A férfiválogatott után a hölgyeknek is meggyűlt a bajuk a görögökkel

A férfiak csütörtöki mérkőzése után egy nappal a női vízilabda-válogatott is két góllal, 14-12-re kapott ki Görögország legjobbjaitól, a Mihók Attila és Cseh Sándor vezette csapat így vereséggel kezdte az eindhoveni Európa-bajnokságot. Szombaton a vb-címvédő Hollandia ellen javíthat a magyar válogatott.

2024. 01. 05. 21:42
Garda Krisztina
2024 European Water Polo Championship Fotó: Kovacs Aniko
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Férfiválogatottunk csütörtökön nem tudta legyőzni a görögöket, pénteken a hölgyeken volt a sor, hogy megpróbálják felülmúlni a helléneket a Mihók Attila, Cseh Sándor kapitányi páros első tétmérkőzésén. Mindkét csapat számára nagy a tét az Európa-bajnokságon, mert még egyiküknek sincs olimpiai kvótája – igaz, a mieinkkel szemben a görögök az elmúlt három alkalommal sem jutottak ki az ötkarikás játékokra.

Vereséggel kezdte az Eb-t a Mihók Attila és Cseh Sándor vezette válogatott
Fotó: MVLSZ/Kovács Anikó

Ettől függetlenül erős ellenfélről beszélünk. A mieink tavaly mindhárom meccsüket megnyerték a görögök ellen, de a legutóbbi, 2022-es Eb-n is egymással mérkőzött meg először a két válogatott, és akkor egy góllal a déliek bizonyultak jobban. Aztán pedig egészen a döntőig meneteltek, amelyet végül elveszítettek a spanyolokkal szemben.

Nagyon hasonlított a pénteki mérkőzés forgatókönyve a férfiak csütörtöki csatájához. Először – Kurucz-Gurisatti Gréta révén – a magyarok szereztek vezetést, a görögök viszont gyorsan fordítottak, és aztán a mieink szaladtak az eredmény után. 4-4-ig fej fej mellett haladt a két csapat, majd a második negyed elején a meccs során először kétgólos előnybe került a görög válogatott. Szerencsére nem tartott sokáig ez az állapot, és Garda Krisztina góljainak köszönhetően félidőben 6-6 volt az állás.

Ezek után olyasmi történt, ami a férfiak mérkőzésén nem: a magyar válogatott másodszor is megszerezte a vezetést, Leimeter Dóra volt a gól „elkövetője”. A görögök egyenlítő találatát követően Garda bombázott a kapuba. A sorminta nem változott, egy gól itt, egy gól ott, és ez a negyed is döntetlennel ért volna véget, ha Garda keze nem sül el harmadszor is. Így viszont 10-9-es magyar vezetésnél kezdődött a zárónegyed. Három perc alatt fordítottak a görögök, ezután már nem engedték ki a kezükből a győzelmet. A magyar válogatott 14-12-re kapott ki, szombaton 19 órakor Hollandia ellen folytatja a szereplését.

Női Európa-bajnokság (Eindhoven), csoportkör, A csoport, 1. forduló:
Magyarország–Görögország 12-14 (4-4, 2-2, 4-3, 2-5)
a magyar csapat gólszerzői: Garda, Leimeter, Keszthelyi-Nagy 3-3, Kurucz-Gurisatti, Kuna, Vályi 1-1

A csoport másik meccsén: Hollandia–Horvátország 24-6 (5-2, 6-2, 7-1, 6-1)

 

Borítókép: Garda Krisztina bombáival nem tudtak mit kezdeni a görögök (Fotó: MVLSZ/Kovács Anikó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.