Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

idezojelek

A szemünkbe röhög

A tenyérbemászó ember még most, öt esztendővel bekokszolt videómonológjának elhangzása után sem került tömlöcbe.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Képernyőfelvétel

Egy minapi hír szerint a Fővárosi Törvényszék a megismételt másodfokú eljárásban bizonyítottnak látta: Lackner Csaba kispesti exszocialista önkormányzati képviselő kábítószert fogyasztott egy ominózus jelenetet megelőzően; ugyanakkor Dódity Gabriella, a Fidesz–KDNP szintén XIX. kerületi politikusa nem követett el rágalmazást, amikor erről írt egy Facebook-kommentben. Jó memóriával rendelkezők talán még emlékeznek: a 2019-es önkormányzati választások kampánya során a Hír TV és a Magyar Nemzet hozta nyilvánosságra azokat a felvételeket, amelyeken Lackner önfeledt szippantások közepette kérkedve számol be a saját korrupciós szokásairól. „Aki az önkormányzati politikában nem keresi meg az évi százmillió forintot, az hülye.” Ő (aki nem hülye) havi másfél millió forintot szokott kasszírozni. Ezt a történetet örökítette meg bejegyzésében („fehér poros orr, kihúzott csíkok”) az emiatt beperelt fideszes képviselő asszony. Beszédes részlet, hogy noha a szocialista párt az ügy miatt kizárta soraiból a korrupcióival hőbörgő Lacknert, a gátlástalan füvész közölte, esze ágában sincs visszaadni képviselői megbízatását. Még mit nem? Ő „tiszteletben tartja a választók akaratát”.

A történetben nem is maga a cselekmény a felháborító (az adófizetők pénzének lenyúlásával kérkedő „népképviselő” bepereli az ügyéről beszámoló politikust), sokkal inkább az, hogy a tenyérbemászó ember még most, öt esztendővel bekokszolt videómonológjának elhangzása után sem került tömlöcbe. Ugyan már! Vidáman szlalomozik a jogi kiskapuk között. (A mostani ítélet után is derűsen fellebbezett.) A szemünkbe röhög.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Woke-ot a sportból – vagy fordítva

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Kallas oroszokat eszik reggelire

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

Világkormány

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Mi a demokrácia ma?

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.