Beindult a vörös pöröly

A magyar állam „bűne” a szocialisták szerint az, hogy megvette az E.ON gázüzletágát.

Magyar Nemzet
2013. 11. 14. 11:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokan eldobták a kanalat tévénézéssel egybekötött ebédelés közben, amikor Mesterházy Attila két hónapos beszédelvonás után felszólalt a T. Házban, s bejelentette: feljelentik Brüsszelben a magyar kormányt, amiért megvette az E.ON gázüzletágát – szerintük túl drágán. Eddig ugyanis az volt az utódpárti szcenárió, hogy csak becsomagolva, farizeus látszatfelháborodások kíséretében próbáltak keresztbe tenni a kormánynak, valójában az országnak. Szó se róla, most is volt szövegelés arról, hogy a gonosz kormány az emberek zsebéből vonja el a pénzt a herdálásra, ám ez nem hangzott túl meggyőzően. A pőre valóság kikandikált az MSZP-elnök kirohanása mögül: valójában a rezsicsökkentés sikere, az elcsigázott, kizsákmányolt emberek lélegzethez jutása fáj az álbaloldali politikai-pénzügyi bozótosban.

Az egyszeri ember már csak olyan, hogy azt mondja: a feljelentés az feljelentés. Lehet ezt magyarázni így, csavargatni úgy – a tények mégis azt mutatják, hogy föl lettünk jelentve. És ebben a tekintetben megint csak csúcsokat döntögetnek az álbaloldalon. A kádári MSZMP-s időkben sem fordult elő, hogy maga a párt jelentgessen föl másokat. Mindig más mögé bújva cselekedték ezt. Még az elvtársaknak is volt gondjuk és eszük arra, hogy felmérjék, milyen rombolást okozna ez a lakosság előtti amúgy is elég gyatra, ingatag presztízsükben. Legfeljebb Biszku Béla vetemedett arra, hogy Moszkvába menjen lobbizni azért: legyen ő a pártvezető. No meg Grósz Károly, aki ugyanott gazdasági szükségállapotért rimánkodott. De talán mégsem oly óvatlan, lüke az MSZP, hogy őket tekintse etalonnak, követendő példának 2013-ban. Vagy mégis? Ami az ügy érdemi részét illeti: a független vagyonértékelés négyszázmilliárd forintra becsülte az E.ON gázüzletágát, a magyar kormány pedig 280-ért vette meg. Hol itt a ráfizetés, előnytelen biznisz? Mesterházy azt kifogásolta, hogy az embereknek nem támogatást adott a költségvetésből a kormány, hanem vásárolt az E.ON-tól. Miért csak különjuttatás, perecosztás képzelhető el szerintük? A piacellenes monopóliumok árcsökkentésre kényszerítése szóba sem jöhet? Regéljék már el, miért jó az, ha a németek és az oroszok szabják meg, mennyiért kapjuk mi a gázt. Vagy Heller Ágnes egy régebbi, elitistán fennhéjázó kijelentését tették magukévá, miszerint az emberek nem tudnak számolni? Tévednek. Az emberek tudnak számolni. Pontosan emlékeznek, milyen sokszor emelték a gáz és az áram árát az MSZP–SZDSZ-érában, míg duplájára, triplájára nem dagadtak a számlák.

