Pásztor Erzsi nem tud úgy játszani, hogy valakit nem szeret

A Tolnay Klári Emlékházban tekinthető meg Pásztor Erzsi életmű-kiállítása. A színésznőnek összeszorul a torka, ha arra gondol, mennyi szép emlék sorakozik a falakon. A Borsnak adott interjújában elmesélte legkedvesebb emlékeit a „nagy öregekről” és arról, mit jelent neki ez a kiállítás.

2022. 05. 11. 12:29
Pásztor Erzsi
Budapest, 2018. május 30. Pásztor Erzsi (született: Pápay Erzsébet) Kossuth-, Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színmûvésznõ, érdemes mûvész a Hogy volt?! címû tv-mûsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A mûsorban a korábban a televízió számára készült ifjúsági filmeket idézték meg a meghívott egykori alkotók, szereplõk. MTVA Fotó: Zih Zsolt Fotó: Zih Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felsorolni is hosszú lenne, hány díjjal is büszkélkedik az ország Janka nénije, Pásztor Erzsi. Nem csoda, ha Mohán életmű-kiállítást nyitottak a tiszteletére. A színművésznő fájdalmasan gyönyörűnek tartja, hogy így idézik fel munkásságát. A kettősség érzése nem véletlen – olvasható a Bors online felületén.

– Mindegyik emlék csodálatos, a gyermekkoromat bemutató saroktól kezdve a díjaimat felvonultató fotókig. Ugyanakkor arra hívja fel a figyelmem, hogy milyen öreg vagyok

– kezdte a lap megkeresésére a Kossuth-, Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművésznő, aki azért is örül, hogy egészben láthatja életének mozzanatait, hiszen rengeteg emlék már eltávolodott tőle. Vannak mégis olyanok, amikre a mai napig túlcsorduló szívvel emlékszik vissza. Nem véletlen, hiszen Pásztor Erzsinek egy dolog kell a színjátszáshoz: szeretet.

Nem tudok úgy játszani, hogy valakit nem szeretek. Minden partneremet imádtam és imádom a mai napig

– mondta a színésznő, aki külön kiemelte, hogy Pécsi Sándorral szerepelni maga volt a mennyország.

Pásztor Erzsi még főiskolás korában, ahogy ő fogalmaz, zöldfülűként került a Nemzeti Színház berkeibe, ahol olyan nevek játszottak, mint Máthé Erzsi, Gobbi Hilda és Bessenyei Ferenc. A Nemzet Színésze címmel kitüntetett kétszeres Kossuth-díjas Bessenyeiről egy nem mindennapi történetet mesélt a színésznő.

– Rendszeresen reggelit hozott a színházba. Jó fokhagymás disznótorost, disznósajtot. Kitüntetés volt, ha megkínált és mivel mindenki evett belőle, senkit sem zavart a fokhagyma

– emlékezett vissza nevetve.

Az egykori kezdő színésznő, azóta eljátszott minden szerepet, amit, csak remélni mert, amit számos díjjal jutalmazott a szakma. Így kapta meg többek között a Jászai- és a Balázs Béla-díjakat, amiket a lánya őriz. Egyet tart csak magánál a színésznő, „Lajosát”.

– A Lajosom mindig velem van. Tudja, a Kossuth-díj

– zárta a színésznő, akinek hangjából érződött, hogy a mai napig benne van az a kacérság és szeretet, ami híressé tette.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Pásztor Erzsi (született: Pápay Erzsébet) Kossuth-, Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművésznő, érdemes művész a Hogy volt?! című tévéműsor felvételén, az MTVA Kunigunda útjai gyártóbázisának 3-as stúdiójában (Fotó: MTVA/Zih Zsolt)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.