Ilyen ágy jutott Izlandon a magyar kosárlabda-válogatott 211 centis centerének

A magyar férfikosárlabda-válogatott Izlandon kezdi meg a selejtezőket csütörtökön este a jövő évi Európa-bajnokságra. Ezek a mérkőzések utazással járnak, a játékosok szállodákban alszanak, és a repülőgépeket, valamint a hotelek berendezéseit átlagos méretű emberekre szabják, márpedig a kosarasok zöme ennél jóval nagyobb termetű. Golomán György, a magyar csapat 211 centi magasra nőtt centere mesélt a Magyar Nemzetnek az ezekkel járó kényelmetlenségekről.

2024. 02. 22. 14:08
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kosárlabda nem a törpék sportja. Aki a hétköznapi életben már magasnak számít, az ebben a sportágban legfeljebb alulról súrolja a várakozásokat. Női szemmel alighanem jól festenek ezek a magasra nyúlt, többnyire kidolgozott izomzatú jegenyék, ám ennek nemcsak előnye, hanem hátránya is van. Éppen abból adódóan, hogy az élet az az átlagosoknak kedvez, és ez a férfi kosárlabdázók esetében – gyakran persze a hölgyekében is – rengeteg kényelmetlenséggel jár.

Golomán György Fotó: MKOSZ

Golomán György a magyar válogatott legmagasabb embere a maga 211 centijével. Számára már a hosszú repülőút is felér egy tortúrával. Ha a sors kegyéből üresen marad a szomszédos ülés, akkor kicsit jobban el tudja helyezni a hosszú lábait, ha nem, akkor kínkeservesen telik az idő a levegőben. A szállodák sem az égimeszelőkre gondolva vásárolják meg az ágyaikat, ezért sok kosarasnak az alvás is kihívást jelenthet. Így van ez most itt, Reykjavíkban is, a minden igényt kielégítő, remek Grand Hotel Reykjavíkban is.

– Már megtanultam magzatpózban aludni, mert az ágyak zöme nemcsak rövid, hanem keskeny is a termetemhez – mondja Golomán György, a spanyol Basquet Girona centere. – Az sem baj, ha lelóg a lábam, úgy is lehet aludni. A gond akkor kezdődik, amikor az ágy végén kiemelkedik a fa keret, mert azzal nem lehet mit tenni, ebben az esetben fájdalmas kinyújtani a lábamat. Ez azonban ritka eset, a csapatok vezetői a szállások kiválasztásánál erre is tekintettel vannak, és olykor már fel sem veszem a kényelmetlenséget, megtanultam alkalmazkodni hozzájuk.

Borítókép: Golomán György számára minden kisebbnek tűnik, mint az átlagos méretű embereknek (Fotó: Magyar Nemzet)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.