idezojelek

A férfiöltözőből jelenti

Az átlagember többnyire a parlamenti közvetítések alkalmával látja, hallja Szabó Tímeát, amint kidagadt erekkel, pulykavörös ábrázattal ordít.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

„Mi a szerepe a nőknek a közéletben, miért lenne szükség a kvótára?” – teszi fel a kérdést az Alfahír.hu riportere Szabó Tímeának. (Hogy miért épp a Párbeszéd társelnökétől érdeklődik a kolléga, arra nem kapunk magyarázatot – az átlagember többnyire a parlamenti közvetítések alkalmával látja, hallja a képviselő asszonyt, amint kidagadt erekkel, pulykavörös ábrázattal ordít.)

Hősnőnk sarkosan fogalmaz, azt mondja, Orbán Viktor kijelentette, hogy nőügyekkel nem foglalkozik, és ez meg is látszik a politikáján. A Fideszben a nők pusztán szülőgépek, akik, ha lehet, másba ne is szóljanak bele. „A Fidesz szellemisége valahol a feudalizmus és a XIX. század között mozog” – összegez Tímea asszony, s hogy ezt jobban el tudjuk képzelni, cizellálja a képet: „Orbán Viktor a férfiöltözőszagban érzi jól magát, döglött disznókkal birkózva. Ez le is ír mindent a politikájáról.”

Bennem valamiért egy három évvel ezelőtti tüntetés képe él, amelyen haragos tekintetű, fehér sapkás demokrata lányok, asszonyok tiltakoznak a lelketlen Orbán-kormány ellen. Egymásba kapaszkodnak a gyöngébbik nem elnyomottjai: Szabó Tímea, Szél Bernadett, Vadai Ágnes, Bangóné Borbély Ildikó… Pár hete Sándor Erzsi hírlapíró fakadt ki a Népszavában: „A NER-ben csak olyan nőnek jut esély, aki elfogadja a férfiak játékszabályát, megfelel Kövér László nőideáljának, nincsenek önálló gondolatai, és nem látszik. A NER-nők ilyenek.” Erzsike minap a Facebookon is jelentkezett. Tudósítását csorbítatlanul adom közre: „Amióta Varga Judit megnyugtatott, hogy tiszta, demokratikus és szabad lesz a választás, egész besz…rtam.”

Meghallja-e valaki e védtelen asszonyok sikolyát?

Borítókép: Szabó Tímea (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Negyven évünk Soros Györggyel

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.