A Freiburg hőse, Sallai elmondta, élete egyik legjobb meccsén miért cserélték le

Sallai Roland főszerepet játszott abban, hogy a Freiburg bejutott az Európa-liga nyolcaddöntőjébe: a francia Lens elleni csütörtöki visszavágón a németek az ő két góljával egyenlítettek 0-2-ről, és csapata hosszabbításban szerzett harmadik góljából is kivette a részét.

2024. 02. 24. 10:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a Nemzeti Sportnak nyilatkozott, és az első kérdés adta magát: ez volt a legjobb meccse freiburgi színekben? – Szerencsére sok emlékezetes mérkőzésen vagyok már túl a Freiburg mezében, amióta 2018-ban ide szerződtem, de tény, a csütörtöki egyike a legjobb meccseimnek, mégiscsak európai kupasorozat kieséses szakaszában játszottunk – válaszolta lapunknak Sallai Roland, a 26 éves, 46-szoros magyar válogatott támadó, akivel a pénteki Európa-liga-sorsolás után beszélgettünk. – Az első meccsen is lehetőségem volt gólokat szerezni, akkor nem sikerült, de mindig mondom, szerencse is kell az eredményességhez. Most megvolt.

SALLAI Roland
Sallai Roland kétszer is bevette a Lens kapuját Fotó: MTI/AP/DPA/Harry Langer

A Freiburg–Lens párharcban az első, franciaországi meccs 0-0-ra végződött, a visszavágón pedig a franciák a szünetben 2-0-ra vezettek, így a németek nagyon nehéz helyzetbe kerültek. Sallai a 62. percben szépített, majd a 92. percben (!) mentette hosszabbításra a találkozót. A 99. percben pedig a döntő gólt szerző Michael Gregoritsch elé úgy került a labda, hogy Sallai megbirkózott a védőjével. 

Sallai a játéknap legjobbja volt!

Honfitársunkat a 106. percben lecserélték, de ennek nem sérülés volt az oka; a sportnapilapnak bevallotta, hogy elfáradt.

– Az én posztomon, amelyen nagyon sokat kell futni, sprintelni, el lehet fáradni. Szerencsére addigra már megtettem a magamét.

 

Sallai Roland: Sok tapasztalatot szereztünk a West Hamről

A Freiburg a nyolcaddöntőben a West Ham United csapatával találkozik, amellyel az ősszel ugyanabban a csoportban szerepelt, és mindkét meccset az angolok nyerték meg, Londonban 2-0-ra, Freiburgban 2-1-re győztek.

– A hazai találkozón a második félidőben nagyon jók voltunk, tudtunk egyenlíteni az én gólommal, közel álltunk a győzelemhez, de sajnos egy egyéni hiba miatt kaptunk egy gólt, amely a vereségünket jelentette. Ám nagy előny, hogy sok tapasztalatot szereztünk a West Hamről, ismerjük a gyengeségeit, és a nyolcaddöntőben igyekszünk ezeket kihasználni – mondta el Sallai Roland.

A Nemzeti Sport cikke ITT olvasható el.

Borítókép: Sallai Roland góljai sokat értek a Freiburgnak (Fotó: EPA/Anna Szilagyi)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.