Nehezen érthető edzőváltás két nappal az NB I tavaszi rajtja előtt

A DVTK két nappal a labdarúgó NB I tavaszi rajtja előtt szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel. Közleményében a Diósgyőr azt hangoztatja, hogy a klubnál semmi sem lehet fontosabb, tehát a vezetők bizalma megingott a tréner lojalitásában. Egyelőre csak az biztos, hogy szombaton, a Debrecen vendégeként Simon Miklós, a DVTK LSA szakmai igazgatója irányítja a miskolci csapatot.

2024. 01. 31. 20:18
Kuznyecov Szergej
Forrás: DVTK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Annak tudatában hoztuk meg ezt a nehéz döntést, hogy tudjuk, néhány nappal a bajnoki rajt előtt nem ideális edzőt váltani. Ám senki nem lehet fontosabb, mint a klub, a DVTK-család értékeivel senki nem fordulhat szembe. Csak olyan kollégákkal tudunk együtt dolgozni, akik számára a DVTK előrébb való, mint a a saját márka építése. Aki ezzel nem tud azonosulni, attól, ha fájdalmas is, de meg kell válni – indokolta a döntést a klub honlapján közölt cikkben Magyar Mátyás, a klub tulajdonosa, hozzátéve, az elválás egy folyamat eredménye, már korábban is láttak arra utaló jeleket, hogy ez bekövetkezhet, noha igyekeztek mindent megtenni az elkerüléséért.

Kuznyecov Szergej, DVTK, Diósgyőrt, edzőváltás, távozik, labdarúgó NB I, lojalitás
Kuznyecov Szergej a tavasszal már nem ad tanácsot a DVTK játékosainak, így Gera Dánielnek sem. Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

– Egy közös úton indultunk el együtt másfél évvel ezelőtt. Bármilyen sikereket is értünk el, ha valaki letér erről a közös útról, akkor nem tudunk más döntést hozni – folytatta a tulajdonos.

Vajon hogyan fordult szembe Kuznyecov a DVTK-val?

Vajon mivel árthatott a DVTK-nak Kuznyecov Szergej? Mindenkiben ez a kérdés motoszkál, de persze nem kapunk konkrét választ. Ismert, hogy tavaly a trénert összeboronálták a Puskás Akadémiával, végül maradt. Talán ismét valamelyik másik klub környékezte meg?

A tulajdonos még azt hangsúlyozza, hogy a DVTK költségvetése az előző idényhez képest jelentősen megemelkedett, s az összhangban áll a csapat céljaival, s a jövőben is a két lábbal akarnak a földön járni. Kuznyecov Szergej esetleg ezt nem fogadta el, s további költekezést, játékosok megvásárlását kérte?

A klub természetesen köszönetet mond a távozó trénernek a munkájáért, igaz, nem teljesen őszintén.

 

Már korábban árulkodó jeleket láttak

– Kuznyecov Szergej személyében egy fiatal edzőnek adtunk bizalmat, aki Diósgyőrben érte el első sikereit, ám az elmúlt időszakban láttuk a jeleit annak, hogy nem egy irányba tartunk. És a szurkolók számára láthatatlan hétköznapok során ezek a jelek egyre erősödtek – mondta Bajúsz Endre, a DVTK sportigazgatója.– A keretet nyáron és télen is vele egyetértésben erősítettük meg, jöttek az eredmények is, ám a helyzetet ez nem oldotta meg, ezért a váltás mellett döntött a klubvezetés. Én is köszönöm szépen a közös munkát, a közös sikereket, és sok sikert kívánok a további karrierjéhez!

Kuznyecov Szergej 2022 őszén érkezett Diósgyőrbe, amikor a csapat még az NB II-ben szerepelt. Az első idényben 33 bajnokin ült a DVTK kispadján, és kiharcolta a feljutást az NB I-be. Ezt követően az élvonalban 17 mérkőzésen irányította a csapatot, amely a 7. helyen zárta az őszi szezont.

Borítókép: Kuznyecov Szergej vezetésével a hetedik helyen zárta a DVTK az őszi szezont az NB I-ben (Fotó: DVTK)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.