idezojelek

Terjed a konzervatív eszmeiség Európában

Vállalnunk kell a frontharcos szerepét, mivel megvannak az eredményei, kedvet csináltunk az illiberálisnak, unortodoxnak bélyegzett önállósághoz.

Megyeri Dávid avatarja
Megyeri Dávid
Cikk kép: undefined
Fotó: DIMITRIS KAPANTAIS

Szinte megállíthatatlanul terjed a konzervatív eszmeiség Euró­pában, átlépve határokat és lebontva, átugorva az ellenségeskedés, gyűlölködés által emelt mesterséges akadályokat. Az olasz jobboldal győzelme után nem állt meg a római gyors, Giorgia Meloniék triójának átütő szereplése, diadala után a hét végén Görögországban győzött meggyőzően, parlamenti abszolút többséget szerezve a Kiriákosz Micotákisz vezette nemzeti oldal. Sokan felszisszentek a PC-trendi globalista mezőnyben a kirekesztéssel sújtott AfD első győzelmére is Türingiában, főként azután, hogy minden németországi párt és hatóság összefogott ellenük.

Ez még nem országos előretörés a határozott vonalvezetésű, állami és politikai-gazdasági-kulturális üldözést elszenvedő párt részéről, ám a közvélemény-kutatási adatok tükrében nem kell hozzá nagy jóstehetség, hogy előre lehessen vetíteni nagypolitikai térnyerésüket egy országgyűlési vagy tartományi választáson. A spanyol nemzeti oldal jó önkormányzati választási szereplése után várható a győzelme a július 23-i előre hozott parlamenti megméretésen is, amelyet Pedro Sánchez miniszterelnök nem véletlenül időzített kétségbeesett igyekezettel a szabadságolási időszak dandárjára, hátha a baloldalnak kedvező alacsony részvételt lehet előidézni.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Anélkül, hogy teljes európai körképet akarnánk adni, meg kell említeni a szlovákiai nemzeti oldal kiváló nyerési esélyeit vagy a finnországi jobboldali fordulatot, az új, már nem balos színezetű PC-kormány megalakulását is. Paradox módon még a svéd csavaros, félfordulatos, velünk barátságtalan jobbközép vezetés is a pozitív változást jelzi. Igaz, egyetlen gesztust sem hajlandók tenni, például elnézést kérve a hazánkat ért szidalmaikért, hogy hozzájáruljunk a NATO-tagságunkhoz, de mégis elzárkóztak attól a szélsőbaloldali európai parlamenti kezdeményezéstől, hogy elvegyék tőlünk az uniós elnökséget.

Ha mindehhez hozzávesszük, hogy a dán vagy a portugál kormány sem vadbaloldali jelszavakkal operál, és inkább a kiegyensúlyozott kormányzást tartja szem előtt, akkor még hamisabb a baloldal európai túlsúlyáról szóló vágyvezérelt liberálbalos tévképzet. Pontosan érzékelheti Emmanuel Macron francia elnök is, hogy a homogén baloldali Európáról szőtt tervek illuzórikusak, s hogy a lufijelszavak vonzereje vészesen lecsökkent, emiatt igyekszik magára ölteni egyfajta középutas de gaulle-ista imázst. Jól is teszi a saját jól felfogott érdekében, mivel a radikális jobboldali Marine Le Pen már az élen áll a közvélemény-kutatások alapján, és egyre kisebb az esélye, hogy ismét el lehet ijeszteni tőle, a támogatásától a franciákat a szélsőségesség vádjával.
A legidegesítőbb mozzanat mégis az a reális lehetőség az uralmukat monopolizálni próbáló baloldali globalisták számára, hogy bábelnökük, Joe Biden még az igen szerény várakozásokat is mélyen alulmúlva teljesít. Így a felmérések, elemzők szerint az USA elnökéhez méltatlan szerencsétlenkedésével nagyban elősegíti, hogy republikánus párti, netán újból Donald Trump legyen az Egyesült Államok következő elnöke.

