idezojelek

A show folytatódik

Fegyőr, Hadházy, Momentum – mi csak egy kávét kérünk. Sok habbal.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Bojkottálja az Országgyűlés alakuló ülését a Momentum, közölte sajtótájékoztatóján Fekete-Győr András, a párt frissen megválasztott frakcióvezetője. Mégse mindegy, milyen egy parlamenti újonc belépője, ez biztosan nagyot fog szólni. Meg, gondolom, a párthagyományok is ezt diktálják: megvétózni, lerombolni, bojkottálni, elkaszálni, balhét gerjeszteni, provokálni… Nyilván a szavazók is ezt várják tőlük. Azóta, hogy a kétségbeejtő ember 3,39 százalékkal tökutolsó lett a baloldali miniszterelnökjelölt-show-ban, állapota tovább romlott. Most azt mondja: a választás unfair módon zajlott le.

(Érdekes, az EBESZ-megfigyelőknek tetszett.) Az a mondata is nagyot szólt, hogy „a Momentum feladatának tekinti, hogy tisztességet, becsületet és erőt vigyen a parlamentbe”. (Tényleg ezt mondta, azóta is röhögök.) Fekete-Győrtől sosem álltak távol az orvosért kiáltó szózatok, sőt munkásságát kifejezetten erre építi. Pár hónapja például azt írta, a baloldalnak nemcsak sima többségre, de kétharmados győzelemre is esélye van. Ráadásul a Momentum királycsináló lehet, eldöntheti, kit emel trónra stb.

Azon már nem is csodálkozik az ember, hogy Fekete-Győr példaértékűnek tartja Hadházy Ákos eddigi munkásságát, pártja az általa fémjelzett politizálást szeretné fölerősíteni a következő ciklusban. Maga Hadházy is hozzászólt a bojkott tervéhez: – Ameddig nincsenek garanciák arra, hogy az ellenzék elvégezhesse a feladatát, nem szabad részt venni a klasszikus parlamenti munkában – magyarázta a lófallosz-plakátos.

Fegyőr, Hadházy, Momentum – mi csak egy kávét kérünk. Sok habbal.

Borítókép: Fekete-Győr András (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.