idezojelek

A fajok eredete (3. rész)

Nézzük meg, hogyan akarnak most náci, antiszemita fajvédőt faragni Orbán Viktorból a gazemberek.

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt
Cikk kép: undefined

Mindezek után vegyük egy pillanatra komolyan az életünket, és nézzük meg, hogyan akarnak most náci, antiszemita fajvédőt faragni Orbán Viktorból a gazemberek, ahogy az első részben kezdtem, a 444 minden más, kizárólag magyar zsoldban nem álló „újságíróitól” kezdve Gyurcsány Ferencig.

Hangulati bevezetésként érdemes ideidézni a Hvg.hu „beszámolóját” a bálványosi szabadegyetemről, egy bizonyos Lengyel Tibor nevű senki írta, ilyesféle kitételekkel megtűzdelve:

„A »kevert fajú« Európa elleni fellépés volt a legerősebb kifejezés az idei, amúgy meglepően unalmas és demotiváló tusnádfürdői Orbán-beszédből. Lett is visszhangja, pedig a most »náci beszédnek« minősített gondolatok sem újak a miniszterelnöktől, időről időre előveszi és leporolja azokat, igaz, ennyire egyértelműen még nem fogalmazott. A beszéd újdonsága volt viszont, hogy Orbán szerint 2030-ra már nem utolérni akarjuk az addigra amúgy is válságba kerülő Nyugatot, hanem inkább arra »gyúrunk«, hogy »bevasaljuk«, amivel a világ tartozik nekünk – akármi is az.”

Nos, igen, nos, nyilván. Külön imádom, amikor egy „hávégés”, eleve küldött alak a bolsi választékból azt írja, hogy „demotiváló” Orbán-beszédet hallott. Mintha eleve nem demotiváltan érkezett volna, és eleve nem azért küldték volna, hogy demotiváló legyen, és éppen azt és úgy írja meg, hogy a HVG olvasói is kellően demotiváltak legyenek. Ha Orbán Tusnádon átnyújtotta volna a rák ellenszerét és az örök élet elixírjét, ez a Lengyel akkor is rendkívüli demotiváltságot tapasztalt és érzett volna, s egy nagy ívű beszámolóban kifejtené, miszerint jó-jó, itt a rák ellenszere és az örök élet elixírje (persze kérdés, vajon Orbán ezt először a „saját fajtájának” adja-e majd oda vagy nagylelkűen előreveszi-e a tanganyikaia­kat), de hol marad a katások katája. Egyszóval, ezek a „demotiváltak” legalább annyira szánalmasak a demotivált dumájukkal, mint a tusványosi táborban haverkodni akaró 444-es dupla nullák.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

És persze el ne felejtsük, azt is írta a Hvg.hu, pontosabban egy Nagy Iván László nevű demotivált, hogy „kétségbeesett Orbánt hallottunk Tusványoson”. Ó, hát persze, mi sem jellemzőbb a magyar miniszterelnökre, mint a kétségbeesés, ő aztán állandóan kétségbe van esve, nem úgy, mint például a bátor és rettenthetetlen Tóth Bertalan, hogy Fegyőrt ne is emlegessük.
És ha elhelyeztük Lengyelt az univerzumban, nézzük, miket ír még a felvilágosodottaknak:

„Orbán Viktor szombati, tusványosi beszéde óta igen sokan idézik József Attila A Dunánál című versének két sorát: »Anyám kún volt, az apám félig székely, / félig román, vagy tán egészen az.«
Az ellenzéki politikusok közül talán Gyurcsány Ferenc volt az első, aki kimondta, mit gondolnak sokan a miniszterelnök beszédéről. A DK elnöke szerint Orbán »náci szövege kiír bennünket a becsületes népek világából«. A független Hadházy Ákos is hasonló véleményen van, mondván: »2022-ben fajelméletről beszélni: ocsmány, undorító, megengedhetetlen!«, Cseh Katalin, a Momentum alelnöke rasszista kirohanásról írt, Ujhelyi István, az MSZP–Párbeszéd EP-képviselője pedig arról, hogy elutasítja a fajelméleteket, legyen az akár hatalmi-taktikai vagy egyszerű, elmebeteg náci szöveg.
Nem hagyta szó nélkül Orbán szavait a »kevert fajokról« Frölich Róbert országos főrabbi sem, szíves figyelmébe ajánlva, hogy »Egyetlen faj él e földön: Homo sapiens sapiens. Ez a faj egy és oszthatatlan«”.

