idezojelek

A „narancsszínű Hamász” és az eltorzított valóság

A muszlim terrorizmus európai erősödése szorosan összefügg az illegális migrációval.

Bánó Attila avatarja
Bánó Attila
Cikk kép: undefined
Fotó: Yuri CORTEZ / AFP

Ezt írja a Facebookon egy Lattmann Tamás nevű nemzetközi jogász: 

Amikor valaki azt mondja, hogy minden palesztin megérdemli, ami várhatóan most fog történni, az azzal azt is mondja, hogy minden magyar megérdemli az összes uniós szankciót, amit mi a mi narancsszínű Hamászunk miatt kapunk.

Ebből az egy mondatból is kiviláglik, hogy a nemzetközi jogász úr nem nemzeti érzelmű, és akkor még nagyon ­elnézően fogalmaztam. Mert mit is mond evvel az egyetlen mondatával? Lényegében azt mondja – valamilyen izraeli lap cikkéből kiindulva −, hogy az izraeli viszonyok párhuzamba állíthatók az uniós viszonyokkal, a palesztinok helyzete a magyarokéval, a Hamász terrortámadása a Fidesz nemzetpolitikájával, Izrael állam megtorló lépései pedig az Európai Unió magyarellenes szankcióival, jogsértő lépéseivel.

Nos, nem vagyok nemzetközi jogász, de ekkora marhasággal régen találkoztam. Mert 

az igaz, hogy a Hamász esküdt ellensége Izraelnek, a Fidesz pedig nem helyesli az Európai Unió balliberális vezetésének számos olyan intézkedését, amelyekkel nemzeti hatásköröket próbál elvonni és észszerűtlen döntéseket ránk kényszeríteni, na de a kettő még a legrosszabb álmainkban sem hasonlítható össze.

A nemzetközi jogász megállapításából azt a következtetést is levonhatnánk, hogy az EU velünk szemben hozott ­szankciós döntései indokoltak, hiszen a Fidesz, illetve a magyar kormány egy renitens kerékkötő, amelyet büntetni kell. Nézzük az illegális migráció kérdéskörét, amely például szembeállítja a magyarokat az EU-val.

A brüsszeli vezetés hosszú évek óta ezt az ügyet humanitárius kérdésként kezeli, és ahelyett, hogy az idevágó törvények szerint járna el, együttműködik az embercsempészekkel, elnézi, sőt támogatja a határsértéseket, s intézkedéseivel olyan migránstömegekkel árasztja el Európát, amelyek képtelenek, nem is hajlandók a beilleszkedésre. 

A magyar kormány a kezdetektől látja ennek a politikának a csődjét, a nemzeti társadalmakat romboló hatását, s tökéletesen igaza van, amikor a normalitás álláspontjára helyezkedik.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

És igaza van akkor is, amikor felemeli a hangját a muszlim terrorizmus ellen, amelynek európai erősödése szorosan összefügg az illegális migrációval. Vagyis van itt egy magyar kormány, amely a Fidesz–KDNP tagjaiból áll – nemzetközi jogászunk szerint a „narancsszínű Hamász” −, s vele szemben a makulátlan, példaértékű unió. Előbbi lenne tehát a terrorista, utóbbi pedig az, aki a terrorcselekményeket megtorolja. A terrorcselekmények ez esetben az iszlám terrorizmus visszaszorítását jelentik (ezt támogatják a magyarok), amit viszont jogosan torolnak meg azok, akik a gyakorlatban elősegítik a terrorizmust.
Ez az abszurditásba hajló gondolkodás még a zsidóság elemi érdekeit is semmibe veszi, hiszen Nyugat-Európa számos országából éppen az erősödő radikális antiszemitizmus miatt távozik a zsidó lakosság egyre növekvő hányada.

A Lattmann-féle torz teória által félresöpört szempont az is, hogy Magyarországon a keresztény-nemzeti kormányzás időszakában lépett életbe az antiszemitizmussal kapcsolatos zéró tolerancia törvényesítése. Európában hazánk az a kivételes hely, ahol a zsidó közösségek háborítatlanul, békében élhetnek, s ahol a kormányzat jó kapcsolatok ápolására törekszik Izraellel.

Nemzetközi jogászunk tehát rendesen kiforgatta és eltorzította a tényeket annak érdekében, hogy azok megfeleljenek az ő abszurd hasonlatának, amelyet pedig egyeztethetett volna józan értékítélettel rendelkező ismerőseivel annak érdekében, hogy elkerülje a jogos kritikát.

Izraeli barátaink nemegyszer tapasztalták, hogy Soros György, a nemzetközi multimilliárdos spekuláns – igen, ő is nemzetközi – nem Izrael államot, hanem a palesztinokat támogatta. Az a Soros György, aki élesen szemben áll a jelenlegi magyar kormánnyal és személy szerint Orbán Viktor miniszterelnökkel is. Már ebből az egyszerű tényből is levonható egy fontos tanulság. Amennyiben ugyanis Soros úr minket tartana Euró­pa palesztinjainak, akkor bennünket támogatna, s nem az unió jelenlegi vezetőit, akik vörös szőnyeget gördítenek a lába elé és a tenyeréből esznek.

Volna tehát igazítani való az említett torz teórián. Nemcsak azért, mert sántít, hanem azért is, mert ízléstelen.

A szerző író, újságíró

Borítókép: Egy gázai övezetből indított rakéta pusztítása a dél-izraeli Arara faluban a Negev sivatagban 2023. október 14-én (Fotó: AFP/Yuri Cortez)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.