Élő közvetítés
Spanyolország
ÉLŐ
Grúzia

Brutális ütés az aranylabdás fiától, nagy bajban a rendező a kontinenstornán

Az Egyesült Államokban zajló Copa América második fordulójában Panama meglepetésre 2-1-re nyert a rendező USA válogatottja ellen. Az amerikaiak korán emberhátrányba kerültek Timothy Weah ütése miatt, s a vereség könnyen azt eredményezheti, hogy az Egyesült Államok csapata nem jut tovább csoportjából. Uruguay 5-0-ra nyert Bolívia ellen, az idény közben a Liverpool színeiben Szoboszlai Dominik mellett játszó Darwin Núnez újra betalált, ő a négy kétgólos futballista egyike a tornán.

2024. 06. 28. 13:05
Football: Copa America 2024 - 1st round day 2: Group C Panama v United States Timothy Weah piros lap
Timothy Weah nem lehet büszke arra, amit Panama ellen tett Fotó: AFP/Eduardo Munoz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Timothy Weah édesapja, George Weah 1995-ben első nem európai futballistaként lett az Aranylabda győztese. Az idősebb Weah Libéria válogatottját erősítette, később az afrikai ország elnöke is volt. Timothy Weah viszont az Egyesült Államok nemzeti csapatában szerepel, a katari világbajnokságon gólt is szerzett. A Copa América csoportkörének második fordulójában viszont a fiatalabb Weah Panama ellen ütésért piros lapot kapott. A rendező Egyesült Államok kikapott, a vereséggel a kiesés szélére sodródott, s Weah brutalitása után a bűnbakot könnyű lesz megtalálni az esetleges kudarcért.

Football: Copa America 2024 - 1st round day 2: Group C Panama v United States Timothy Weah piros lap
Timothy Weah piros lapjával nehéz helyzetbe hozta az Egyesült Államok válogatottját (Fotó: AFP/Eduardo Munoz)

Még csak a labda sem volt ott, amikor Weah könyökkel odasózott egyet az egyik panamai védőnek. A játékvezető észlelte az esetet, de a súlyosságát nem, elsőre csak sárga lapot adott, de a videóbíró korában ilyen ostoba és egyben durva szabálytalanságot már nem lehet megúszni. Weah tizennyolc percet töltött a pályán.

Copa América: a piros lap után kieshet a rendező

Bár az Egyesült Államok emberhátrányban is vezetést szerzett, Panama fordított, az pedig már nem osztott, nem szorzott, hogy végül a közép-amerikai válogatott is tíz emberrel fejezte be a mérkőzést.

A csoport másik meccsén Uruguay 5-0-ra nyert Bolívia ellen. Darwin Núnez újra gólt lőtt, liverpooli csapattársa a góllövőlista egyik vezetője a szintén kétgólos Lautaro Martínez (argentin), Folarin Balogun (amerikai) és Maximiliano Araújo (uruguayi) mellett.

Uruguay hatpontos, Panama és az Egyesült Államok három-három ponttal áll, de az utolsó fordulóban Panama a nullapontos Bolívia ellen játszik, az amerikaiak pedig Uruguay ellen, azaz rendkívül nehéz helyzetbe került a kontinenstorna házigazdája.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.