Mourinho úgy ünnepelte győztes bemutatkozását, mintha BL-döntőt nyert volna

Akárcsak a Fradi, a Midtjylland is simán, 3-0-ra nyert a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójában, az első mérkőzésen, így aligha kérdéses, hogy a Ferencváros a dán csapattal találkozik a BL-selejtező 3. fordulójában. Az első játéknap csúcsmeccsét a Lugano és a Fenerbahce játszotta, José Mourinho úgy ünnepelte a törökök 4-3-as idegenbeli sikerét, mintha legalábbis megnyerte volna a sorozatot.

2024. 07. 24. 7:45
Edin Dzeko
Edin Dzeko mesterhármassal járult hozzá a Fenerbahce győzelméhez Forrás: X
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Edin Dzeko volt a Lugano–Fenerbahce meccs hőse, mesterhármassal járult hozzá a törökök 4-3-as sikeréhez. Érdekesség, hogy a bosnyák válogatott középcsatárt az elmúlt héten a Ferencvárossal is szóba hozták. Érdekes volt José Mourinho viselkedése is, úgy ünnepelte új csapata sikerét, mintha legalábbis a Fener már a BL döntőjét nyerte volna meg, pedig még a továbbjutás sincs zsebben.

A Midtjylland magabiztosan, 3-0-ra nyert az andorrai Santa Coloma vendégeként, így aligha kérdéses, hogy a dán csapat lesz a Ferencváros ellenfele a harmadik fordulóban. A Fradi is könnyedén nyert, 5-0-ra verte hazai pályán a walesi The New Saintset. Emlékezetes, hogy a két csapat 2017-ben az Európa-liga selejtezőjében találkozott, a Midtjylland simán, összesítésben 7-3-mal búcsúztatta az akkor Thomas Doll irányított zöld-fehéreket. 

Figyelmet érdemel még, hogy a Dinamo Kijev 6-2-re kiütötte a Partizan Belgrádot, pedig az ukrán csapat szokás szerint nem élvezhette a hazai pálya előnyét, a találkozót a lengyelországi Lublinban játszották.

Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló, első mérkőzések:
UE Santa Coloma (andorrai)–Midtjylland (dán) 0-3
Lugano (svájci)–Fenerbahce (török) 3-4
Dinamo Kijev (ukrán)–Partizan (szerb) 6-2
APOEL (ciprusi)–Petrocub (moldovai) 1-0
Bodö/Glimt (norvég)–RFS (lett) 4-0
Panevezys (litván)–Jagiellonia Bialystok (lengyel) 0-4
Lincoln Red Imps (gibraltári)–Qarabag (azeri) 0-2
Malmö (svéd)–Klaksvík (feröeri) 4-1
FCSB (román)–Maccabi Tel-Aviv (izraeli) 1-1
Shamrock Rovers (ír)–Sparta Praha (cseh) 0-2

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.