idezojelek

Baranyi régi kommunista párttitkárként viselkedik

Baranyi Krisztina, a IX. kerület balliberális polgármestere az ATV-ben szándékosan meg akarta alázni az újságírót.

Megyeri Dávid avatarja
Megyeri Dávid
Cikk kép: undefined

A ferencvárosi polgármestert a baloldali sajtó azzal igyekezett mosdatni a neki udvariasan kérdést feltevő pestisrácokos újságíróval szembeni hihetetlenül bunkó, diktatúrapárti megnyilatkozása után, hogy felemlegették: Orbán Viktor sem válaszolt évekkel ezelőtt újságíróknak. Azt hánytorgatják fel a miniszterelnöknek, hogy azzal tért ki mindkétszer, hogy fake newsnak nem nyilatkozik. A naivabb médiafogyasztók akár el is hihetnék ezt az okfejtést, ám ha így tennének, igen rosszul tennék.

A kormányfő ugyanis egy pillanatig sem akarta megszégyeníteni az őt rendezvényeken letámadó újságírókat, csak közölte a tényt, miért nem ad interjút.

Baranyi Krisztina az ATV-ben viszont korántsem így tett, hanem szándékosan meg akarta alázni az újságírót.

Azt mondta neki, hogy ócska, fizetett propagandista, akivel nem áll szóba, s ha tudja, hogy ő is ott lesz, be sem megy a stúdióba. (Ez utóbbi állítása is sántíthat, mivel az egyik műsorvezető szerint az adás előtt már találkoztak.) Még meg is fejelte az előző sértéseket azzal: csodálja, hogy ez a televízió egyáltalán beenged olyan embereket, akiknek az újságíráshoz, a szakmához nulla közük van, folyamatosan, mindenféle gátlás nélkül hazudoznak és csúsztatnak.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vagyis a baloldalon is a legszektásabbak közé tartozó politikus nem csupán azt az orgánumot minősítette, szidalmazta szupertahó tónusban, amelyet képvisel az őt kérdező, hanem személyesen neki címezte a válogatott sértegetéseit – egyetlen konkrét példa megjelölése nélkül. És ez hatalmas különbség! Sem Orbán Viktor, sem más vezető konzervatív politikus nem sértegette a kérdezőket soha – a legnyilvánvalóbb provokációk hatására sem.

A miniszterelnök és Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter, továbbá a többi tárcavezető is órákon keresztül válaszol a Kormányinfókon, ha kell, még a legegyértelműbben rosszindulatú, sokszor ellenszenvtől izzó tekintettel feltett kérdésekre is.

Mitől hordja magasabban az orrát az említetteknél egy kerületi polgármester? Tarlós István is elviselte zokszó nélkül főpolgármesterként, ha az általa rendszeresen tartott Budapestinfókon bármilyen rosszindulatú blődséget kérdeztek tőle. Csak utódja, az álszabadelvű, valójában gőgös, diktatorikus Karácsony Gergely vitte szokásba, hogy nemcsak Budapestinfókat nem rendez, de nem is hajlandó válaszolni a neki nem szimpatikus, nem balos médiá­nak, sőt le is becsmérli, megpróbálja megalázni a képviselőit azzal, hogy levegőnek nézi őket.

Baranyi az ő nyomvonalán halad, amikor politikushoz méltatlan, ordenáré módon viselkedik. Krónikus viselkedési zavarain kívül súlyos fogalomtévesztésben is szenved Karácsonyhoz és a többi szélsőséges figurához hasonlóan: diktatúrának nézi a hazai demokráciát és demokráciának tartja a saját diktatúráját.

Torz, morbid szemléletéről még többet elárul az ATV-botrány kapcsán a Blikknek adott interjúja. Ebben már azt mondja: „Ahogy a szennymédia többi képviselőjének, úgy a Pesti­Srácoknak sem nyilatkozom.” Hozzáteszi: „Ezek az orgánumok ugyanis nem sajtóként működnek, munkatársaik nem újságírók.” Majd azt fejtegeti, hogy ő az újságírók és a pártpropagandisták között húzott éles vonalat, ezzel pedig a Magyarországon még megmaradt szabad sajtót védte. A Baranyi által mondottakból kiviláglik: ő az egész jobboldali, konzervatív sajtót szennysajtónak tartja.

S hogy milyennek kell lennie az úgymond független sajtónak? Erre vonatkozóan az általa felügyelt ferencvárosi újság főszerkesztőjének, Vágvölgyi B. Andrásnak a Hír TV részére adott telefoninterjúja lehet az irányadó.

A baloldali médiaember ugyanis azt mondta: azért pártatlan az újságjuk, mert nem mondhatja senki azt, hogy ez egy DK-s vagy egy momentumos lap. Vagyis egy kerületi újság sokszínűsége, kiegyensúlyozottsága azzal valósul meg, hogy minden ellenzéki párt megjelenik benne. Hogy mi lesz a jobboldali pártok véleményével és a mögöttük álló, rájuk szavazó ferencvárosi lakosok érdekei­vel egy közpénzen fenntartott kerületi lapban?

Az ugyan miért érdekelné a 9 magazin főszerkesztőjét és annak főnökét, a régi kommunista párttitkár módjára működő polgármestert? Tessék sürgősen baloldalivá válni, vagy ha ez nem akaródzik, elköltözni a kerületből, esetleg az országból!

Mindezzel viszont választ kapunk arra is, milyen a szabad és független sajtó Baranyi és a balbrancs szerint. Hát természetesen baloldali, ami pedig ezen túl van, az szenny- és propagandamédia, amellyel nem szabad szóba állni, képviselőit pedig ütni-vágni kell, mint a répát. Balos szkinhed szakzsargonnal jobboldalmentes övezetet, sajtót, társadalmat akarnak létrehozni. Ugyanott tartanak, mint a rendszerváltás előtt az elődeik, amikor ellenségnek számított, aki a pártéval nem egyező véleményt fogalmazott meg. És ugyanúgy fognak végleg megbukni is.

Borítókép: Baranyi Krisztina (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A megoldás Budapesten: Szentkirályi Alexandra

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.