Colin Farrell jutalomként élte meg a lezárásokat

Cseppet sem bánta, hogy a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztania új filmje, a The Batman forgatását.

Forrás: borsonline.hu2020. 12. 30. 17:00
Farrell, Colin;
Colin Farrell ír színész a Dumbó című filmjének bemutatóján a Los Angeles-i El Capitan Színházban 2019. március 11-én Fotó: Etienne Laurent Forrás: MTI/EPA/Etienne Laurent
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 44 éves ír színész, Colin Farrell egy cseppet sem bánta, hogy a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztania új filmje, a The Batman forgatását, sőt, kifejezetten örült neki. A sztárnak két gyereke van két külön anyától: velük töltötte a lezárások nagy részét – írja a Bors.

Bár az új Batman-film forgatását el kellett halasztani a járvány miatt, Colin Farrell ezt egy percig se bánja, hiszen így végre volt ideje minőségi időt eltöltenie a fiaival, a 17 éves Jamessel és a 11 éves Henry-vel.

Colin Farrell ír színész a Dumbó című filmjének bemutatóján a Los Angeles-i El Capitan Színházban 2019. március 11-én
Fotó: MTI/EPA/Etienne Laurent

– Abban a kis világban, amiben hatalmas szerencsémre élhetek, van egy otthon, amiben a hűtő tele van jobbnál jobb ételekkel, és a bankszámlán van pénz is. Ezen a helyen mindenki, aki közel áll hozzám, egészséges, szóval nem lehetnék ennél szerencsésebb.

Én ezt az időszakot egyfajta jutalomként éltem meg, hiszen lehetőséget adott nekem, hogy több időt töltsek a családommal.

Ezt nem tudtuk volna megtenni, hogy ha Londonba kell utaznom az új Batman-film forgatására – nyilatkozta az ír színész, aki arról is beszélt, hogy a lezárások alatt a nosztalgia is magával ragadta kissé.

A teljes cikk ITT olvasható.

Mennyit keres Batman?

Pszichológiai és retorikai alaptétel, hogy ha egy érvelés tudományosnak tűnik, az érvelő szakértő, akkor nagyobb eséllyel sikeres a meggyőzés. Persze a legtöbb esetben­ az érvelő sem sorolja fel az összes adatot és szak­értői címet, így rövidül a szófordulat „brit tudósokra”. A szigetország számos egyetemén és tudományos platformján milliónyi kutatás folyik, amelyek között van értelmes és kevéssé lukratív is. Brit tudósnak lenni a hazai köznyelvben ma a hiteltelenséggel egyenlő. Pedig a kutatások mögött neves egyetemek, intézetek, tudományos szaklapok állnak. Jelenleg az egyik legnagyobb brit kutatás az aszpirin hatásait vizsgálja a koronavírus elleni harcban. A Covid–19 többek között vérrögöket okozhat, az aszpirin azonban használható vérhígítóként is, így csökkenthető vele a vérrögök kialakulásának kockázata. Ez azért remek hír, mivel a gyógyszer olcsó és széles körben elterjedt.

Mégis a legtöbb hír az idő- és pénzpocsékoló kutatásokról szól. A Glasgow-i Egyetemen a békák tapadókorongjait tanulmányozták, és rájöttek, hogy öntisztító folyadék termelődik rajtuk. Ez alapján újrahasznosítható öntapadós felületekkel kísérleteznek. Máshol a sült szalonna másnaposságra gyakorolt hatását vizsgálták. Edinburgh-ben a hímnős csirkék születésének titkát kutatták, de volt már szó az űrutazás, így a súlytalanság vérnyomáscsökkentő hatásáról is.

Legutóbb a Vanquis Bank finanszírozott egy hiánypótló kutatást, amelynek keretében összehasonlítás készült a szuperhősök keresetéről. Tehát mi történne, ha Bruce­ Wayne,­ Clark Kent vagy Oliver Queen nemcsak maszkos alteregóban osztaná az igazságot, hanem a való életben is részt venne a gazdaságban. A Marvel és a DC szuperhőseinek polgári foglalkozása ismert, így a kutatásnak mind­össze meg kellett keresnie, hogy adott városban mennyit visznek haza a hasonló pozícióban dolgozók. A kitalált városok esetén az állami átlagfizetéssel számoltak. Ennek megfelelően kiderült, hogy Batman, vagyis Bruce Wayne, a Wayne Enterprises vezérigazgatója a leggazdagabb, több mint évi 840 ezer eurós bevétellel. Őt követi Tony Stark (Vasember), aki 782 ezer eurót keres a Los Angeles-i Stark Industries vezetésével. Alig lemaradva bronzérmes Oliver Queen (Zöld Íjász), a Queen Consolidated feje, közel 780 ezer euróval. A legszegényebb Scott Lang, a Hangya, aki fagylaltfelszolgálóként 15 ezer eurót szed össze egy évben. Mindezek alapján kiderült, hogy a képregényvilág nagy riválisainak számító DC és Marvel szuperhősei körülbelül azonos összeget keresnek.

A DC-hősök átlagfizetése 67 ezer euró, míg a Marvel hősei hatezerrel kevesebbet érnek.

A cikk ITT folytatódik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.