Ki kerüljön be a szezon álomcsapatába? Így szavazhat a magyar játékosokra!

Az olimpiai résztvevő magyar női és férfikézilabda-válogatott három tagja, a férfiaknál Bánhidi Bence, a nőknél Győri-Lukács Viktória és Töpfner Alexandra is bekerülhet az előző idény álomcsapatába az európai szövetég szavazásán. A szurkolók is beleszólhatnak a döntésbe, június 23-ig ön is szavazhat!

2024. 06. 12. 7:47
DÉZSI Csaba András
A BL-győztes Győr női kézilabdacsapata kilenc jelölttel vesz részt a szavazásban. Fotó: MTI/Purger Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A voksolás a Home of Handball elnevezésű, okostelefonokra letölthető alkalmazásban zajlik.

 

A magyar érintettek

Az EHF honlapjának híradása alapján összesen 22 nemzet 110 kézilabdázója vesz részt az Év játékosa-szavazáson, közte az OTP Bank-Pick Szeged beállója, Bánhidi Bence, a Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC jobbszélsője, Győri-Lukács Viktória, valamint a DVSC Schaefflert erősítő jobbszélső, Töpfner Alexandra. A győri klubot összesen kilenc kézilabdázó képviseli a rangos mezőnyben! A szavazáshoz szükséges telefonos applikáció ide kattintva letölthető!

 

A szavazás menete

Kategóriánként hét jelöltet választott ki az EHF szakértői testülete a klubcsapatokban és a nemzeti együttesekben nyújtott teljesítmények alapján. A szurkolók, a játékosok, az edzők, valamint a kiválasztott médiumok – így például a Magyar Nemzet is – szavazhatnak, a beérkezett voksokat egyenlő arányban veszik figyelembe. 

A döntési időszak június 23-án, azaz jövő vasárnap éjfélkor zárul, ezt követően június 27-én, a következő BL-idény csoportkörének sorsolásán hirdetnek eredményt. Ezenfelül az idény álomcsapatából kiválasztják a szezon legjobb játékosát, de ezt a díjat csak december 14-én, a magyar–osztrák–svájci közös rendezésű női Európa-bajnokság döntő hétvégéjén adják át.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.