Milák Kristóf ismét egyedül maradt, de ettől még megcsinálhatja

Kós Hubert tökéletesen felépített taktikával, ahogy mondani szokás, érett versenyzéssel nyerte meg a 200 méteres hátúszás döntőjét a párizsi olimpián. Kós rajthoz állt 100 méter pillangón is, ám nem jutott be a döntőbe, ahogy az előztesen Milák Kristók fő vetélytársának gondolt amerikai Caeleb Dressel sem. Podcastunkban Hargitay András a lélektani szempontok fontosságát hangsúlyozta.

2024. 08. 03. 6:46
Milák Kristóf, Kós Hubert
Milák Kristóf és Kós Hubert a júniusi Európa-bajnokságon együtt állhatott a dobogón a 100 méteres pillangóúszás eredményhirdetésekor. Párizsban csak Milák juthat idáig Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kós Hubertnek Wladár Sándor adta át az aranyérmet a 200 méteres hátúszás eredményhirdetéskor. Kétszeresen szép pillanat volt. Wladár nem csupán a Magyar Úszószövetség elnökeként, hanem elődjeként is köszöntötte Kóst, hiszen az 1980-as moszkvai olimpián ugyanebben a számban diadalmaskodott.

Wladár Sándor, Milák Kristóf, 200 m hát,
Nagy pillanat: Wladár Sándor gratulál Kós Hubertnek. Fotó: Csudai Sándor

Szakértőnk, a világbajnok, olimpiai bronzérmes úszó, a válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Hargitay András felidézte, már fiatalon szoros kapcsolatban voltak Wladár Sándorral, akivel ugyanazon a pályán úsztak edzéseken, s Moszkvában már mint tapasztalt versenyző bátorította, látta el jó tanácsokkal Wladárt.

Kós Hubert és Milák Kristóf is indult a 100 méteres pillangóúszásban, ám csak utóbbi jutott be a szám szombati döntőjébe. Milák tehát ugyanúgy egyedül képviseli a magyar színeket, mint 200 méteren, ahol Márton Richárd maradt le a fináléról. Hargitay András óvatosabban beszél az esélyekről, mint a 200 pillangó előtt. Egyetért vele, az időeredmények alapján Milák a szám esélyese, de hangsúlyozza, fontos szerepe van a lelki tényezőknek is. 

A teljes beszélgetés:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.