Következő mérkőzések
Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia

idezojelek

Egy rövidlátnok

Hogy maradandónak ígérkezik az újabb békemenet, az onnan is tudható, hogy a túloldalon már most elkezdték ekézni a margitszigeti találkozót.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Hogy maradandónak ígérkezik az újabb békemenet, az onnan is tudható, hogy a túloldalon már most elkezdték ekézni a margitszigeti találkozót. Szentpéteri Nagy Richard elemző és humanista például ilyeneket mondott a Hírklikknek: – Már nemcsak háborúról, de világháborúról, sőt, atomháborúról is szövegelnek. Ezt pedig a békemenet tagjai, ha a főnök azt akarja, még el is hiszik.
Emberünk szerint azonban nem úgy néz ki, hogy világháború lesz. Ugyan már. A háborús pszichózis gerjesztése 2022-ben még segített Orbánnak („Putyin megnyerte neki a választást”), de most már ezt eljátszotta. Szentpéteri úgy véli, az emberek nem azért fognak elmenni el a békemenetre, hogy megvédjék a békét, meg hogy üzenjenek az unió vezetőinek, hanem azért, hogy kifejezzék feltétlen szeretetüket a Fidesz és annak vezére iránt. (Richard látnoknak talán erősebb szemüveget kellene használnia – bár a mostani lencséje is egy békebeli szódásüveg aljára emlékeztet, csak nincs rajta, hogy „Szikvízgyár”.)
Hogy ütősebb legyen a demagógia, a riporter is besegít. – Ebben az egész háborús történetben valóban Orbán a „békegalamb”, ahogy ő állítja be magát, vagy valójában egy háborús héja? – Persze, hogy háborús héja. Amikor kitalálták, hogy inkább ez a „háborúzós” szöveg fog menni ezen a választáson is, akkor Magyar Péter még nem volt akkora jelenség. Most annyira messze vannak a magyar közvéleménytől, hogy észre sem veszik, az embereket jelenleg nem a háború érdekli elsősorban, hanem Magyar Péter, az akkumulátorgyárak, Kína.
Nocsak! Az embereket nem a háború érdekli?
Én ezt Richard elemző pszichiátriai kórlapjára is föltenném.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szőcs László avatarja
Szőcs László

A Biden fiú ügyei a klánról vallanak

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A valódi hírek Brüsszel szerint

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Képeslapok a mai Európából

Deák Dániel avatarja
Deák Dániel
idezojelek

Letisztult a kép, két nagy erő maradt

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.