Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Véget ért Phil Foden küldetése Angliában

Megszületett Phil Foden harmadik gyermeke, a csatár csütörtök éjjel visszarepült Németországba. Foden pénteken már részt vesz az angol válogatott edzésén és minden bizonnyal játszik vasárnap a Szlovákia elleni nyolcaddödtőben.

2024. 06. 28. 6:41
Phil Foden
Phil Foden érzelmileg feltöltötten várja az egyenes kieséses szakaszt az Európa-bajnokságon Fotó: EPA/ADAM VAUGHAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedd délután járta körbe a világsajtót, hogy Phil Foden, ahogy az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) közleménye fogalmazott, nyomós családi okból elhagyta az angol válogatott németországi bázisát és hazautazott Angliába. Nyílt titok volt, hogy miért, mert Foden és a párja, Rebecca Cooke a harmadik gyermekét várja az ötéves Ronnie és a kétéves True után.

Phil Foden, angol válogatott, nyolcaddöntő, foci Eb 2024, Szlovákia
Phil Foden ünnepli a társakkal az angol válogatott továbbjutását a Szlovénia elleni meccs után. Fotó: MTI/AP/Frank Augstein

Maga Foden nem különösebben aktív a közösségi médiában, a felesége pedig csak privát oldalakon van jelen, nem úgy Ronnie, akinek ötévesen már négymillió követője van az Instagramon. Az ő sztorijából következtethetünk arra, hogy megszületett a kis tesó, amit a család bőséges babazuhanyzással ünnepelt.

Phil Foden és Rebecca Cooke gyerekkoruk óta szerelmesek egymásba, Foden csupán 24 éves, de már háromgyermekes édesapa. Nem éppen szokásos futballista-életpálya. Mi mást mondhatnánk: gratulálunk!

Az FA csütörtök éjszaka közleményben tudatta, hogy Phil Foden visszarepült Németországba, pénteken már részt is vesz az angol válogatott edzésén, így semmi akadálya sincs annak, hogy Gareth Southgate szövetségi kapitány vasárnap a kezdőtizenegybe jelölje a Szlovákia ellen 18 órakor kezdődő nyolcaddöntőben.

Anglia egy győzelemmel és két döntetlennel, tehát csupán öt ponttal elsőként jutott tovább a C csoportból. A 3. fordulóban a Szlovénia elleni 0-0-s döntetlen közvetlenül ahhoz is hozzájárult, hogy a magyar válogatott nem került be a legjobb 16 közé az Európa-bajnokságon.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.