Sergio Pérez az ámokfutásával többeknél is kihúzta a gyufát

Sergio Pérez több csetepatéba is belekeveredett a Formula–1-es Osztrák Nagydíjon. Charles Leclerctől sietett is elnézést kérni a futam után, de Lando Norristól megtagadta ezt, mivel szerinte nem ő, hanem a brit pilóta hibázott.

Magyar Nemzet
2021. 07. 05. 7:17
Sergio Pérez, Charles Leclerc
epa09322292 Mexican Formula One driver Sergio Perez (L) of Red Bull Racing and Monegasque Forumula One driver Charles Leclerc (R) of Scuderia Ferrari in action during the Formula One Grand Prix of Austria at the Red Bull Ring in Spielberg, Austria, 04 July 2021. Fotó: EPA/CHRISTIAN BRUNA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Míg csapattársa, tündökölt és zsinórban harmadik futamgyőzelmét húzta be, addig Sergio Pérez nem volt a helyzet magaslatán a vasárnapi Osztrák Nagydíjon. A mexikói versenyző két alkalommal is leszorította a pályáról Charles Leclerc Ferrariját, amiért mindkét esetben öt másodperces időbüntetést kapott. A végül a hatodik helyen célba ért Pérez nem volt büszke a teljesítményére, és a futam után azonnal megbeszélte ellenfelével a történteket.

– Nagyon sajnálom, ami Charles-lal történt, mert én alapvetően nem így versenyzem. Nem az a fajta pilóta vagyok, aki ilyeneket csinál. Piszkos levegőben autóztunk, forrók voltak a gumik és a fékek, és próbáltunk olyan későn fékezni, amennyire csak lehetett. Még nem láttam a történteket, de nagyon sajnálom, ha betettem a versenyének, mert Charles egy olyan pilóta, aki nagyon kemény, de nem lépi túl a határokat. Én is ilyen vagyok, szóval nem vagyok elégedett magammal emiatt, de tovább kell lépnem – fogalmazott a Red Bull pilótája, majd elmondta, mire jutottak Leclerckel: – Főleg azt magyaráztam el neki, hogy én mit láttam belülről. Ez természetesen nem elég. Nem jó, ha ilyen jellegű problémák lépnek fel, de most már ő is tisztában van vele, hogy én nem ilyen versenyző vagyok. Emiatt jól érzem most magam.

Charles Leclercnek az apró malőröktől eltekintve tetszett a futam.

– Eseménydús verseny volt, de nevezzük inkább izgalmasnak! Jókat csatáztam és élveztem a versenyzést – összegzett a Ferrari versenyzője. – A futam leintését követően levettük a sisakot és megbeszéltük a történteket Checóval, nem haragszom rá. Kevés lehetőségem volt ma előzni, mivel nem voltunk gumielőnyben a többiekkel szemben. Frusztrált, hogy azt a kevés lehetőséget se tudtam kihasználni, mert kétszer is leszorítottak a pályáról, és volt, hogy nem sikerült a manőver.

Sergio Pérez és Charles Leclerc kettőse
Fotó: EPA/Christian Bruna

A másik pilóta, akivel összecsapott Pérez, Lando Norris volt. Ez esetben a második helyről indult mclarenes kapott büntetést Pérez leszorításáért, de ő ezzel nem értett egyet. Úgy véli, igazságtalan volt a szankció vele szemben.

– Élvezetes verseny volt, de kissé csalódott vagyok, mert szerintem ma a második helyet is megszerezhettük volna. Az első körben szerintem csak szimpla versenyszituációról volt szó. Ő megpróbált engem kívülről körbeautózni, ami elég ostoba ötlet volt és emiatt hajtott le a pályáról. Nem értünk össze, szóval frusztrál (a döntés), de elégedett vagyok a harmadik hellyel – magyarázta a brit.

Pérez sem tartotta magában a véleményét, ő sem érezte magát vétkesnek.

– Norris megúszta, nem szenvedett semmilyen kárt, persze ez legközelebb másképp is alakulhat. Úgy éreztem, elöl vagyok, ő pedig kivezetett a pályáról. Ez nem volt fair versenyzés – vélekedett a mexikói.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.