idezojelek

Brüsszeli „drogéria”

Érintett brüsszeli politikusok azon keseregnek, milyen szörnyű lesz, ha egyes uniós ügynökségeket áthelyeznek a belga főváros északi, drogos szegénynegyedébe.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Érintett brüsszeli politikusok azon keseregnek, milyen szörnyű lesz, ha egyes uniós ügynökségeket áthelyeznek a belga főváros északi, drogos szegénynegyedébe, ahogyan azt már tervbe vették. (A bűnözés régóta komoly problémát jelent a züllött negyedben. Tavaly számos nem kormányzati szervezet is lesújtóan nyilatkozott a környéken uralkodó zord állapotokról, ugyanakkor reményüket fejezték ki a jövőt illetően: „Az Európai Bizottság emberei a változás szereplői lehetnek azzal, hogy idejönnek. Jelenlétükkel megváltoztathatják a környék természetét.”)

Mások szerint viszont csak legalizálnák a mámorban úszó drognegyedet. Akárhogyan is, Pascal Smet urbanisztikai államtitkár a napokban, színlelt felháborodást mímelve kijelentette: a kollégák hőbörögnek a kábszeres környék miatt, holott maguk is masszív fogyasztók. (Államtitkár uram még azt is tudni vélte, hogy a kokain a legnépszerűbb drog az uniós politikusok és tisztviselők körében.) Smet megjegyzései természetesen erős nemtetszést váltottak ki a „címzettek” köré­ben, a szakszervezet elnöke szerint Pascal Smet súlyosan megsértette az alkalmazottak méltóságát, jó hírnevét. „Az államtitkárnak vissza kell vonnia elfogadhatatlan kijelentését, már csak azért is, mert éppen az eurokraták a kábítószer-fogyasztás legnagyobb ellenzői” – mennydörögte az érdekvédelmi pallér. A megszeppent Smet erre azzal védekezett, megjegyzését csak tréfának szánta. „Csak annyit mondtam, hogy Brüsszelben vannak más helyek is, ahol drogfogyasztók vannak, köztük ez a szegénynegyed. Egy város vagyunk.” „Aki nem drogozik, ne is egyék!” – írja egy túladagolt kommentelő.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borítókép: Fegyveres rendőrök biztosítják a helyszínt a brüsszeli metró Schuman téri megállójánál, az Európai Unió épületeinél 2023. január 30-án, miután egy férfi késsel megsebesített egy kiszállni kívánó nőt (Fotó: MTI/EPA /Stephanie Lecocq)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Nem állunk meg Schwechatnál

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

Tizenkét héttel később

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.