött el az ideje.

– Nem úgy tekintek az idényre, mintha az lenne az utolsó évem a Barcelonánál. Csak a pillanatnak élek és persze életem klubjának. Szerencsés vagyok, nem gondolkozom a jövőn – szögezte le a Barca labdarúgója. – Szeretem az Egyesült Államokat, gyakran jövök ide, leginkább New Yorkba. Szívesen nézem az MLS-t is, már több barátom is megfordult itt. Ez egy olyan ország és egy olyan bajnokság, ahol lenne kedvem játszani, de csak néhány év múlva. Nem tartom valószínűnek, hogy a közeljövőben itt folytatnám – tette hozzá Roberto.

 

 

Messi miatt megéri megint futballt nézni

Pedig az MLS Messi megérkezésével újra érdekes lett. Ezt maga a korábban a Barcelonánál és a Los Angeles Galaxynál rövid időt eltöltő Zlatan Ibrahimovic állapította meg, amikor a hétszeres aranylabdás klubváltásáról kérdezték.

– Együtt örülök velük (az amerikai szurkolókkal – a szerk.). Végre újra nézhetnek futballt, mert amikor én távoztam, akkor baseballra váltottak – viccelődött a nyáron visszavonult csatárlegenda.

Borítókép: Lionel Messi az Inter Miami mezében (Fotó: AFP/Chris Arjoon)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.