időjárás 5°C Csenge , Ráhel 2023. február 4.
logo
Heti agyrémek

Lassan elég lesz ebből

Hegyi Zoltán
2022.10.29. 08:55
Lassan elég lesz ebből

Vettem fát. Piaci (vö. uzsora) áron, mert a hatósági áras a végén valamivel többe került volna. Az annak éri meg, akinek van teherautója, valamint legalább három, vele egy háztartásban élő ivarérett fia, mint az öreg királynak. Legalábbis a környékünkön. Nem is olyan régen nem gondoltam volna, hogy valaha még tűzifavásárlásra adom a fejemet, így, hatvan felett az futott át rajtam (a fejemen), vagy inkább röppent, hogy ezt most befejezem, holott van sportértéke is, tagadhatatlanul, de már elég szálkás vagyok, tekintve, hogy harminc éven át telente és naponta minimum háromszor melegedtem mellette.

Egyszer, amikor felhasítottam a konyhakésznek nevezettet, másodjára, amikor behordtam a házba, és harmadszor, amikor begyújtottam a kályhákba. Aztán reggel kezdtem elölről, mivel mintegy tizenöt fok keletkezett. Majd úgy hozta a sors és a szerencse, hogy egy másik uzsorának (banki hitel, svájci frankban, talán emlékeznek, amit nem Balin vertünk el, de már bánom) köszönhetően fedelet váltottunk. Kicsi, de a miénk, és többtalicskányi pénzért lett benne gáz. Hogy majd öregségünkre, mert ki tudja, meg ilyenek. Lett is másfél olyan telünk, amikor kimozdulhattunk anélkül is a házból, hogy érkezéskor nem nyílt jégvirág az ablakon.

Most viszont hasogatok újra, és még örülök is neki, Vincent, hogy van mit. És annak is, hogy mivel előrelátó csecsemők voltunk, legalább a konyhában figyel egy kályha. Hobbi­szinten, naná. Hogy nehogy megmacskásodjak már a végére. Tehát minden rendben, végül is nagyapám két háborúban szolgálta a hazát, én meg csak nyavalygok itten. Ámde azon az alacsony tudati szinten, amelyben élnem adatott ezt a karmát, azért lassan kezd elgurulni a gyógyszerem. Mert mindeközben azt látom, hogy Ursuláék családostól benősültek a Pfizerékhez.

Félreértés ne essék, továbbra sem vagyok laposföld-hívő (tudom, hogy banánalakú), sem oltásellenes, de hogy pont oda, az azért feléleszti bennem a szunnyadó, a gyakorlati összeesküvő-elméletest. Az meg, hogy ez a nőszemély folyamatosan szívatja a hazámat, így tehát benne engem is, kezdi előhozni belőlem az állatot. Morranok, felhúzom az ínyemet és így tovább. A birodalmi tudatok folyamatos és látványos összeomlása és hasadása persze örömmel is tölthetne el, de ez azért nem felhőtlen.

A hajdan nagy Britannia negyvenöt napra volt képes delegálni egy miniszterelnököt. Nem nagy baj, mert az az ­antré, hogy Truss asszony alkalomadtán nem habozna bevetni egy adag atomot, elég riasztó volt. Amerika beteg, egy beteg emberrel az élén, de kitart az utolsó ukránig. A kínai kommunisták kapitalizmusépítése megfenekleni látszik. Vlagyimir Vlagyimirovics alighanem belelépett a gereblyébe. Németország riasztó állapotban van, olybá tűnik, hogy a nemi identitások kérdése fontosabb, mint hogy hamarosan belepi a hó. Ne nekem legyen igazam, de rövidesen másképp lehet kivilágítva a Reichstag.

A válságon nyerészkedő hiénák

Könnyen lehet, hogy az elszabadult árak nem csupán a háborús helyzetnek köszönhetők, hanem a válságon nyerészkedő hiénáknak is.

És akkor még itt van a nyakunkon ez a ki tudja, kik által előhalászott Volodimir, meg a ki tudja, hányadik ukrán front. Követeljük a helyzet urát, ahogyan azt az ezerszer áldott nyolcvanas években az URH zenekar oly szépen megénekelte. Illetve nem, mert abból is elegünk volt, amikor a helyzetnek ura volt. Mázli azért van, Istennek hála, példának okáért a magyar nép bölcsessége. Mert Orbán kemény, mint a Rolling Stones, Navracsics türelme pedig végtelen. Mert képzeljük el azt a pillanatot, (tizenhét) fivéreim és nővéreim, amikor a magyarok a változásra szavaznak (volt már erre példa 2002-ben, holott a teljesítmény ezt egyáltalán nem indokolta) véletlenül, és ebben a helyzetben a neonáciktól a villalakókig terjedő parizerkoalíció kerül hatalomra.

Woody Allen gyerekkorában az volt a legnagyobb gáz, hogy tágul a világegyetem. Szerencsére Brooklyn nem tágult, amire édesanyja fel is hívta a szíves figyelmét. Most meg az a baj, hogy hosszabb lesz egy nap, mivel a Hold évente 3,8 centiméterrel távolodik a Földtől. És mivel a Hold a Föld törmelékeiből jött létre, össze is omolhat minden. Például néhány milliárd év múlva. Addig is Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az európai uniós energiaügyi miniszterek ülést követő sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az Európai Bizottság nem tanult a hibáiból, és arról is, hogy azzal sem ért egyet, hogy a Gazprom megbízhatatlan beszállító lenne, írta az Index. Ursula bin Laden, mondom én. És lassan elég.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.