időjárás 7°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Összetört a harangozó

PILHÁL GYÖRGY
2022.10.04. 05:59 2022.10.04. 09:28
Összetört a harangozó

Távozik az MSZP-ből Ujhelyi István, a párt EP-képviselője. „Hosszú idő tépelődése, belső vajúdása és gyászmunkája után írom ezeket a sorokat” – olvashatjuk a bánatos harangozó szívszorítóra tervezett levelében. „Valami összeragaszthatatlanul eltört. (...) Hogy ennyi sebet tud ejteni egy darabokra hulló kapcsolat.” A monológból az önmarcangoló emlékezés sem hiányzik: „Próbáltam felrázni a közösségünket az elmúlt években, a legutóbbi sokkoló mértékű választási vereség után.” (Esély néven új felekezetet tervezett, de kiröhögték. „Nem a sezlonokat kell lecserélni, ha deficites az örömtanya.”)

Nem mondanám, hogy az eposzi hangvétel megríkatta volna az olvasókat. Ellenkezőleg. A hozzászólók zöme kondoleálás helyett kritikai megjegyzésekkel illette a szocialista poétát. (Az indulatosabbak a szülőket is szóba hozták.) „A süllyedő hajó esete a patkánnyal” – írja egyikük. „Ráébredt, hogy az utolsó húscafatot is lerágta a pártjáról. Remélem, az EP-mandátumot is leadja majd.” (Utóbbit az MSZP is reméli – sőt követeli.) Más a bejelentés pozitív oldalát emeli ki: „Gerincbántalmai biztosan nincsenek, ahhoz gerinc is kellene. Irány a DK, Pityu! Ott még az árnyékormányba is bekerülhetsz.”

Ujhelyi lelép

A magyar néppel szemben is van egy nagy tartozása: a bocsánatkérés a hazája elleni rengeteg lobbizásért.

Azért fogadjuk el, hogy Pityuban tényleg „összetört valami”. Előbb elszállt az elnöki poszt reménye, hamarosan elszáll az újabb EP-képviselőség reménye… Még a végén dolgoznia kell. Juj!

Borítókép: Ujhelyi István, az MSZP–Párbeszéd európai parlamenti képviselője (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.