Fotó: Soós Lajos

„A disznóvágás, a lángos és a puncsminyon mellett szinte észrevétlenül lett kampányfogás a gyerek a miniszterelnök Facebook-oldalán” – kezdi a HVG.hu a tudósítását. Miről is? Arról, hogy Rúzsa Magdi énekesnő hármas ikreknek adott életet? Dehogy. Az csak aprócska szelete a tudósításnak. A portál számára a hír – a lényeg –, ami az írás címe is: Orbán Viktor kampányszlogent csinált Rúzsa Magdi hármas ikreiből. A HVG szándéka szerint a mondat első fele, a kampányszlogen a lényeg, nem a három jövevény. Ezt sugallják a folytatásban is: „Minél több a gyermek, annál nagyobb a boldogság – csapta le a magas labdát a miniszterelnök a Facebookon.”

Szerintem meg a lényeg, az igazi hír, hogy Orbán Viktor gratulált Rúzsa Magdinak. Magyarország miniszterelnöke a főszereplőnek, a háromgyermekes magyar énekesnőnek.

Árokásóéknak az egészből az jött le, hogy a kormányfő „lecsapta a labdát”. Ehhez egy kis hátteret is kapunk: „Orbán Viktor néhány napja egy úgynevezett családlátogatáson tett egyenlőségjelet a boldogság és a gyerekek száma között. Most pedig Rúzsa Magdi szülésének a hírére csapott le gátlástalanul.” (Ízlelgessük a szóhasználatot: „csapott le gátlástalanul”!)

Aki netán még ezek után sincs rossz véleménnyel a kormányfőről, az azt is megtudhatja, Orbán Viktor szerint nincs az a karrier és az a pénz, ami később ne lenne elérhető. Ha viszont nincs gyerek, nincs jövő. „Semmi nem számít – mondta –, csak hogy van-e gyerek és mennyi. Nem érdekes, mekkora a ház, az autó, egy dolog számít, van-e gyerek és egészséges-e. Minél több, annál jobb.”

Ja, hogy ez már „kampányfogás”?

Borítókép: Rúzsa Magdi 2013. december 3-án (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.