Kubatov Gábor: Irány a negyeddöntő az Európa-ligában!

A Ferencváros elnöke nem tagadja, nagyon kellemetlen helyzetbe kerültek, amikor Dejan Sztankovics egyik pillanatról a másikra otthagyta a zöld-fehér klubot, a holland vezetőedző személyisége és szakmai tudása miatt a legjobb döntés volt a Fradi kispadjára. Kubatov Gábor kéri a szurkolók türelmét, ugyanis a szép és eredményes támadó futball kialakításához idő kell, ugyanakkor kiemelte, sem a hazai, sem a nemzetközi mezőnyben nem mehetnek fejetlenül neki az ellenfeleknek. Nem titkolja, a Ferencvárost a negyeddöntőbe várja az Európa-ligában, és titkon abban reménykedik, hogy a megújított alapszakaszban annyi pontot gyűjt a csapat, hogy rájátszás nélkül juthat be az egyenes kieséses szakaszba.

2024. 09. 18. 10:23
Orosz Pál és Kubatov Gábor a szurkolói ankéton Fotó: fradi.hu/Adam Molnar
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Időről időre szokás a Ferencvárosnál, hogy a 35-szörös magyar bajnok, 24-szeres Magyar Kupa-győztes, zsinórban hatodszor európai főtáblás férfi labdarúgócsapat szurkolói ankétot tart, ahol a zöld-fehér klub elnöke, Kubatov Gábor és az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál találkozik a drukkerekkel, és válaszol a felmerülő kérdésekre. Így volt ez most is a Groupama Arénában, és az eseményen ezúttal az A-típusú szurkolói kártyával rendelkezők vehettek részt.

A másfél órásra tervezett ankét a 79 éves korában elhunyt Juhász Istvánra való egyperces megemlékezésével kezdődött. Innentől kezdve csak úgy záporoztaka kérdések a két klubvezetőre, akik minden témában állták a sarat. Orosz Pál elmondta, a csapat minden szezonnak úgy megy neki, hogy a Bajnokok Ligájában akar szerepelni, de az alapcél mindig az, hogy a zöld-fehérek felkerüljenek valamelyik sorozat főtáblájára. 

Orosz Pál büszke a Fradira, hogy zsinórban hatodszor is főtáblás egy nemzetközi kupasorozatban Fotó: Mirkó István

– Úgy gondolom, hogy az eddigi céljainkat elértük, ráadásul idén már zsinórban hatodik alkalommal leszünk ott az őszi kupaküzdelmekben, és negyedszer sikerült odaérnünk a megújított Európa-liga főtáblájára. A következő célunk az, hogy ott legyünk azon csapatok között, amelyek továbbjutnak az új főtáblás rendszerben, emellett hosszú távon természetesen szeretnénk ismét megvédeni a bajnoki címünket, elhódítani a Magyar Kupát, valamint még jobbak akarunk lenni – közölte az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója.

Az FTC elnöke, Kubatov Gábor több felvetésre adott válaszában elárulta, hogyan néz ki pontosan a téli átigazolási időszak. Ekkor nincsenek lejáró szerződések, ott egyezkedni kell a játékosokkal, de a Fradi mindig készen állt erre. Nem titkolta, hogy amikor Sztankovics elment, az kellemetlen helyzetet teremtett, hiszen egyből egy új edzőt, egy a csapathoz illő jó edzőt kellett találni. Voltak nevek a fejekben, akiket évek óta figyeltek, és úgy érzi, Pascal Jansennel a legjobb döntést hozták meg.

A zöld-fehér klub elnöke, Kubatov Gábor és az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál találkozott a drukkerekkel, és válaszolt a felmerülő kérdésekre    Fotó: Fradi.hu/Adam Molnar

– Amikor kiválasztottuk Pascalt, akkor fontos volt, hogy egy támadó szellemű vezetőedzőt hozzunk a csapat élére. Azt viszont látni kell, hogy nem lehet ugyanazt a szellemű kezdőcsapatot pályára küldeni a bajnokságban és a nemzetközi porondon. Nem szabad fej nélkül nekimenni egyetlen csapatnak sem, hiszen annak nagyon csúnya lehet a vége. Az a célunk nekünk is, a szakmai stábnak is, hogy egy nagyon domináns, támadó futballt játsszon a csapat, ennek megvalósítására meg is van a megfelelő keretünk. Arra kérem a szurkolókat, adjanak időt, hogy kialakulhasson ez a játék. Akkor is lesznek jobb és rosszabb meccsek is, de mindent megteszünk, hogy elérjük a céljainkat – tett ígéretet a szurkolóknak Kubatov Gábor.

Az idei célokkal kapcsolatban most sem óvatoskodott a klubelnök, aki elárulta, hogy az ő célja, hogy az Európa Liga főtábláján az FTC benne legyen a legjobb nyolcban, és rájátszás nélkül jusson tovább. Ezt arra alapozza, hogy a zöld-fehérek két éve voltak már Monacóban, pontosan tudják, mi történt azon a találkozón – utalt ezzel az UEL-csoportkörben elért bravúros 1-0-s győzelemre. Az FTC sportigazgatóját, Hajnal Tamást egy nagyon becsületes embernek tartja, aki rengeteget dolgozik a Ferencváros sikereiért. Kiemelte, hogy a sportigazgatónak hatalmas szerepe volt a sorozatban hatszor megnyert bajnoki aranyéremben, valamint az egymás utáni hatodik nemzetközi kupaporondos szereplésben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.