idezojelek

Felkészülni, vigyázz!

Magyarország bizonyos szempontból a béke szigetének számított. Nem voltunk felkészülve a nemzetközi antifasiszta brigádok vörösterrorjára.

Cikk kép: undefined

Nem is olyan régen, de a felgyorsult időnek köszönhetően már szinte a múlt homályába veszve, olyasmit találtam írni a világjárvány kapcsán, hogy beköszöntött a bizonytalanság kora. 

Amelyben már szinte lehetetlen tervezni, illetve lehet, de minek, sodródunk tehát. Aztán kitört a háború a szomszédban, annak minden következményével együtt, ufókat vizionáltam az égboltra, erre tessék, itt vannak azok is, vagy legalábbis valami hasonlók, miközben a kínaiak átálltak a tobzoskáról a lufikra, tényleg, mint a búcsúban, mintha a világ is búcsút intene, elfordítva azt az arcát, amit eddig ismerni véltünk.

Bizonytalanságunk fokozódott, akár a nemzetközi helyzet, és súlyosbító körülményként kiderült az is, hogy felkészületlenek vagyunk. Bizonyos szempontból. Ennek az lehet az egyik oka, hogy Magyarország, szintén bizonyos szempontból, eddig a béke szigetének számított. 

Jó, a frusztráció, az agresszió jelen volt a társadalomban, de például nem mentek neki késsel kétnaponta egy rendőrnek. Bűnözői körökben sem volt elterjedt, igény meg végképp nem mutatkozott rá. Közmegegyezés szerint a zsaru tabu. 

Hál’ istennek egy ideje már nem azért, mert be lennénk tőle tojva, hanem mert adott esetben ő képviseli a törvényt, és amint az a foglalkozását jelző szóban pontosan benne foglaltatik, ő a rend őre. A rend pedig nemcsak arra való, hogy ne legyen szabad, ami jó, hanem biztonságot és bizonyosságot ad, adott esetben segítséget nyújt. Tehát nem szurkálunk összevissza, mint valami idióta, akkor sem, ha be vagyunk rúgva, vagy netalán új cucc érkezett a Hős utcába.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Arra, hogy ez megváltozott, érzésem szerint maguk a rendőrök sem voltak felkészülve, felkészítve. Fiatal srácok és lányok melóznak ezekben az esetekben, szigorúan betartva a szolgálati szabályzatot, rimánkodva a kreténnek, hogy ugyan tegye már le szépen lassan a bicskát a földre. A szabályok betartása nagyon helyes egyébként, a francnak sem hiányzik ide rendőrterror, azt megkaptuk elégszer, legutóbb 2006-ban, és nem vagyunk a vadnyugaton. 

De ha már itt tartunk, elmondom, hogyan megy ez Amerikában, a szabadság, a demokrácia és a halálbüntetés hazájában, ahonnan egyébként mindeközben egyre érdekesebb érdeklődők érkeznek lángosozni egy jóízűt. Jack egyszer szól, de már akkor sem kislányos a hangja. Másodjára meg térden lövi a támadót, oszt’ jónapot. Van persze felhorgadás, bár ha öt fekete rendőr durrant le egy hatodikat, aki meg nem rendőr, akkor zavar támad a gépezetben. De ezt hamar elhárítják.

Na de. Amire végképp nem voltunk felkészülve, az a nemzetközi antifasiszta brigádok vörösterrorja Budapest utcáin. Az eltörlés „kultúrájának” gyakorlati, fizikális megjelenése. Annak ellenére meglepődtünk kissé, hogy a bevetést komoly ideológiai kartácstűz előzte meg, illetve vezette fel. 

A vörösterror exportálásának gondolata ugyan nem új keletű, már Trockij elvtárs is kísérletezett vele, azért ez mégis kissé váratlanul érkezett. Mondhatjuk hátulról. Hordában, falkában, símaszkban, viperával, vascsövekkel, kalapáccsal, túlerőben, vértócsát és betört koponyát hagyva maga után. 

Mocskos csürhe, tehetjük még hozzá. Tegyük. Aztán mindenki nyugodjon le a… tudjuk, hová. A szállóigévé vált stratégiai nyugalom megőrzése és kiterjesztése esetünkben is fontosnak tűnik. 

Mert ezek éppen azt várják, hogy felvegyük a kesztyűt, és béke és egyetértés helyett legyen zűrzavar. Mert abban lehet klasszul halászni.

Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy kesztyűs kézzel kellene bánni velük. Ugyanis ha mindez utólag esetleg, véletlenül garázdaságnak minősülne, akkor nagy a baj. Tekintve, hogy a laikus, ám ép jogérzék szerint ha én most felfüggesztem ezt az írást és kimegyek az utcára kukákat borogatni, az garázdaság. 

Amennyiben viszont összeszedem a haverjaimat és elindulunk, hogy félholtra verjünk embereket azért, mert nem tetszik a kabátjuk, az arcuk, a politikai nézeteik, vagy bármijük, az valami egészen más. 

Így értelemszerűen a büntetési tétel is. Annak mértékével pedig világossá kell tenni, hogy ez egy másik játszótér. Itt mi focizunk, a saját szabá­lyaink szerint. Itt utánrúgásért piros lap jár, nem kotorászunk a sárga után. Otthon azt csinálnak, amit akarnak, vagy amit hagynak nekik. És miután letöltötték a letöltendőt, kikísérni őket Hegyeshalomnál, örökre. Uzsgyi haza! A görögök legfeljebb körbemennek.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pixabay)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.