Csoboth duplán kitett magáért, mégis csúnya vereség lett a vége

Csoboth Kevin egyelőre kevés játéklehetőséget kap svájci klubcsapatában, de ha becserélik, gyakran megvillan. Így volt ez csütörtökön is, amikor a St. Gallen mindkét góljából kivette a részét a Konferencialiga nyitófordulójában. A baj csak az volt, hogy az ellenfél, a belga Cercle Brugge Csoboth beállása előtt és után is háromszor-háromszor betalált.

2024. 10. 04. 7:48
Csoboth Kevin parádésan teljesít, mióta Svájcba igazolt
Csoboth Kevin parádésan teljesít, mióta Svájcba igazolt Fotó: MANUEL EICHMANN
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csoboth Kevin csütörtökig tíz mérkőzésen összesen csak 311 percet kapott a St. Gallenben, ennek ellenére már kétszer eredményes volt új csapata színeiben. Idáig egy találkozót sem játszott végig, mindig csereként áll be, és így kell megmutatnia, hogy mit tud.

Ez csütörtök este sem volt másképp, amikor a svájci gárda a Cercle Brugge vendége volt a Konferencialiga nyitófordulójában. Csoboth most a megszokotthoz képest viszonylag sokat volt a pályán, hiszen már a szünetben becserélték. 

Rajta nem is múlott a csapata sikere, az 58. percben betalált, később pedig egy gólpasszt is kiosztott. Ám mire ő pályára lépett, már 3-0 volt az állás a belgák javára, és nem lett belőle csodás fordítás. Éppen ellenkezőleg, a Bruge a fordulás után is hajtott, és 6-2-re kiütötte a svájciakat.

Csütörtökön még két magyar érdekeltségű mérkőzés volt a Konferencialigában. Sós Bencét a hajrához közeledve, a 78. percben, 1-0-s állásnál vetette be a szerbiai Topolya, de a csapat ezután már nem tudott módosítani az eredményen a kazah Asztana otthonában. Az Omonia 4-0-ra verte az izlandi Vikingurt, a ciprusiak játékosa, Lang Ádám ezt a kispadról nézte végig.

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.