Böde Dániel meglepetése, Pascal Jansen szerint nem volt igaza a támadónak

Pascal Jansen már a hazai porondon sem veretlen a Ferencváros kispadján, a bajnoki címvédő Bognár György együttese, a Paks otthonában szenvedett 3-1-es vereséget. Jansen csalódott csapata játékában, de nem tervez változtatásokat a felkészülésben. Bognár György elismerte: segített a csapatán, hogy a Ferencváros hét közben nemzetközi meccset vívott. A Paks mestere arról is beszélt, hogyan került a kezdőcsapatba a két hős, Böde Dániel és Osváth Attila.

2024. 10. 07. 6:27
Pascal Jansen Ferencváros Paks Bognár György Böde Dániel
Immár az NB I-ben sem veretlen Pascal Jansen a Ferencváros kispadján Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Böde Dániel nem ünnepelte meg a gólját. A Paks rutinos labdarúgója hét éven volt a Ferencváros játékosa, s a kapocs nem tűnt el, noha Böde már évek óta ismét a Paksban szerepel, nagyrészt Bognár György irányítása alatt. A támadó szerezte vasárnap este a tolnaiak második gólját, ami kulcsfontosságú volt ahhoz, hogy a Ferencváros Pascal Jansen irányítása alatt a Paks ellen veszítse el hazai veretlenségét.

20241006  PAKS Ferencváros   Török Attila Nemzeti Sport Böde Dániel nem ünnepel gól Bognár György Pascal Jansen
Böde Dániel szerint a Paks meglepte a Ferencvárost, Pascal Jansen nem értett egyet a támadó véleményével Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

– Nagyon jól kezdtünk, szerintem megleptük a Ferencvárost azzal, hogy nagyon rájuk mentünk. A második félidőben betoltuk a buszt a kapu elé, nagy nyomás volt a csapaton, de hála Istennek túléltük, így megérdemelten nyertünk – mondta a 3-1-es győzelem után Böde, aki pályafutása során harmadszor volt eredményes a Ferencváros ellen, de azóta először, hogy 2019-ben elhagyta a fővárosi klubot.

 

Miért kezdett a Ferencváros ellen Böde Dániel?

Böde a Paks első hét bajnokiján kivétel nélkül csereként állt be, a Ferencváros ellen viszont a kezdőcsapatban találta magát.

– Meglepődtem, hogy a mester a kezdőbe nevezett, az elmúlt két hétben még edzésen se nagyon tudtam gólt szerezni. De úgy tűnik, jó húzás volt – fogalmazott Böde Dániel.

Játékosa szavaival a sajtótájékoztatón szembesítették a paksi vezetőedzőt, Bognár György pedig megindokolta Böde kezdését. – Az volt a tervünk, hogy az első negyedórában nagy nyomást helyezünk a Fradira, ehhez pedig szükség volt arra, hogy Böde a pályán legyen. 

Arra alapoztunk, hogy a Fradi csütörtökön játszott, mi pedig egy egész hetet tudtunk erre a meccsre készülni, és ilyenkor hiába jobb az egyik csapat, a mentális és fizikai frissesség a másik javára billentheti a mérleg nyelvét.

 A számításunk bejött, hamar vezetést szereztünk. A második félidőben már inkább csak bekkeltünk, nyomott a Fradi, bár olyan sok nagy helyzetet nem tudott kidolgozni – értékelt Bognár György.

 

Bognár György és a kezdőbe visszatért hős

A győztes Paks hősei közé tartozott Osváth Attila is, aki előbb gólt szerzett, majd két beadásával is gólpasszt adott. – Két hete, a Győr ellen Osváth tizenöt beadásából egy sem volt jó, utána ki is került a csapatból, a Fehérvár ellen a fiatal Győrfi Milán jól is játszott a helyén. Ma viszont Osváth újra kezdett, Kehinde ellen szükség volt az ő sebességére és védekezőkészségére. Szerintem használt neki a múlt heti kispad, a Ferencváros ellen újra azt az Osváthot láttuk, akit az előtte lévő időszakban.

 

Pascal Jansen nem tervez változtatást

Pascal Jansen, a Ferencváros vezetőedzője részben Bödére és Bognárra is rácáfolt. – Nem lepett meg minket a Paks, sokkal inkább a mi hibánk volt, hogy hamar gólt kaptunk. Nem voltunk ott a pályán, az ellenfél sokkal agresszívebben kezdett, mi lassan melegedtünk bele a meccsbe. A félidőben megérdemelten vezetett 2-0-ra a Paks, a félidőben hármat cseréltünk, hogy változtassunk a játék képén. Ez bejött, a második felidőben megvoltak a lehetőségeink, de ezekből gólokat kell szereznünk ahhoz, hogy kétgólos hátrányt ledolgozzunk, ezt pedig nem tudtuk megtenni.

A válogatottszünet előtti hetet nem zárta jól az FTC: az Európa-liga alapszakaszában a Tottenham, majd az NB I-ben a Paks ellen is kikapott. A szünet után a Ferencváros az alsóházhoz tartozó ellenfelekkel (Fehérvár, Győr, Debrecen) szemben javíthat, az Európa-ligában viszont a következő feladat is nehéznek ígérkezik a francia Nice ellen.

– Egyelőre kevés gólt szerzünk, az európai porondon pedig stabilabbnak kell lennünk. Ezekkel foglalkozni kell a következő két hétben, de a munka nem lesz más, mint eddig – bocsátotta előre Pascal Jansen.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.