idezojelek

Papp Lacit kóstolgatta

A bokszoló családja tételesen cáfolta az író állításait, kiemelve: Nyáry provokátor nem először ír a bokszlegendáról anélkül, hogy akár egyszer is megkérdezte volna a hozzátartozóit.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Nyáry Krisztián író megosztó személyiség. Sokan kedvelik, mert „annyira szellemes, progresszív meg modern”, mások viszont szimpla irodalmi szélhámosnak tartják, aki főképp írók, költők bulvárosított szerelmi életét tárja a hülyíthető olvasók elé. Író úr egykori magyar hírességek életébe illeszt olyan csiklandós (és ellenőrizhetetlen) „érdekességeket”, melyek olvastán a gyanútlan fogyasztó úgy érzi, hogy a magaskultúra legtetején jár. Alanyainak életéből kimazsoláz és fölnagyít vélt vagy valós szenzációkat – aztán meg csodálkozik, hogy mennyien utálják. Nyáry Krisz­tián – Pataki Tamás kollégám szíves közlése –: „rendszeresen írók gatyájában és hálószobájában turkál”.

De az se baj, ha az illető személy nem irodalmár, „csupán” elismert személyiség.

Minap a bokszkirályt, a nemzet Papp Laciját kóstolgatta közösségi oldalán. „Az apa egyes források szerint cigány származású volt […] Adler zsidó edző sokak szerint félcigány tanítványa […] a pesti külvárosok csibésznyelvét beszélte, jócskán merítve a cigány, sváb és jiddis argóból.” Stb.

A bokszoló családja tételesen cáfolta az író állításait, kiemelve: Nyáry provokátor nem először ír a bokszlegendáról anélkül, hogy akár egyszer is megkérdezte volna a hozzátartozóit. Egyébként elutasították, hogy cigány lett volna, soha senki nem hallott erről a családban. És feltették a kérdést: lenne-e jelentősége, ha bebizonyítaná valaki a cigány származását?

Én sem akarok lemaradni. Tudja-e az olvasó, hogy a „jól értesült” ­Nyáry Krisztián hosszú éveken át sajtófőnökként, majd kommunikációs igazgatóként szolgálta az SZDSZ-es Demszky Gábor főpolgármestert? És ez nem kacsa.

Borítókép: Papp Laci (Fotó: 

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

A kulturális megmaradás luxusa

Deák Dániel avatarja
Deák Dániel

Magyar Péter nagy hibát követett el

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Élnek, mint (Gulyás) Marci Hevesen

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

A magyar érdek a legfontosabb

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.