Nos, ez a legtökéletesebb gyűjteménye az emberi hülyeségnek, aljasságnak és becstelenségnek.

Nézzük csak.

Ebből a szempontból Lengyel a legkevésbé érdekes, ő pusztán a demotiváltság parancsát teljesíti, és mindezeken túl veretes hülyeségeket beszél, megpróbálva szegény József Attila mögé bújni és okosnak látszani, miközben A Dunánál vonatkozó sorai éppen arról szólnak és azt erősítik, amiről a miniszterelnök beszélt: vagyis mi itt Európában keveredhetünk akárhogyan, ugyanis mi itt Európában európaiak vagyunk, ami egy kultúrkört jelent, ez a kultúrkör pedig leginkább a kereszténységgel írható le és határozható meg, mindjárt utána a zsidósággal, de nem mint zsidó „faj”, hanem mint zsidó vallás, a keresztény-zsidó kultúrkör ugyanis éppen ezekből a vallásokból nőtt ki és tette naggyá egykoron Európát; mondták is sokáig, hogy „Európa addig tart, ameddig találunk gótikus katedrálisokat”, s hogy „Európában az is keresztény, aki ateista”, mivel ez a kereszténység nem vallás, hanem valamiféle belénk kódolt erkölcsi parancsolatrendszer és viselkedéskultúra – bár kétségtelen tény, hogy éppen manapság akarják mindezt megtagadni és megtagadtatni Euró­pa népei­vel azok a gazemberek, „felvilágosodottak” és társadalommérnökök, akik soha semmi mást nem hoztak eddig Európára, mint bajt és pusztulást, teljesen mindegy, hogy milyen ideológia alá vonultak be aktuálisan; éppen ma akarják Európát megszüntetni, Európa európaiságát eltörölni ezek a szörnyetegek, akik kezdték a vallási identitás felszámolásával, folytatták a nemzeti identitás elvételével, és most éppen a nemi identitás eltörlése van soron, ugyanis e három fő identitáson kívül nincs az embernek semmilyen identitása, s ha ezeket elveszik tőle, akkor nem marad belőle más, csak Soros, meg kicsike Soros, meg Sam Brinton, meg Robert Habeck, meg Frans Timmermans, meg Manfred Weber, meg Guy Verhofstadt, meg Fegyőr, meg Gyurcsány, meg Cseh K., meg Donáth A., meg Hadházy, meg Ujhelyi, meg Lengyel, meg 444 és 24 – folytathatnánk a sort napestig.

Szóval ha szegény József Attilánknak anyja kún lett volna, apja viszont mondjuk afgán tálib, akkor a mi szegény József Attilánk soha nem lett volna az, ami lett. És ha Európát elözönli a teljesen mindegy, hogy mi elől – éhínség, szárazság stb. – menekülő, mondjuk egymilliárd vagy „csak” ötszázmillió afrikai, vagy közel- és közép-keleti muszlim, akkor Európa nincsen többé. Mert átköltözhet Portugáliába ötmillió magyar, miközben átköltözik mihozzánk ötmillió ír, attól Európa Európa marad, legfeljebb Portugália és Magyarország és Írország változik meg alapvetően, etnikai összetételé­ben – de nem európaiságában. (Nem mellesleg: ma az összes szakértő egybehangzó jóslata szerint nagyjából egymilliárd ember készül útra kelni, hogy elhagyja hazáját és Európába vagy az Egyesült Államokba költözzön. Világos és érthető? Világos és érthető, hogy ez a legújabb kori népvándorlás el fogja törölni a föld színéről Európát, ahogy a korábbi népvándorlás eltörölte a Nyugat-római Birodalmat? Lehet persze úgy dönteni, hogy rendben van ez így, de engedtessék meg az a döntés is, hogy nincsen rendben. Köszönjük…)

Ezt persze mindenki érti és pontosan tudja, csak van, aki társadalommérnök gazember, és éppen ez a célja (Európa európaiságának megszüntetése), másik fele meg a saját vélt vagy valós politikai pöcegödrében akar azzal játszadozni, mintha ezt nem értené, mintha nem tudná pontosan, hogy a magyar miniszterelnök erről beszélt.

