Slot elismerte, olyasmi történt a Liverpoollal, ami eddig nem

Míg Liverpoolban örülnek az egy pontnak, addig az Arsenalnál csalódottak az elveszített kettő miatt a Premier League 9. fordulójának vasárnapi rangadója után. Arne Slot együttese kétszer került hátrányba, majd állt fel a 2-2-re végződött találkozón. Mikel Arteta szerint ezt az Arsenalnak nem lett volna szabad megengednie.

2024. 10. 28. 4:45
Arne Slot és Darwin Núnez pacsija az Arsenal elleni döntetlent követően
Arne Slot és Darwin Núnez pacsija az Arsenal elleni döntetlent követően Fotó: AFP/ADRIAN DENNIS
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Arsenal már a 9. percben megszerezte a vezetést a Liverpool ellen, ám a vendégek sem késlekedtek sokáig a válasszal, így újabb kilenc perc elteltével már 1-1 volt az állás. Az Ágyúsok még a szünet megágyaztak a győzelmüknek a második góljukkal, egy karnyújtásnyira volt tőlük a három pont, de Mohamed Szalah szeret borsot törni az orruk alá, ezt most is megtette. A 81. percben betalált az egyiptomi, zsinórban nyolc idényben volt eredményes az Arsenal ellen. Vasárnapi gólja egy pontot ért a forduló előtt még listavezető Liverpoolnak. Pedig az Arsenal a hajrában hajtott a győztes gólért. Gabriel Jesús be is vette Caoimhín Kelleher kapuját, de kezezés miatt annulálták a gólt, maradt a 2-2.

Szalah gólja:

Az Arsenalnál egyetértettek abban, hogy ez egy eltékozolt lehetőség volt. Még akkor is, ha Londonban előzetesen talán aláírták volna a döntetlent, hiszen sérülés és eltiltás miatt toldozott-foltozott védelemmel álltak ki a meccsre. A bajaikat aztán tetézte, hogy Gabriel is kidőlt a sorból, a Liverpool elleni mérkőzés 54. percében sérülés miatt kellett őt lecserélni.

– Nehéz helyzetben vagyunk most, éppen ezért nagyon büszke vagyok a csapatra – fogalmazott az Arsenal menedzsere. – Az első félidőben domináltunk, nagyszerűen játszottunk, eltökéltek voltunk, és több góllal kellett volna vezetnünk. Sajnos ajándékoztunk nekik két gólt, emiatt csalódott vagyok.

Mikel Arteta büszke volt az Arsenal teljesítményére
Mikel Arteta büszke volt az Arsenal teljesítményére Fotó: AFP/Glyn KIRK

A meccs első gólját szerző Bukayo Saka csatlakozott mestere szavaihoz. – Csalódottak vagyunk. Úgy érzem, hogy nem legjobbunkat adtuk kilencven percen keresztül, és erre ráfaragtunk a végén. Nyernünk kellett volna.

Slot: Az Arsenal jobb volt nálunk

A liverpooli oldalon viszont elégedettségre adott okot az egy pont. – Az Arsenal volt az első csapat, amely jobb volt nálunk. Megérdemelték, hogy vezettek a szünetben. Kevesebb időnk volt a felkészülésre, mint nekik, ennek fényében elégedett voltam a második félidei teljesítményünkkel, főleg, hogy kétszer kellett hátrányból felállnunk egy erős csapat ellen – méltatta az ellenfelet a Liverpool vezetőedzője. – Azok után, hogy hétközben idegenben játszottunk a Bajnokok Ligájában, örömteli, hogy most pontot szereztünk.

– Nagyon nehéz az Arsenal otthonában pályára lépni, ezt már sok csapat megtapasztalta az elmúlt években. Erős csapatot építettek fel. Mi is megnehezítettük a dolgukat, és jó dolog, hogy sikerült kétszer is visszakapaszkodnunk. Egy pontot szereztünk, és mostantól a szerdai Ligakupa-meccsre koncentrálunk – tekintett előre Virgil van Dijk.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.