Mindezek a fejlemények újabb és újabb vörösen villogó vészlámpákat gyújtottak be a globalista hatalmaknál, illetve az Európai Unió urainál, s egyre leplezetlenebb diktatórikus dühvel csapnak le mindenkire, aki nem hajlandó beállni a sorba. 

Nem sokan hitték volna, hogy József Attila sorai megint fájdalmasan aktuálissá válnak: „Forgolódnak a tőkés birodalmak, csattog világot szaggató foguk”. Újból igába akarják hajtani tehát Európát, s ennek szerintük főként a jelenlegi polgári irányítású Magyarország áll az útjában. Hogy miért? Hazánkban benne van, mint egy cseppben az egész tenger. Azt a reménysugarat nyújtjuk a leigázásra, kultúraátalakításra kijelölt országoknak, hogy ők is jó eséllyel szállhatnak szembe az erőszakosan monopolizáló, félgyarmatosító törekvéseknek. Mi vagyunk azok, akik bizonyítjuk, hogy lehet és érdemes önálló nemzeti kormányzást folytatni a racionalitás és nem a felülről vezérelt önfelszámolás, gazdaságlikvidáló jólétellenes politizálás, antiracionális irányvonal jegyében.

A washingtoni demokrata párti zsinórpadlásról vezérelt Brüsszel és a pöffeszkedő európai elit természetesen mindent megtesz a megbüntetésünkre, hogy inkább elrettentő példa legyünk a minket követni szándékozó renitens nemzetállamoknak. Ezt a célt szolgálná a helyreállítási alap nekünk járó pénzeinek jogtipró visszatartása, állandó megbüntetésünk, a pofátlanul letagadott, ám elrendelt kötelező illegális migránskvóta és a temérdek retorzió, kötelezettségszegési eljárás.

Szerencsétlenségükre azonban ezekkel a nyíltan rosszindulatú, igazságtalan és jogszerűtlen szankcionálásokkal is minket erősítenek tovább, hisz tudvalévő: a kivédett, visszavert akciók megerősítik az igazságtalanul megtámadottakat. Sikereink pedig csak a nimbuszunkat növelik és Európa megszüntetésre kijelölt nemzeteinek önvédelmi reflexeit hívják elő. Davosban kiadták az ukázt a woke-izmus támogatására. Bizonnyal eszükbe sem jutott, hogy ezzel a nyílt társadalmas hevülettel inkább egy konzervatív ellen-woke-ot, vagyis öntudatra ébredést segítenek elő.

Sok fájdalommal, nehézséggel fog még majd járni ez a folyamat, mert az adminisztráció és a másutt is meglévő garázda ügynökbaloldal mindenütt torlaszokat próbál majd emelni a megújulás elé. Mégis vállalnunk kell az élenjáró frontharcos szerepét, mivel látnivaló, hogy már most is megvannak az eredményei, kedvet csináltunk az illiberálisnak, unortodoxnak bélyegzett önállósághoz. Ez ugyanis a kulcs ahhoz, hogy értsük, miért hirdetnek liberális dzsihádot, büntetőexpedíció­kat a renitensek ellen: az önállóságnak, szuverenitásnak még az írmagját is ki akarják ölni az egyénekből, nemzetekből, országokból, hogy örökös függő viszonyra kárhoztassák őket.

De elkéstek. Ilyen durva eszközökkel ugyan még a szovjetek sem léptek fel, ha saját erőnkből akartunk bármit tenni és kimászni a gödörből, a jobboldal térnyerését már nemigen lehet meggátolni. Érthető az idegességük: közelednek az euró­pai parlamenti választások, amelyek kellemetlen változásokat hozhatnak a számukra.

Borítókép: Kyriakos Mitsotakis, a jobboldali Új Demokrácia Párt vezetője ünnepli választási győzelmét június 25-én (Fotó: Europress/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A megoldás Budapesten: Szentkirályi Alexandra

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.