Ez utóbbiak táborába tartoznak a Gyurcsány-, meg Hadházy-, meg Cseh-, meg Ujhelyi-féle gazemberek, akik aztán tényleg kétségbe vannak esve április 3. óta, mert nincs semmi értelmes és érvényes mondandójuk semmiről, mert tehetségtelenek, ostobák, idióták, mert soha, semmi nem jutott még eszükbe – kivéve persze az antiszemitázást meg a nácizást.

De ezzel is híján voltak, meg aztán nehéz ám ábrándos szemű vagy éppen harcos anti-antiszemitának meg antinácinak lenni a Jobbik hátsójából kikacsintgatva – éppen ezért kellett szándékosan félremagyarázni Orbán tusványosi mondatait.

És félre is magyarázták, ahogy a csövön kifér. Nézzük csak, mit is ír még Lengyel?

„De mit is mondott Orbán fajokról, keveredésről, amit sokan fajelméleti okfejtésnek, így pedig náci beszédnek minősítettek? Egészen pontosan így fogalmazott, a hivatalos honlapjára is feltöltött leirat alapján:

»Az internacionalista baloldalnak van egy csele: az az állításuk, hogy Európában eleve kevert fajú népek élnek. Ez szemfényvesztés, mert összekever különböző dolgokat. Ugyanis van az a világ, ahol az európai népek összekeverednek az Európán kívül érkezőkkel. Na, az kevert fajú világ. És vagyunk mi, ahol Európán belül élő népek keverednek össze egymással. Ezért például a Kárpát-medencében mi nem vagyunk kevert fajúak, hanem a saját európai otthonában élő népeknek vagyunk a keveréke. (…) Egymással hajlandók vagyunk keveredni, de nem akarunk kevert fajúvá válni, ezért harcoltunk Nándorfehérvárnál, ezért állítottuk meg a törököt Bécsnél, és, ha jól gondolom, akkor ezért állították meg a franciák még a régi időkben Poitiers-nél az arabokat.«

A rendszerváltás utáni magyar belpolitikában a nácinak mondott vagy nagyon könnyen annak értett beszéd egyáltalán nem hagyomány nélküli, ráadásul nemcsak felfokozott hangulatú kampányeseményeken kerül elő zárás előtt, hanem régóta jelen van »főműsoridőben«, sőt a parlamentben is. A korai időkből elég csak az először MDF-es, majd MIÉP-es Csurka István felszólalássá formált »indulati prózáira« gondolni, sok évvel későbbről a mostani Jobbik-elnök Gyöngyösi Márton – szerinte félreértett – »zsidólistázását« érdemes megemlíteni.

Bár a Fidesz-kormány és maga Orbán is gyakran hangoztatja, hogy Magyarországon a Fidesz kormányzásának köszönhető, hogy zéró tolerancia van az antiszemitizmussal szemben, Németh Zsoltnak mégis sikerült éppen a tusványosi Orbán-beszédet – a szokásoktól eltérően – nem székelyviccel, hanem zsidóviccel felkonferálnia.”

Egyfelől nagyon helyes, hogy itt az orbáni szöveg szó szerint, mert így minden normális és tisztességes ember számára nyilvánvaló, hogy nincs itt szó sem antiszemitizmusról, sem fajelméletről, sem nácizmusról. (Hacsak 732. október 10-én Martell Károly Poitiers-nél nem antiszemitizmusa vagy nácizmusa okán állította meg a beözönlő arabokat.)

Nincs itt szó semmi másról, csak az euró­pai kultúra (vagy a civilizációvá romlott kultúra) féltéséről és védelmének szükségességéről. A lóláb pedig ott lóg ki (vagy inkább az egész ló), hogy Lengyel egy zsidóvicc elmondását veti Németh Zsolt szemére.

Tessék mondani: tényleg nem szabad zsidóviccet mondani?

De akkor székelyviccet miért szabad?

Van erre válasza vajon Lengyelnek? (Bár lássuk be, ez is teljesen lényegtelen és mellékes és tökéletesen felesleges, mint Lengyel meg az összes többi.)

