Súlyos balesetet szenvedett, az intenzíven ápolják a magyar sportolót

Több helyen arccsonttörést szenvedett a hazai kerékpáros BMX Freestyle egyik legnagyobb alakja, Kempf Zoltán a Svájcban megrendezett UEC Freestyle Európa-bajnokságon. Gyakorlata közben olyan balszerencsésen esett és ért talajt, hogy fejsérülése miatt azonnal kórházba, intenzív osztályra szállították, ahol jelen pillanatban is megfigyelés alatt tartják.

2024. 09. 21. 14:02
KEMPF Zoltán
Kempf Zoltán a férfi BMX freestyle park versenyének döntőjében, a városi sportágak olimpiai kvalifikációjának második állomásán, a budapesti Orczy-kertben 2024. június 22-én Fotó: MTI/Balogh Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Kerékpáros-szövetség (MKSZ) szombati sajtóközleményéből kiderült, balesetet szenvedett Kempf Zoltán, de stabil az állapota. Város Viktória szakágvezető elmondta, beszélt, vele, mindenre reagál, de a következő pár óra meghatározó lesz, ezért a legfontosabb, hogy a bringás pihenni tudjon. Mindeközben Krausz Kristóf és Újváry Zoltán is a döntőbe jutottak, ahol délután egy kicsit talán Zozó becenevű társuk gyógyulásáért is mutatják majd be a gyakorlatokat.

Az esésekből származó sérülések egyre gyakoribbak a sportban, ezért a Magyar Kerékpáros-szövetség és a Magyar Judoszövetség közös, „Ne törd magad” nevű, esésoktató programját a tervek szerint kiterjesztik a többi sportágra is és alapítványt hoznak létre annak érdekében, hogy minden magyar sportoló megtanulhasson biztonságosabban talajt fogni.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.