idezojelek

Ilyen (is) lehet a világ 2030-ban

Magyarország szerencsére olyan hely Euró­pában, ahol eddig is sok mindent szabadon el lehetett mondani a közvéleményben.

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás
Cikk kép: undefined
2022. 08. 30. 8:30

Semmi különös meglepetés nem várható 2030-ban, csak az, amit az érintettek – a globális elit tagjai, szervezetei – már egy ideje nem titkolnak, sőt már nyíltan beszélnek: ekkorra akarják bevezetni az új világrendet (New World Order) a világkormányzással (World Government).

Erről az évszámról nem érdemes immáron „rejtélyeskedve” beszélni. Sőt nagyon fontos, hogy nyíltan beszéljünk róla, mert ha nem tesszük, akkor félrevezetjük a magyar embereket. Megítélésem szerint sokkal többet kell tudniuk a magyar embereknek arról, hogy mi fog következni 2030-ig.

Magyarország szerencsére olyan hely Euró­pában, sőt a nyugati világban, ahol eddig is sok mindent szabadon el lehetett mondani a közvéleményben, nálunk nincs politically correct – tehát hamis és hazug – beszédmód, nálunk még van lehetőség őszinte és beavató beszédmódra. A magyar emberek kellően felkészültek és felvértezettek arra, hogy rossz híreket is képesek legyenek befogadni, a magyar történelemben voltak már olyan pillanatok, amikor az országnak össze kellett fognia, majd egy tragédia után talpra állnia és újrakezdenie. Tehát nem kell félni attól, hogy a magyar emberek nincsenek felkészülve vészjósló előrejelzésekre, kemény kihívásokra.

Ha valaki jobban odafigyel arra, hogy az internetes platformokon, chatoldalakon milyen, a hivatalos fórumokon elhangzottakhoz képest éles belelátó- és átlátóképességű hozzászólások és elemzések keringenek, akkor pontosan tudja, hogy a magyar emberek jelentős részét tényleg nem lehet fél- és negyedigazságokkal, közhelyekkel, általánosan optimista dumákkal megnyugtatni. Éppen ezért mondom azt, hogy amennyit csak lehet, mondjunk el arról, mi várható itt Európában és a világban a következő években, illetve a bűvös 2030-ban, és pontosan azért, mert a magyar társadalom képes felkészülni a nehéz helyzetekre is. De csak akkor tud felkészülni ezekre, ha nem hallgatjuk el előlük azt, hogy mi várható, s arról is beszélni kell, hogy mi a legkedvezőbb és a legkedvezőtlenebb forgatókönyv. Készülni kell a legrosszabbra, hogy ehhez képest akár kellemes meglepetés érjen bennünket.

Tehát beszéljünk egyértelműen: a globalista elit jelenlegi „zászlóshajója”, a Világgazdasági Fórum (World Economic Forum, WEF), amelyet egy Kissinger-tanítvány, a 84 éves német Klaus Schwab vezet, az elmúlt években, az éves találkozóin világossá tette, hogy mik a céljaik, hogyan akarják átalakítani a világot. Ezt különböző kiadványaikban le is írták, ezek közül is kiemelkedik a 2020 tavaszán megjelent könyv, amelyet maga Schwab írt Thierry Malleret-val, címe: Covid 19: The Great Reset, s amelynek az a külön érdekessége, hogy meglehetősen gyanúsan arra hivatkoznak benne, hogy a pandémia által kialakult világválság a „nagy alkalom” ahhoz, hogy átalakítsák a világ működését. Ez persze lehet véletlen is, lehet tényleg pusztán annyi, hogy ha már kialakult a pandémia, s mindenütt karanténba kerülnek az emberek, valamint felső utasításokra kényszerített korlátok között mozognak, akkor könnyen elfogadják azt, hogy általánossá válik a globális irányításuk, mozgásuk, cselekvéseik szabályozása és irányítása. Az ugyan egy kicsit furcsa, hogy éppen 2019 őszén végzett pandémiával kapcsolatos szimulációkat a WEF, Event 201 néven, a Johns Hopkins Centerrel, illetve a Bill and Melinda Gates Foundationnel karöltve, de ezt most tegyük félre. A lényeg, hogy a Schwab-könyvön túl számos találkozón, a 2020-as éves gyűlésükön, reklámszerű kiadványaikban, spotjaikban világossá tették már, hogy miként is nézne ki az általuk – tágabban a globalista elit által – elképzelt „szép új világ”.

Ezek alapján összefoglalhatjuk, hogy mire készülnek a világ önjelölt urai, az úgynevezett nagyfiúk. Nagyjából és durván azt mondhatnánk, hogy a Schwabék által elképzelt cél egy neomarxista és ultraliberális kommunizmus létrehozása; ezt röviden és tömören 12 pontban tudnám összefoglalni. Egyik pont rémisztőbb, mint a másik, de jobb bölcsen szenvedni, mint ostobán vidámkodni.

