Csendőrök a teniszpályán, az amerikai játékos a biztonságáért aggódott

Tüntetők zavarták meg Madison Keys és Sorana Cirstea meccsét a római salakpályás tenisztornán. Keys a mérkőzés után kijelentette: itt az ideje, hogy megoldást találjanak az aktivisták megállítására. Teniszszakmai szempontból Andrej Rubljov kiesése jelentette a játéknap legnagyobb szenzációját.

2024. 05. 14. 8:44
Madison Keys tenisz klímaaktivisták Róma
Madison Keys sima győzelme dacára nem csak pozitív élményeket gyűjtött Fotó: WTA/Dan Istitene
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Madison Keys 6:2, 6:1-re nyert Sorana Cirstea ellen a római WTA 1000-es tenisztorna nyolcaddöntőjében. A sima meccs második szettjének közepén pályára berohanó tüntetők okoztak fennakadást, sőt mint a győztes Keys szavaiból kiderült, riadalmat is. A klímaaktivisták egy párosmeccset is megzavartak hétfőn, néhányan konfettit és festéket szórtak a pályára, mások a székükhöz ragasztották magukat. Az olasz csendőrök is segítettek a rend visszaállításában.

Az olasz csendőrök is pályára léptek Rómában tenisz Keys Cirstea
Az olasz csendőrök is pályára léptek Rómában (Fotó: Getty Images)

Messze nem ez volt az első alkalom, hogy a klímaaktivisták sporteseményt zavartak meg. Teniszben viszont különösen rosszul érinti a játékosokat néhány kiszámíthatatlan, pályára berohanó ember, hiába telt el több mint harminc év a Szeles Mónika elleni késelés óta.

Nem a legjobb ezt a pályán átélni, az első reakció, hogy a saját biztonságomra gondolok. Sajnos egyre több az ilyen eset, a tornaszervezőknek ki kell találniuk, hogyan akadályozzák meg ezeket a tüntetéseket

hangsúlyozta Keys, aki a negyeddöntőben a világelső Iga Swiatek ellen játszik, remélhetőleg ezúttal hasonló közjáték nélkül.

 

Rubljov kiesett, Medvegyev nagyot küzdve nyert

Ha a tenisznél maradunk, akkor a legnagyobb sokkot a legutóbbi, madridi mesterverseny győztesének kiesése okozta hétfőn Rómában: Andrej Rubljov a francia selejtezős Alexandre Müllertől kapott ki, aki az első fordulóban Fucsovics Márton ellen nyert az olasz fővárosban.

A másik orosz sztár, Danyiil Medvegyev viszont továbbjutott, bár ő is alaposan megszenvedett selejtezőből érkezett ellenfelével, a tavalyi junior világbajnok Hamad Medjedoviccsal.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.