idezojelek

Újra Krekó

Eddig nem az ment, hogy Orbán Viktor egy elszigetelődött, jelentéktelen nulla? Most meg nagyhatású lázító?

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

„Orbán Viktor azt hiszi magáról, hogy látnok, aki jól ismeri az európai politikát, míg mindenki más téved. Megpróbálja magát Európa jövőbeli vezetőjének beállítani, de a legtöbb várakozása tévesnek bizonyul” – állítja a The New York Timesban megjelent cikkében Krekó Péter. (Krekó annak a Political Capitalnak a vezetője, amely Gyurcsány Ferenc ámokfutásának éveiben sok száz milliós megbízást kapott a kétségbeejtő habzóborásztól. Legemlékezetesebb mondása: „A tét magas. Ha aláásod az emberek hajlandóságát arra, hogy beoltassák magukat, akkor Orbánnak kell viselnie a politikai következményeket”.) Hősünktől tudjuk azt is, Magyarország Svédország NATO-csatlakozása kapcsán csak zsarolni akarja az Európai Uniót, merthogy ez az utolsó esélye, hogy némi befolyása legyen: „Orbán reményei elhalványulnak, mert európai csodálói gyenge eredményeket értek el a választásokon, és még Giorgia Meloni is elfordult a magyar kormánytól.” (Ehhez képest az olasz kormányfő nemrég azt nyilatkozta, hogy Európának Magyarország példáját kell követnie.) Krekó korábban azt fejtegette, hogy a magyar miniszterelnök a diktatúra tanítójává vált, hiszen az elmúlt években exportálta „posztigazságrendszerének” módszereit, így segítve a populista jobboldalt Olaszországban, az Egyesült Államokban, Brazíliában, Franciaországban és másutt. Érdekes. 

Eddig nem az ment, hogy Orbán Viktor egy elszigetelődött, jelentéktelen nulla? Most meg nagyhatású lázító?

Persze, Krekó fekáliamixert is meg lehet érteni. Valami süket dumát mégiscsak ki kell találni a kétharmados zakók miatt dühöngő szponzorainak.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borítókép: Krekó Péter (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A megoldás Budapesten: Szentkirályi Alexandra

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.