Muhari Eszter végre mosolyoghat, megadta az alaphangot

Boczkó Gábor szövetségi kapitány titkos esélyese, Muhari Eszter valóban érmet nyert Párizsban. A fiatal párbajtőröző aranytussal nyerte meg a bronzdöntőjét az észt Nelli Differt ellen. Muhari Eszter szülei a helyszínen látták lányuk nagy sikerét.

2024. 07. 27. 22:28
Muhari Eszter párbajtőr bronzérem vívás Párizs olimpiai 2024 magyar csapat
Muhari Eszter, a mosoly és az olimpiai bronzérem Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Muhari Eszter szerezte a magyar csapat első érmét a 2024-es párizsi olimpián: a huszonegy éves vívó harmadik helyen zárta a női párbajtőrözők egyéni versenyét. Muhari Eszter az éremmel teljesítette a célját, és Boczkó Gábor szövetségi kapitánynak is igaza lett, aki az olimpia előtt titkos éremesélyesként nevezte meg a fiatal párbajtőrözőt.

Boczkó Gábor vívás Muhari Eszter bronzérem olimpia 2024 párbajtőr magyar csapat
Boczkó Gábor (balra) örül, hogy Muhari Eszter megadta az alaphangot az olimpia első éremosztó napján (Fotó: Csudai Sándor)

Pedig a bronzdöntőben többnyire hátrányból kellett vívnia Muharinak, aki végül 14-14 után bevitte a döntő találatot.

– Kinéztem az edzőmre, és olyan bizalmat láttam rajta, ami megadta nekem, hogy bátor legyek az utolsó tusnál. Van bennem kis csalódottság, de huszonegy éves vagyok, ez az első olimpiám, szeretném a helyén kezelni a dolgot. A saját elvárásaimnak megfeleltem, érmet nyertem Párizsban – mondta bronzdöntője után a magyar újságíróknak Muhari Eszter.

Mit tanácsolt Boczkó Gábor Muhari Eszternek?

Ahogy maga Muhari, úgy Boczkó Gábor szövetségi kapitány is bízott a fiatal párbajtőröző éremszerzésében.

– Valamelyik médiumnak mondtam is az olimpia előtt, hogy ő a titkos esélyesem, az elmúlt fél év bizonytalanságából óriási erőt merített – mondta a szakember, arra utalva, hogy Muhari Eszter úgy vívta ki végül az indulási jogot, hogy Kun Anna eltiltása után lépett honfitársa helyére.

– Eszter szép lassan melegedett be, az első asszó első harmadában még látszott, hogy nem nagyon tudja, merre van. Aztán elindult a menetelés, megjött az önbizalma, az edzőjével pedig azt mondtuk, hogy ne nézzen se jobbra, se balra, csak az ellenfélre, ne is lássa, hogy több ezer ember van itt. Ki tudta zárni a külvilágot, bátran, jól és éretten vívott – foglalta össze Muhari Eszter napját Boczkó Gábor, aki azt is kiemelte: azért is bízott egy első napi éremben, mert ez nemcsak a vívóknak, hanem az egész magyar olimpiai csapatnak megadja az alaphangot az ötkarikás játékokra.

Muhari Eszter is elmondta, hogyan élte meg a tanácsot.

Végre leesett egy kő a szívemről, úgy érzem, hogy végre abbahagyhatom a koncentrálást, nagyon sokat kivesz belőlem mentálisan és fizikálisan is. Nem is mosolyoghattam senkire, mert akkor azonnal elmegy a fókusz.

 Itt volt az édesanyám és az édesapám is, szerencsére sikerült őket meggyőzni, hogy kijöjjenek, pedig nagyon izgulós típusok – mondta Muhari Eszter, akinek még nehezére esett felfogni, hogy olimpiai érmesnek mondhatja magát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.