Nem támogatják az Országgyűlésben az önmagukat szocialistának nevezők azt a kormánypárti indítványt sem, hogy az előzetes letartóztatásnak a legsúlyosabb bűnökkel, kegyetlen gyilkossággal gyanúsítottak esetében ne legyen határideje. Bárándy Gergely hiába mismásolt arról, hogy alkotmányellenesnek tartják, s csak abba mennének bele, hogy négyről öt évre emeljék fel az ideiglenes fogva tartás idejét, hamisan csengtek szavai. Mert ugyan mi lenne alaptörvény-ellenes józan jogérzékű bárki fia számára abban, ha egy emberöléssel alappal gyanúsítható aljadék nem jöhetne ki a zárkából még akkor sem, ha a szakértők öt év alatt sem bírnak kiszenvedni egy szakvéleményt? Ha az álbaloldal nem szigorúan szocialista köröket szondáztatna a káderdűlők tájékán, nem reszkírozná meg azt az öngólt, hogy nem szavazzák meg a módosítást, csupán nagy nehezen és kegyesen a házszabálytól való eltérést. Még szerencse, hogy nemmel való szavazásuk ellenére is meg tudta oldani a Ház, hogy lakat alatt maradjon az ároktői banda egyik elvetemült tagja. Hiszen a szervezett bűnözők köztudomásúan még a börtönből is akadályozzák az eljárást, újabb akciókat indítanak, hát még félszabadlábon, amikor összebeszélhetnek, tanúkat fenyegethetnek meg, bizonyítékokat rekkenthetnek el. Kérdezzék bátran az utca emberét, miként látja ezt a kérdést. Megmondják nekik a házszabálytól való legapróbb eltérés nélkül, mit tartanak az olyan pártokról, amelyek ilyen szélsőségesen cinikus lelketlenségre ragadtatják magukat. Nincs más általános nézet azokról sem, akik külföldre rohangálnak feljelenteni a hazájukat. Intő jel lehetne az itthoni nem is internacionalista, hanem egyenesen interszervilis köröknek, hogy a hazájukat áruba bocsátókat még azok sem becsülik semmire, akiknek eredetileg a kedvében akartak járni.

Látszólag más tájékról érkezett a harmadik meghökkentő mesés eset, ám kiválóan beleillik ebbe a balliberális népszerűtlenségi önfelszámolási sorba, katasztrófahajhászásba. Történt ugyanis, hogy Bajnai Gordon önfelkent miniszterelnök-jelölt sameszai és testőrei szoros gyűrűjében trappolt saját rendezvényükön, mígnem az a méltánytalanság esett meg vele, hogy a Hír TV nem igazán díjbirkózó fizikumú riporternője odáig merészkedett, hogy kérdést intézzen hozzá. A megközelíthetetlen férfiú a füle cimpáját sem mozgatta a színlelten meg sem hallott kérdésre. Nem így a smasszerek alkotta rohambrigád. Megelégelvén, hogy aziránt kíváncsiskodnak a védett személytől, vajh miért tanúskodik a magyar állam ellen Washingtonban az ottani Sukoró-perben Gyurcsány Ferenccel együtt, odébb lökték a fogdmegek az egyik mellettük haladó operatőrt. Nem volt más bűne, mint hogy filmezni akarta a Nagy Embert. Meglakolt azonban érte, mivel a szó legszorosabb értelmében vett útonálló nem pusztán ellökte, a kolléga testi épségét súlyosan veszélyeztetve, de pár lépés után még vissza is tért, hogy tovább taszigálja. Folytatta is volna a kiadós tettlegességet, ha nem veszi észre, hogy a Hír TV kamerája veszi a cselekményt. Így arra koncentrált, hogy eltakarja a leleplező kamera lencséjét. Ennyire penetráns sajtófóbiás fellépést eddig csak maffiafilmeken vagy dél-amerikai drogbárókat bemutató felvételeken láthattunk. Meg a balkáni háborúkban. Ilyen személy akar kormányfő lenni?

A jelzett jelenségek közös indítékra vezethetők vissza. Érzik a balliberálisok, hogy valamit sürgősen tenniük kellene a választások közeledtével, csak azt nem tudják, pontosan mit. Idegesek, mert tudják, hogy hatalmas lépéshátrányba kerültek, múlik az idő, és csak nem akar megfoghatóbb közelségbe kerülni a kormányrúd. Emiatt rá akarnak ijeszteni az emberekre, aminek az az üzenete: az erő velünk van. Vabankot játszanak, mindent egy lapra tesznek föl, ám kártyáik korai kiterítésével pórul járhatnak. Annak a középtávfutónak, aki a cél előtt több száz méterrel hajrázni kezd, nem szokott babér teremni. Intő lehetne számukra Hitler katasztrófába fulladt 1944. nyári normandiai offenzívája, amikor a német csapatok csak támadásra voltak felkészítve. Az MSZP-nek csupán a választás előtt lett volna szabad színt vallania. Most mégis durrantottak egy nagyot a vakvilágba idő előtt, leleplezve legalantasabb, fájdalmas megszorító terveiket. Hiába: így jár az, aki nem tudja eldönteni, a szponzoroknak szeretne megfelelni, vagy a választóknak. A ballib oldal lerakta a garast, sőt dollárt a támogatók kiszolgálása mellett. A választást viszont pechükre idehaza rendezik.

(Megyeri Dávid)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.