Bognár György és Szabó István: elégedetlen győztes edzők + videó

Csütörtökön véget ért a labdarúgó NB I 19. fordulója. A Paks 1-0-ra nyert a Mezőkövesd otthonában, így ezt a fordulót is a tabella élén zárja, míg a Kecskemét hazai pályán 2-1-re legyőzte a DVTK-t. Mind a Paks, mind a Kecskemét maximális, hat pontot szerzett az első két tavaszi meccsén, Bognár György és Szabó István mégis kritizálta csapata játékát.

2024. 02. 09. 8:43
BÖDE Dániel
Mezõkövesd, 2024. február 8. Szivacski Donát (b) és Ilia Beriashvili (j), a Mezõkövesd Zsóry FC (b), valamint Böde Dániel, a Paksi FC játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójában játszott Mezõkövesd Zsóry FC-Paksi FC mérkõzésen a mezõkövesdi városi stadionban 2024. február 8-án. A Paksi FC 1-0-ra nyert. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Paks képviselői folyamatosan hangoztatják: hiába a jelenlegi, tabellán elfoglalt első hely, a bajnokság egyértelmű esélyese továbbra is a Ferencváros. együttese azonban nem fogja tálcán nyújtani az aranyérmet az FTC-nek, a riválishoz hasonlóan két győzelemmel kezdett tavasszal. Igaz, a kiesőjelölt Mezőkövesd otthonában aratott 1-0-s siker után Bognár György nem volt elragadtatva a Paks játékától.

SZABÓ Bálint Paks Bognár György
Szabó Bálint (középen) szerezte a Paks gólját, később Bognár György lecserélte őt. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

– Amit elterveztünk, az működött, de az egyéni teljesítmények lehettek volna jobbak. Az elmúlt években Mezőkövesden nem sok babér termett nekünk, most meglett a győzelem, de nem vagyok túl boldog, mert a játék minősége ma sem volt igazán jó – fogalmazott Bognár György, aki kitért a győztes gól szerzőjére is, de nem feltétlenül úgy, ahogy Szabó Bálint szerette volna.

– Skribek Alen és Szabó Bálint jó teljesítményt nyújtott, de a gól után többet engedtek meg maguknak, néha szórakoztak, ezért hoztam le őket – mondta a Paks mestere.

A Mezőkövesd több mint ötszáz perce nem lőtt gólt a bajnokságban, így nehéz lesz kiharcolni a bennmaradást. Kuttor Attila, a matyóföldiek vezetőedzője a gyenge helyzetkihasználás mellett azt jelölte meg a vereség okának, hogy a párharcokban gyenge az együttese.

 

Szabó István követte Bognár György példáját

A 19. forduló utolsó mérkőzésén a Kecskemét 2-1-re nyert a tavaszi rajt előtt néhány nappal edzőváltáson átesett DVTK ellen. A lila-fehérek hőse a csapat válogatott játékosa, Horváth Krisztofer volt, aki duplázott. Ahogy a Paks, úgy a Kecskemét is két győzelemmel kezdte a tavaszi szezont, és itt nem ér véget a párhuzam: Bognár Györgyhöz hasonlóan Szabó István sem volt elégedett azzal, amit csapata játékban nyújtott.

– Nagyon jó csapatot győztünk le, még ha szerencsével is. Játékban nem voltunk pariban az ellenféllel, a Diósgyőr előttünk jár, a játékosaim viszont azért érdemelnek dicséretet, amiért óriási szívvel és akarattal küzdöttek – mondta a Kecskemét vezetőedzője.

Megállás nincs az NB I-ben, a hét végén következik a 20. forduló, szombaton és vasárnap is három-három találkozót rendeznek, a Paks és a Kecskemét éppen egymás ellen folytatja.

NB I, 19. forduló

Kedd
Újpest–Debrecen 1-2 (0-0), Szusza Ferenc Stadion, 2610 néző, jv.: Pintér, gólszerzők: Mörschel (101., 11-esből), illetve Domingues (78., 93.), kiállítva: Jevtoszki (Újpest, 58.)
Ferencváros–MTK 5-1 (1-1), Groupama Stadion, 7014 néző, v.: Bogár, gólszerzők: Varga B. (22., 52., 53., 56.), Loncar (66.), illetve Bognár (32.)

Szerda
Kisvárda–Fehérvár FC 1-2 (0-0), Kisvárda, 1850 néző, jv.: Bognár T., gólszerző: Larsen (86.), illetve Gradisar (56.), Stefanelli (83.)
Puskás Akadémia–Zalaegerszeg 0-1 (0-1), Pancho Aréna, jv.: Erdős, gólszerző: Mance (15., 11-esből)

Csütörtök
Mezőkövesd–Paks 0-1 (0-0), Mezőkövesd, 1451 néző, jv.: Andó-Szabó, gólszerző: Szabó B. (47.)
Kecskemét–Diósgyőr 2-1 (1-0), Széktói Stadion, 2127 néző, jv.: Berke, gólszerzők: Horváth K. (17., 71.), illetve Pozeg Vancas (59.)

A tabella állása

1. Paks 40 pont
2. Ferencváros 39
3. Fehérvár 33
4. Debrecen 29
5. MTK 28
6. Puskás Akadémia 28
7. Kecskemét 27
8. DVTK 25
9. Zalaegerszeg 21
10. Újpest 21
11. Mezőkövesd 15
12. Kisvárda 14

A 20. forduló programja

Szombat
Kisvárda–Puskás Akadémia 12.30
MTK–Fehérvár 15.00
Debrecen–Ferencváros 17.30

Vasárnap
Paks–Kecskemét 12.30
DVTK–Újpest 14.45
Zalaegerszeg–Mezőkövesd 19.45

Valamennyi meccset az M4 Sport közvetíti.

 

Borítókép: Böde Dániel a mezőkövesdi darálóban (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.