Pintér Attila tűri a kritikát, de elege van az igazságtalanságból

Feszült hangulatú mérkőzésen a BVSC ellen megszerezte első győzelmét (2-1) a Vasas Pintér Attila irányításával a labdarúgó NB II-ben. A volt szövetségi kapitányt a múlt hét elején íródott szurkolói nyílt levélről és az NB I-be jutás esélyeiről is megkérdeztük.

2024. 10. 21. 6:10
Pintér Attila, Vasas
Pintér Attilának először volt oka mosolyogni a Vasas edzőjeként Fotó: Vasas FC
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptember 5-én nevezték ki a Vasas vezetőedzőjének Pintér Attilát, azonban a korábbi szövetségi kapitány az elmúlt másfél hónapban nem tudott pontot szerezni az angyalföldiekkel. A közös munka az élvonalbeli Nyíregyháza elleni kupameccsel indult, ahol büntetőkkel búcsúzott a csapat – ez talán még kalkulálható vereség volt.

A bajnokságban viszont a Vasas a Soroksár, a Mezőkövesd és a Csákvár ellen is alulmaradt egy góllal, amivel a csapat a tabella hátsó fertályába csúszott. A szurkolóknál elfogyott a türelem, és a múlt héten Csányi Sándornak címezve nyílt levelet írtak. A Vasast a cégcsoportján keresztül támogató sportvezetőnek azt írták, hogy az utóbbi években nem sikerült megfelelő szakmai vezetőt találni a csapathoz. „Most sajnos azt látjuk, hogy imádott klubunk sosem tapasztalt mélységbe zuhant. Kell, hogy legyen ennek felelőse” – fogalmaztak a közösségi oldalukon írt bejegyzésben.

Vasárnap hazai pályán szomszéd kerületek rangadója várt a Vasasra a BVSC ellen. A zuglóiak kemény ellenfélnek ígérkeztek, és ezt be is bizonyították. Bár a Vasas szerzett vezetést, a második félidőben egyenlített a BVSC, majd a feszült hangulatú meccset egy, a lelátóról és a felvételek alapján is véleményes büntetővel megnyerték az angyalföldiek. Ha a Vasas játéka messze volt még attól, amivel a feljutásra esélyes csapatok közé kerülhet, a győzelem talán lendületet adhat a folytatásra.

Nagy teher volt a játékosok vállán, a sors igazságtalansága lett volna, ha ezúttal sem nyerünk

– mondta Pintér Attila, akit a szurkolók nyílt leveléről is megkérdeztünk.

– Mindenki elfogadja a kritikát, én is, a játékosok is. De arra kérek mindenkit, hogy építőleg próbáljanak meg segíteni nekem is, a játékosoknak is és a többi szurkolónak is, hiszen hogyha minél többen vannak a stadionban, akkor jobb hangulatban sokkal nagyobb esély lehet elérni azt, amit elvárnak tőlünk – fejtette ki a Vasas trénere lapunk kérdésére, és azt is elmondta, hogy még most is egyértelműen az élvonalba jutás a célja neki és a játékosoknak is.

NB II, 10. forduló

Tatabánya–Mezőkövesd 0-2
Ajka–Kazincbarcika 1-1
Kozármisleny–Soroksár 1-1
Vasas–BVSC 2-1
Szeged–Békéscsaba 2-0
Budafok–Csákvár 2-1
Kisvárda–Gyirmót 6-4 
hétfőn játsszák: Honvéd–Szentlőrinc 20.00

Az élcsoport: 1. Kisvárda 18 pont 2. Kazincbarcika 17 3. Kozármisleny 17, ... 11. Vasas 13. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.