Multikulti újévköszöntő

„Szíriai vagyok, barátságosan kell velem bánnotok, mert Merkel asszony hívott meg engem.”

Körmendy Zsuzsanna
2016. 01. 09. 17:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor 1986. április 26-án a csernobili Lenin atomerőműben bekövetkezett a hatalmas robbanás, egy kishír jelent meg a hazai lapokban, jókora késéssel. A szovjet hírügynökség addig blokkolta a hírt, amíg lehetett, vagyis amíg el nem érte az atomfelhő Svédországot. Attól kezdve nem lehetett eltitkolni az atomkatasztrófát.

Mivel mindez a Kádár-rendszer idején történt, nem voltunk különösebben meglepődve. Évtizedeken át hozzászoktunk ahhoz, hogy a Szovjetunióról csak olyan hírek érkezhettek, amelyek az építésről, az elégedett emberekről meg a haladásról szóltak, kellemetlen dolgokról legföljebb a szabad nyugati sajtóból értesülhettünk.

Nem tudom, a német sajtó, amely bizonyára szabadnak és nyugatinak tartja magát, ezt a haladó hagyományt vette-e át, amikor három napon át blokkolta, mi történt szilveszterkor a kölni pályaudvaron. Mindenesetre elgondolkodtató, hogy a hírt „befelé” is blokkolhatták, mert újév napján Thomas de Maiziere belügyminiszter szerint a helyi rendőrség békésen zajló szilveszterről adott jelentést. (Azóta napvilágra kerültek a titkos jelentések is, amelyek a rendőrök túlterheltségéről számoltak be.) Mindenesetre a tényeket csak akkor közölte a sajtó, amikor már tele volt az internet a kölni pályaudvarnál történt súlyos inzultusok hírével (ez volt a Svédország felett megjelenő atomfelhő németországi ekvivalense), s mint kiderült, Hamburgban, Stuttgartban is hasonló incidensek történtek.

Angela Merkel megint bebizonyította, hogy nem tudja képviselni a békés, adófizető állampolgárok érdekeit. Hiába beszél „kézre kerítésről és büntetésről”, ha egyszer azonnali letartóztatások érthetetlen módon nem történtek, s a rendőrök passzívan figyelték az eseményeket. Norvégiában, Dániában tanfolyamokat szerveznek a migránsoknak, akiknek talán még azt is megtanítják, hogy a hölgyeknek nem illik páros számú rózsát ajándékozni. A mai német politika is a tanfolyamokban bízik, ahelyett hogy végre új fejezetet nyitna a migráció kezelésében. Nem lehet a vadállati módon erőszakoskodó férfiakat, akár mostani migránsok, akár régebbiek, úgy tekinteni, mint akik a Marsról szálltak alá, és egyetlen hibájuk, hogy még nem eléggé jártasak a német alaptörvényben. Nem olyan bonyolult az európai minta, ami a nők tiszteletén és egyenjogúságán alapul. Ha eddig nem tanulták meg, annak üzenetértéke van.

Az internetes világ keserűen mulat a másik női politikusfenomén, Henriette Reker kölni főpolgármester javaslatán, miszerint a kölni nők igyekezzenek betartani a karnyújtásnyi távolságot ezekkel az „észak-afrikai, illetve arab kinézetű” férfiakkal. (Mint kiderült, jobbára szírek voltak az elkövetők.)
Merkel kancellár valószínűleg nem fog szelfizni azzal a fiatal nővel, aki a sajtónak elmondta, kétszáz méteren, amíg biztonságos helyre ért, legalább százszor megtapogatták, a szó szoros értelmében belenyúltak az intim szférájába, és amit átélt, az maga volt a horror. Nem tudom, mit szólnak a német nők ahhoz a javaslathoz, hogy az efféle újévi vagy karneváli alkalmakkor igyekezzenek csoportosan megjelenni, de ez valójában annak nyílt beismerése, hogy a rendőrségre senki ne számítson. Ebben a tragikus helyzetben számos politikus, de a sajtó, a rendőrség is még mindig csak a polkorrekt szabályaira ügyelt, például amikor a fajgyűlölet látszatának paranoid elkerülése miatt nem arabokról, szírekről, hanem csak „arab kinézetű” vagy „észak-afrikai” férfiakról szóltak, jelezve, hogy meglehet, valójában dán, magyar vagy szlovák orvosok voltak, akik az országaikban dúló fasizmus elől menekülve a szabad országokba, hevenyészett nőgyógyászati gyakorlati előtanulmányokat folytattak, amikor női hüvelyekbe nyúltak.

Merkel asszonyi szíve nem szorult el, amikor egy nő elmondta, a rendőrök tehetetlenül nézték vergődését, nem avatkoztak közbe. „Szíriai vagyok, barátságosan kell velem bánnotok, mert Merkel asszony hívott meg engem” – ezt mondta a megtámadott nőknek egy erőszakoskodó, amint a Spiegel kissé megkésve beszámolt róla.

A multikulti újévköszöntő mindenesetre emlékezetes marad.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.