És akkor végezetül ejtsünk néhány szót a főrabbiról, aki múlhatatlanul szükségesnek tartotta, hogy üzenjen a miniszterelnöknek, elmondva ezt az ócska, semmitmondó, üres és ostoba közhelyet az emberi faj egységéről. Tényleg, köszönjük szépen, Frölich úr, legközelebb meglephetne azzal is, hogy „nem mind arany, ami fénylik”, nehogy ilyen balgák maradjunk, viszont láthassuk, ön mennyire nagy tudás birtokosa.

De azért lenne itt néhány kérdés!

Ma a fényességes Nyugaton elképesztő antiszemitizmus tombol. A párizsi főrabbi már évekkel ezelőtt felszólította a franciaországi zsidókat, meneküljenek Izraelbe, mert Franciaországban nincs tovább maradásuk. Frölich akkor valamiért csöndben maradt. Aztán éppen Párizsban egy arab halálra verte zsidó szomszédasszonyát, majd kidobta az erkélyről. Frölich hallgatott. Németországban az illetékes elvtárs már két éve felszólította a német zsidókat, hogy az utcán ne viseljék vallási szimbólumaikat, mert az állam nem tudja garantálni a biztonságukat. De Frölich lapított.

Ma a fényességes Nyugaton naponta bántalmaznak zsidókat, rongálnak meg, gyújtanak fel zsinagógákat, de Frölich nem tartotta fontosnak, hogy kinyissa a száját.

És kik bántalmazzák a zsidókat Nyugaton, kik gyalázzák meg a zsinagógákat? Az arab migránsok. Azok utódai, akiket Martell Károly megállított Poitiers-nél. És akiket manapság imádni kell.

Néhány évvel ezelőtt, ha valaki szóba merte hozni a palesztinokat, azonnal antiszemitának bélyegezték. Ma minden felvilágosult társadalommérnök idióta krokodilkönnyeket hullajt szegény palesztinokért és Izraelt gyalázza. Holott nemrég ugyanezek olyan tételmondatokat kürtöltek világgá, miszerint „a modern antiszemitizmus az Izrael-ellenesség”. Nahát… Mekkorát változott a világ… Visszatértünk a hatvanas-hetvenes-nyolcvanas évek világába, amikor minden derék kommunista Izraelt gyűlölte és az arabok fenekét nyalta, Izraellel pedig még diplomáciai kapcsolatot sem volt szabad létesíteni a szovjet világban.

De most ez az antiszemita arab világ tökéletesen összeegyeztethető az európaisággal, igaz?

És akkor még nem beszéltünk a Pride-felvonulásokról és a homoszexuálisokat gyűlölő, azokat az iszlám nevében hol felgyújtó, hol a legmagasabb épület tetejéről lehajigáló arab és egyéb világról. Linzben kaptunk is egy kis ízelítőt ebből, amikor a minap néhány arab suhanc megtámadta a Pride-felvonulókat és agyba-főbe verte néhányukat.

Ezt a „kis” kulturális különbséget ki fogja összefésülni, Frölich úr? Megmondom: senki. De ennek bevallása, továbbá az európai kultúrát érő, soha nem látott kihívást bevallani sokkal nehezebb, mint a magyar miniszterelnököt nácizni. Arra minden hülye és minden gazember képes, és nem kell hozzá semmi sem, csak aljasság, végtelen cinizmus, no és persze az a remek életstratégia, mely szerint homokba dugjuk a fejünket minden valós probléma elől.

Ön is kiválaszthatja, melyik csoportba tartozik. És nem azért, mert zsidó, hanem azért, mert olyan, amilyen. Amúgy az emberi faj egy és oszthatatlan. Az emberi kultúra, civilizáció, hagyomány, viselkedés pedig nagyon nem. Ezért nem lehet a világból egy nagy, egységes, globális masszát csinálni, bármennyire szeretnék is ezt most a gazemberek. És éppen ezért élhetnek nálunk békességben és soha nem látott kulturális felvirágzásban zsidó honfitársaink. Nyugaton pedig már nem. És ezt ön is pontosan tudja. Mert nem hülye. De akkor micsoda?

(Vége)

Borítókép: Kongresszusi Központ Demokratikus Koalíció X. tisztújító kongresszus, Gyurcsány Ferenc (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Uniformizált, szervetlen épületek árasztották el a világot

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.