Újra elhagyja Veszprémet a magyar válogatott kézilabdázó

A Veszprém férfi-kézilabdacsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a nemrég a párizsi olimpián is védő magyar válogatott kapusa, Palasics Kristóf egy évre az Európa-liga-induló portugál Benfica csapatához kerül kölcsönbe.

2024. 08. 20. 20:38
LIGETVÁRI Patrik; ILIC Zoran; PALASICS Kristóf
Párizs, 2024. július 31. Ligetvári Patrik, Ilic Zoran és Palasics Kristóf a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi kézilabdatornájának B csoportjában játszott Norvégia - Magyarország mérkõzés után a Dél-párizsi Arénában 2024. július 31-én. Norvégia-Magyarország 26-25. MTI/Illyés Tibor Fotó: MTI/Illyés Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 22 éves Palasics Kristóf januárban az Európa-bajnokságon robbant be, nagyszerű teljesítményt nyújtott, és bekerült a párizsi olimpiai keretbe is. A fiatal kapus veheti át Mikler Roland helyét hosszú távon a nemzeti csapat kapujában, a Veszprém pedig most újra kölcsönadja edződni. Korábban így szerepelt már Palasics idehaza a NEKA-ban és Spanyolországban a Logrono La Riojában. 

PALASICS Kristóf
Palasics Kristóf mostantól a Benficában bizonyíthat. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az eredeti terv szerint még egy évet maradt volna kölcsönben a La Riojánál, de a spanyol együttes – bár negyedik lett a spanyol bajnokságban – nem indul ebben a szezonban a nemzetközi kupában, ezért a játékossal közösen úgy döntöttek, hogy a fejlődése érdekében a lisszaboni csapat a legjobb megoldás Palasicsnak.

„A párizsi olimpia alatt alkalmam nyílt személyesen is egyeztetni Kristóffal a közeli és középtávú céljairól. Nem csupán kiváló és tehetséges kapus, hanem egy rendkívül intelligens és pozitív szellemiségű játékos is. A szakmai stáb és Kristóf is egyetértett abban, hogy fejlődése szempontjából kulcsfontosságú, ha minél több és folyamatos lehetőséget kap” – mondta Bartha Csaba vezérigazgató a Handballveszprem.hu-nak.

„Azért döntöttünk a Benfica mellett, mivel itt Európa-liga-mérkőzéseken is pályára tud lépni. Bár sok szurkolónkban joggal merülhet most fel, hogy az lenne a legkézenfekvőbb megoldás, ha a Veszprém kapujában kapna szerepet már a jelenlegi szezontól, azonban számára most az a leghasznosabb, ha minél több mérkőzésen bizonyíthat. Bízunk benne, hogy fejlődése töretlen lesz, hiszen hosszú távon komoly lehetőséget látunk benne és a további nemzetközi tapasztalat nagy előnyére válhat.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.