Elemér 2024. február 28.
logo

Colin Farrell jutalomként élte meg a lezárásokat

Forrás: borsonline.hu
2020.12.30. 17:00
Colin Farrell jutalomként élte meg a lezárásokat

A 44 éves ír színész, Colin Farrell egy cseppet sem bánta, hogy a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztania új filmje, a The Batman forgatását, sőt, kifejezetten örült neki. A sztárnak két gyereke van két külön anyától: velük töltötte a lezárások nagy részét – írja a Bors.

Bár az új Batman-film forgatását el kellett halasztani a járvány miatt, Colin Farrell ezt egy percig se bánja, hiszen így végre volt ideje minőségi időt eltöltenie a fiaival, a 17 éves Jamessel és a 11 éves Henry-vel.

Colin Farrell ír színész a Dumbó című filmjének bemutatóján a Los Angeles-i El Capitan Színházban 2019. március 11-én
Fotó: MTI/EPA/Etienne Laurent

– Abban a kis világban, amiben hatalmas szerencsémre élhetek, van egy otthon, amiben a hűtő tele van jobbnál jobb ételekkel, és a bankszámlán van pénz is. Ezen a helyen mindenki, aki közel áll hozzám, egészséges, szóval nem lehetnék ennél szerencsésebb.

Én ezt az időszakot egyfajta jutalomként éltem meg, hiszen lehetőséget adott nekem, hogy több időt töltsek a családommal.

Ezt nem tudtuk volna megtenni, hogy ha Londonba kell utaznom az új Batman-film forgatására – nyilatkozta az ír színész, aki arról is beszélt, hogy a lezárások alatt a nosztalgia is magával ragadta kissé.

A teljes cikk ITT olvasható.

Mennyit keres Batman?

Pszichológiai és retorikai alaptétel, hogy ha egy érvelés tudományosnak tűnik, az érvelő szakértő, akkor nagyobb eséllyel sikeres a meggyőzés. Persze a legtöbb esetben­ az érvelő sem sorolja fel az összes adatot és szak­értői címet, így rövidül a szófordulat „brit tudósokra”. A szigetország számos egyetemén és tudományos platformján milliónyi kutatás folyik, amelyek között van értelmes és kevéssé lukratív is. Brit tudósnak lenni a hazai köznyelvben ma a hiteltelenséggel egyenlő. Pedig a kutatások mögött neves egyetemek, intézetek, tudományos szaklapok állnak. Jelenleg az egyik legnagyobb brit kutatás az aszpirin hatásait vizsgálja a koronavírus elleni harcban. A Covid–19 többek között vérrögöket okozhat, az aszpirin azonban használható vérhígítóként is, így csökkenthető vele a vérrögök kialakulásának kockázata. Ez azért remek hír, mivel a gyógyszer olcsó és széles körben elterjedt.

Mégis a legtöbb hír az idő- és pénzpocsékoló kutatásokról szól. A Glasgow-i Egyetemen a békák tapadókorongjait tanulmányozták, és rájöttek, hogy öntisztító folyadék termelődik rajtuk. Ez alapján újrahasznosítható öntapadós felületekkel kísérleteznek. Máshol a sült szalonna másnaposságra gyakorolt hatását vizsgálták. Edinburgh-ben a hímnős csirkék születésének titkát kutatták, de volt már szó az űrutazás, így a súlytalanság vérnyomáscsökkentő hatásáról is.

Legutóbb a Vanquis Bank finanszírozott egy hiánypótló kutatást, amelynek keretében összehasonlítás készült a szuperhősök keresetéről. Tehát mi történne, ha Bruce­ Wayne,­ Clark Kent vagy Oliver Queen nemcsak maszkos alteregóban osztaná az igazságot, hanem a való életben is részt venne a gazdaságban. A Marvel és a DC szuperhőseinek polgári foglalkozása ismert, így a kutatásnak mind­össze meg kellett keresnie, hogy adott városban mennyit visznek haza a hasonló pozícióban dolgozók. A kitalált városok esetén az állami átlagfizetéssel számoltak. Ennek megfelelően kiderült, hogy Batman, vagyis Bruce Wayne, a Wayne Enterprises vezérigazgatója a leggazdagabb, több mint évi 840 ezer eurós bevétellel. Őt követi Tony Stark (Vasember), aki 782 ezer eurót keres a Los Angeles-i Stark Industries vezetésével. Alig lemaradva bronzérmes Oliver Queen (Zöld Íjász), a Queen Consolidated feje, közel 780 ezer euróval. A legszegényebb Scott Lang, a Hangya, aki fagylaltfelszolgálóként 15 ezer eurót szed össze egy évben. Mindezek alapján kiderült, hogy a képregényvilág nagy riválisainak számító DC és Marvel szuperhősei körülbelül azonos összeget keresnek.

A DC-hősök átlagfizetése 67 ezer euró, míg a Marvel hősei hatezerrel kevesebbet érnek.

A cikk ITT folytatódik.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.