időjárás 3°C Ignác 2023. február 1.
logo

Pásztor Erzsi nem tud úgy játszani, hogy valakit nem szeret

2022.05.11. 12:29 2022.05.11. 17:12
Pásztor Erzsi nem tud úgy játszani, hogy valakit nem szeret

A Tolnay Klári Emlékházban tekinthető meg Pásztor Erzsi életmű-kiállítása. A színésznőnek összeszorul a torka, ha arra gondol, mennyi szép emlék sorakozik a falakon. A Borsnak adott interjújában elmesélte legkedvesebb emlékeit a „nagy öregekről” és arról, mit jelent neki ez a kiállítás.

Felsorolni is hosszú lenne, hány díjjal is büszkélkedik az ország Janka nénije, Pásztor Erzsi. Nem csoda, ha Mohán életmű-kiállítást nyitottak a tiszteletére. A színművésznő fájdalmasan gyönyörűnek tartja, hogy így idézik fel munkásságát. A kettősség érzése nem véletlen – olvasható a Bors online felületén.

– Mindegyik emlék csodálatos, a gyermekkoromat bemutató saroktól kezdve a díjaimat felvonultató fotókig. Ugyanakkor arra hívja fel a figyelmem, hogy milyen öreg vagyok

– kezdte a lap megkeresésére a Kossuth-, Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművésznő, aki azért is örül, hogy egészben láthatja életének mozzanatait, hiszen rengeteg emlék már eltávolodott tőle. Vannak mégis olyanok, amikre a mai napig túlcsorduló szívvel emlékszik vissza. Nem véletlen, hiszen Pásztor Erzsinek egy dolog kell a színjátszáshoz: szeretet.

Nem tudok úgy játszani, hogy valakit nem szeretek. Minden partneremet imádtam és imádom a mai napig

– mondta a színésznő, aki külön kiemelte, hogy Pécsi Sándorral szerepelni maga volt a mennyország.

Pásztor Erzsi még főiskolás korában, ahogy ő fogalmaz, zöldfülűként került a Nemzeti Színház berkeibe, ahol olyan nevek játszottak, mint Máthé Erzsi, Gobbi Hilda és Bessenyei Ferenc. A Nemzet Színésze címmel kitüntetett kétszeres Kossuth-díjas Bessenyeiről egy nem mindennapi történetet mesélt a színésznő.

– Rendszeresen reggelit hozott a színházba. Jó fokhagymás disznótorost, disznósajtot. Kitüntetés volt, ha megkínált és mivel mindenki evett belőle, senkit sem zavart a fokhagyma

– emlékezett vissza nevetve.

Az egykori kezdő színésznő, azóta eljátszott minden szerepet, amit, csak remélni mert, amit számos díjjal jutalmazott a szakma. Így kapta meg többek között a Jászai- és a Balázs Béla-díjakat, amiket a lánya őriz. Egyet tart csak magánál a színésznő, „Lajosát”.

– A Lajosom mindig velem van. Tudja, a Kossuth-díj

– zárta a színésznő, akinek hangjából érződött, hogy a mai napig benne van az a kacérság és szeretet, ami híressé tette.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Pásztor Erzsi (született: Pápay Erzsébet) Kossuth-, Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművésznő, érdemes művész a Hogy volt?! című tévéműsor felvételén, az MTVA Kunigunda útjai gyártóbázisának 3-as stúdiójában (Fotó: MTVA/Zih Zsolt)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.