A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Grealish nem érti, a Manchester City játékosa az édesanyját is belekeverte

Ha listát készítenénk azokról a labdarúgókról, akiket a meccseken rendre „megtalálnak” az ellenfél szurkolói, akkor Jack Grealish elöl lenne a sorban. A Bajnokok Ligájában és a Premier League-ben is címvédő Manchester City 28 éves középpályása nem érti, hogy miért „közellenség”.

2024. 04. 02. 16:25
Jack Grealish már beletörődött a sorsába
Jack Grealish már beletörődött a sorsába Fotó: EPA/Peter Powell
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jack Grealish 2021 augusztusában 117,5 millió euróért került az Aston Villa csapatától a Manchester City állományába, ami akkor rekordösszegű transzfernek számított a Premier League-ben. De most is a második helyen van, csak a Chelsea fizetett többet tavaly januárban az argentin Enzo Fernándezért a Benficának, 121 millió eurót. A harmadik helyen az Arsenal és a West Ham United tavaly nyári egyezsége áll, az Ágyúsok 116 millió euróért vették meg Declan Rice-t. Anglián belül azonban továbbra is Grealish-ért fizették a legtöbbet, ami sokakban azért is kelt ellenszenvet a játékos iránt, mert túlértékeltnek tartják.

English Premier League - Manchester City vs Everton
Jack Grealish szerint szabadrúgásnak kellene következnie. Fotó: EPA/Ash Allen

S ezzel a megállapítással nehéz vitatkozni, mert Grealish, aki az Aston Villában a legnagyobb csillag volt, a Manchester Cityben nem számít alapembernek. Az idei szezonban a City 29 bajnoki meccse során ötször a meccskeretbe sem került be, és ezekben az a három mérkőzés nincs is benne, amikor sérült vagy eltiltott volt. Hatszor pedig a kispadon maradt. Így 15-ször lépett pályára, de csak ötször kapott kilencven percet. A mérlege három gól és egy gólpassz. Valamennyi sorozatot nézve még rosszabb a mutatója, 28 találkozón három gól, két gólpassz. A piaci értéke már csak 65 millió euró, a csúcson, 2021 őszén 100 millió volt.

Ám Jack Grealish-sel nem csak az a baj, hogy nem teljesít a pályán. A ficsúros viselkedése, magamutogatása, az időnként túlzásba vitt bulizása, az ezekről nyilvánosságra került fotók és videók, no meg néhány nagyképűnek ható, provokáló nyilatkozata is sokaknál kiveri a biztosítékot. Ám ő úgy látja, nem azt a fogadtatást érdemelné, amit kap...

Egy nem előnyös fotó róla Las Vegasban:

Forrás: X/ODDSbible

És persze tavaly, amikor a Manchester City triplázott, a BL-t, a Premier League-et és az FA-kupát is megnyerte, a BL-döntő után természetesen Grealish volt a legnagyobb partiarc.

Forrás: X/Football Tweet

 

Grealish: Próbálok pozitívan hozzáállni, bókként kezelni 

– Mindig azon tűnődöm, hogy az ellenfél szurkolói miért fütyülnek ki. Édesanyám is kérdezi, de nem tudok rá magyarázatot adni. Bárhova megyek a csapattal idegenbe, kifütyülnek, és nem jöttem rá, hogy miért, de próbálok pozitívan hozzáállni, bókként kezelni – nyilatkozta most a Manchester City játékosa, aki múlt vasárnap az Arsenal ellen 0-0-ra végződött hazai találkozón a 61. percben lépett pályára, azonban most sem tudta megváltani a világot.

 

Jack Grealish klubja április 1-jén megjelent online magazinjának nyilatkozott, a címlapján is ő látható, és sokatmondó a fotó: csöndre inti az őt kifütyülőket. Sejthetjük, hogy ezzel mit ér el, és másra nem gondolhatunk: ő is éppen ezt akarja.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.