Dárdai Pál elől rejtőzködő világsztár lopta el a show-t Szombathelyen

A Manchester United történetének legjobb góllövője, Wayne Rooney Szombathelyen tölti a hétvégét, ahol a fia, Klay a híres angol klub U11-es utánpótlás-csapatával vesz részt Király Gábor sportlétesítményében a IV. Király Ferenc utánpótlás labdarúgó-emléktornán. Az esemény hivatalos sztárvendége Dárdai Pál volt, de Rooney „ellopta a show-t”, és bőszen osztogatta az autogramokat.

2024. 06. 09. 13:06
Wayne Rooney Szombathelyen tölti a hétvégét, a Manchester United korábbi világsztárja a fiát támogatja Király Gábor tornáján, ahol Dárdai Pál volt a hivatalos sztárvendég. Fotó: Vas Népe / Unger Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton már beszámoltunk róla, hogy Wayne Rooney váratlanul feltűnt Szombathelyen, most pedig a Vaol.hu már fotókat is közölt a Manchester United legendájáról, aki 253 góljával a patinás klub valaha volt legeredményesebb futballistája. Rooney vasárnap is kilátogatott a tornára, a fotók a délelőtti Manchester United–Hertha BSC mérkőzés alatt készültek.

Wayne Rooney napszemüvegben és baseballsapkában vegyült el a pálya szélén. Fotó: Vas Népe/Unger Tamás

Király Gábor nemzetközi tornájának sztárvendége egyébként Dárdai Pál volt, aki a berlinieket kísérhette el az eseményre, hiszen a Hertha utánpótlásában fontos szerepet töltött be korábban, az elmúlt idény végéig pedig az első csapat vezetőedzője volt. Dárdai örömmel fogadta el az invitálást, mint elmondta, sokat hallott már a Király Sportlétesítményről, de eddig még nem volt módja személyesen is megtekinteni. Köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy amit látott, az nemzetközi szinten is elismerést érdemel.

Király, Dárdai, Halmosi, Rooney

A 61-szeres válogatott Dárdai és a 108-szoros válogatott Király annak idején együtt játszottak a Herthában. A lelátón egyébként a 35-szörös válogatott szombathelyi legenda, Halmosi Péter is feltűnt többek között, tehát nem volt hiány sokszoros volt válogatott labdarúgókból a helyszínen.

Rooney persze mindent vitt: a 120-szoros angol válogatott, a Manchester Uniteddel BL-győztes, a 2021-es visszavonulása óta edzősködő (jelenleg a Plymouth Argyle-t irányítja) világsztár napszemüvegben és baseballsapkában sem rejtőzhetett el a rajongók elől. A Vaol.hu cikke szerint már „kismillió autogramot kiosztott és rengeteg közös kép is készült vele”.

Más öröme nem lehetett Rooney-nak, hiszen a Manchester United a fiával a soraiban egyetlen pontot sem szerzett a szombati csoportmeccseken, 0 ponttal az utolsó, hatodik helyen végzett, így vasárnap csak a 13-18. helyért rendezett helyosztókon léphetett pályára. Az első hat helyért az MTK, a Hertha, az ETO, a Honvéd, a DAC és a Gyirmót csapatai küzdhettek meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.