A céljaik alapján tehát a következőkre számíthatunk akkor, ha a globális elit képes megvalósítani az elképzeléseit 2030-ig vagy bármeddig.
Világkormányzás létrehozása. A New ­World Ordernek ez a központi eleme, hiszen a lényeg az, hogy a hatalom egy szűk elitkör kezében összpontosuljon. Az ismertetett elképzelések szerint ezt gyakran egyfajta „technodemokráciának” is nevezik, amiben jól láthatóan a technokrácia uralma a meghatározó, a demokrácia csak annyit ér, mint a „szocialista demokrácia” szóösszetételén belül… Fontos, hogy a multinacionális gigacégek uralmára épülne az új rendszer, tehát a globális piac átvenné a hatalmat az állam felett. (Itt jegyzem meg, hogy ezt a folyamatot már évekkel korábban előre jeleztem A felülírt demokrácia című művemben, mely 2013-ban jelent meg a Méry Ratio Kiadónál.)

A nemzetek alávetése a globális szervezeteknek, a nemzettudat folyamatos kiiktatása és a kozmopolita világpolgárok létrehozása.

A papírpénz megszüntetése, s a digitális pénz általánossá tétele a világ minden részében és minden polgára számára. Ez azért életveszélyes, mert ha nincs papírpénzed, csak hitelkártyád, akkor az bármikor és bármilyen indokkal letiltható, s innentől kezdve valóban teljesen kiszolgáltatottjává válsz a világkormánynak.

A magántulajdon fokozatos megszüntetése: gondoljunk a legújabb törekvésekre a magánföldek birtokba vételére Hollandiában és más nyugati országokban. Hogyan is szól a WEF egyik reklámfilmje? „Nincs semmilyen tulajdonom, és mégis boldog vagyok.” (Ezt akár Stockholm-szindrómának is nevezhetnénk.)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlekedés átalakítása, a magánautó-birtoklás megszüntetése, közösségi autózás bevezetése.

A szociális rendszer teljes átalakítása, ami annyit jelent, hogy mindenkiről gondoskodnak, ám ennek a gondoskodásnak feltételei lesznek, megfelelő viselkedéssel kell kiérdemelni ezt az angyali kényelmet, de ha rossz fiú vagy, ne számíts semmi jóra.

Demográfiai tudatosság, másképpen szólva népességszabályozás. A globalista elit tisztában van azzal, hogy a csökkenő erőforrások képtelenek lesznek eltartani a növekvő népességet, ezért tudatosan be kell avatkozni a világ népességszámának alakulásába, ennek módszerei pedig meglehetősen változatosak lehetnek.

Digitális identitás megteremtése. Ez nagyjából azt jelenti, hogy előbb vagy utóbb (például 2030-ra) meghatározott indokokkal arra próbálják rávenni a világ polgárait, hogy olyan digitális azonosítókat fogadjanak el – pél­dául bőr alá ültetett csipeket –, amelyek alapján egyfelől mindent el tudnak intézni, de ennek a fordítottja is igaz lesz: minden adat mindenkiről rendelkezésre fog állni. („A Nagy Testvér figyel téged.”)

A médiumok, a nyilvánosság átalakítása, a központ szempontjából „helytelen” informá­ciók kiszűrése, az ő szempontjukból fake newsnak, rasszizmusnak, szélsőséges nézetnek nevezett vélemények kiiktatása, eltiltása, az ezeket terjesztők kirekesztése és megbüntetése.

Transzhumanizmus, azaz a biológiai ember és a digitális tudás, az MI (mesterséges intelligencia) vegyítése, tehát egy új ember-gép minőség létrehozása. A kommunisták ezt az „új ember kovácsának” nevezték, a globalisták esetleg az „új robotember kovácsáról” beszélhetnének. Itt említem meg korunk „hős” filozófusát, Yuval Noah Hararit, az izraeli sztártudóst, aki a WEF és Klaus Schwab tanácsadójává vált, és rengeteg kárt okoz.

A technokrácia uralma: ez nem mást jelent, hogy a már egyébként is meglehetősen jelentéktelenné vált, tekintélyüket veszített politikusok, államvezetők helyett technokrata szakemberek irányítanák a világkormányt.

Végül a „Green Deal”, a zöldegyezség, amely természetesen arról szólna, hogy a globális felmelegedés legnagyobb okozója az ember, ezért az ember tevékenységét meg kell fosztani minden eddigi „kártékonynak” ítélt tevékenységétől, mert az ember ökológiai lábnyoma a legnagyobb veszély a világ számára. Legegyszerűbb, ha nem veszünk levegőt, hiszen rengeteg szén-dioxidot fújunk ki a légkörbe ezek után, és az bizony „káros”.

Számos részletkérdés áll kidolgozás alatt, de a fenti irányvonalakat már leírták, elmondták, nyíltan vagy kevésbé nyíltan fogalmazva.

A lényeg még egyszer: amit tudunk ezekről a tervekről, el kell mondanunk a magyar embereknek. S aki abban a helyzetben van, hogy például nálam jóval többet tud a globális elit célkitűzéseiről, illetve ezek részleteiről, az mondja el a magyar közvéleménynek. Mert a magyarok megérdemlik a tudást, s e tudás birtokában képesek felkészülni arra, ami jönni fog.

A szerző politológus, az Alapjogokért Központ kutatási tanácsadója

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Vége az európai vakációnak

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

A gyűlölet anatómiája

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Európa nem azonos Brüsszellel

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A Cigánykirály meztelen

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.