Melléktermék

„A szabadkereskedelmi egyezmény tehát azt jelenti, hogy mindent szabad. Nekik.”

Hegyi Zoltán
2015. 03. 11. 14:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Példálózhatnánk persze Al Gore-ral is, de a zöldceleb volt alelnök is, és az Egyesült Államoknak akkor sem sikerült megtennie azt az apró gesztust a világnak, hogy legalább azt a nyomorult kiotói egyezményt aláírja, hogy az agresszív, expanziós GMO-sok féken tartásáról ne is beszéljünk. Magyarország elnöke azonban a legjobb mezőre lépett, nyilván megunta a protokolláris teendőket. Viszont dolog az lenne még elég, és egy elnökkel azért nehezebb viccelődni, mint egy mezei zöldszervezettel, legyen benne bármennyi civil kurázsi is.

Mint például a Káli Medence Környezetvédelmi Társaságban és pompás lapjában, a Káli Híradóban. A legfrissebb szám többek között üdvözli, hogy a mezőgazdasági kormányzat takarmánykeveréket hoz forgalomba, hogy a takarmányadalékként becsempészett génpiszkált termékeket kiszorítsa. Eddig ugyanis valamennyi forgalomban lévő takarmányhoz kevertek szóját, ami ugye importált GMO-s cucc, és mivel a zsák alján mikroszkopikus betűkkel feltüntették, a törvény megengedte, a vevő meg ezt kapta, és jó napot! Az állatoknak egyébként az égvilágon semmi szükségük szójára, évezredekig remekül elvoltak nélküle.

Somogyi Győző írásából az is kiderül, hogy a növényt a fegyvergyártáshoz használt szójaolajért termesztik ilyen irgalmatlan mennyiségben; maga a szójabab csupán melléktermék és ab start mérgező, ezért aztán bonyolult és ugyancsak mérgező eljárással alakítják élelmiszerré. Mert ha már így alakult, és van belőle, doszt, adjuk el azt is, mint a fegyvereket. Végül is a vége ugyanaz. A szerző javaslata ezért a következő: ne együnk szóját, de még szójaszószt, tofut, szójacsírát sem, az állatoknak se adjunk szójás tápot és keveréket. Annál is inkább, mert állatkísérletek bebizonyították, hogy a génkezelt élelmiszer a fogyasztók első nemzedékénél még „csak” elhízást okoz, annak minden következményével, a második nemzedéknél viszont már immunrendszer-gyengeség, meddőség és impotencia, a nemi jelleg megváltozása jelentkezik. Aztán a harmadik nemzedéknél a fogyasztó szervezete összeomlik, és minden betegségre fogékony lesz.

Így aztán az USA és az EU szabadkereskedelminek nevezett egyezménye, amennyiben megvalósul, beláthatatlan következményekkel járhat. Mármint nekünk, mint az amerikaiak által ránk erőltetett keménykedés az oroszokkal, amiből ők azért csak kihoztak egy húszszázalékos pluszhasznot. Az ember esze tényleg megáll, és a java csak akkor jön, ha a titokzatos paktum megköttetik. Például lehetővé teheti, hogy bármely nemzetközi cég bárhol bármilyen beruházást véghezvitelét perekkel kizsarolja. Mondjuk egy helyes kis atomerőműét a Káli-medence közepén, ha már a benzinkutakat eddig megúsztuk. És ha teszem azt a magyar állam ezt megtiltja vagy akadályozza, a cég az elmaradt haszonért egy általa választott külföldi bíróságon küzdhet.

De maradjunk csak a GMO-nál. A fertőzött növények termesztését és eladását adott esetben hiába tiltja egy nemzeti törvény (nálunk nagyon helyesen maga az alaptörvény), ezt a nemzetközi egyezmény felülírhatja. A szabad kereskedelmi egyezmény tehát azt jelenti, hogy mindent szabad. Nekik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.