időjárás 1°C Rómeó , Tódor 2023. február 7.
logo

Rémhírhozó Varju

Pilhál Tamás
2022.12.10. 07:00
Rémhírhozó Varju

„Gyorsan bankból kivenni a pénzt, otthon széfben tartani, mert a gazemberek ellopják” – napok óta ilyen sms-ekkel riogatja a magyarokat az ideiglenesen hazánkban állomásozó baloldal. Hogy ki küldte az üzeneteket, nem tudni, talán majd a rémhírterjesztés miatt máris megindított rendőrségi nyomozás kideríti. Mindenesetre árulkodó: most is jórészt ugyanazok kaptak ilyeneket, akiket a választás előtt az amerikai dollárokkal kistafírozott, Bajnai-féle DatAdat már megszórt kamu sms-ekkel. Eközben a közösségi médiában is csepegtetik a mételyt, hülyítik azokat a szerényebb szellemi képességű honfitársainkat, akik a legátlátszóbb DK-s hazugságokat is letüdőzik.

Egy Ságváriba oltott Rákosi

A Jámbor-féle posztkommunistáknak azt jelenti az egyenlőség, hogy amiben ők hiányt szenvednek, azt el kell venni azoktól, akiknek van.

A szellemi kútmérgezéshez az utolsó adag arzént tegnap a gyurcsányista Varju László szállította, kübliben. 

Az árnyékkormány szerint Matolcsy György szavai bizonyítják, hogy az Orbán-kormány a magyar emberek félretett pénzéből kísérelheti meg feltölteni az államkasszát

– tódította Varju. Továbbá: „Azonnal tisztáznia kell az Orbán-kormánynak, hogy nem nyúlnak hozzá az emberek bankban őrzött pénzéhez, mert a bizonytalanság akár bankpánikot is okozhat. Matolcsy saját szavai bizonyítják, hogy a veszély valódi.”
Hajmeresztően aljas. Azt hazudja, hogy Orbánék keltenek „bizonytalanságot” meg „veszélyt”, holott azt éppen ők, a Varju-féle károgók teszik, amikor kiforgatják a jegybankelnök szavait. Matolcsy tudniillik azt mondta az Országgyűlés gazdasági bizottságában: „Magyarország olyan tartalékokkal rendelkezik a családoknál, vállalkozásoknál, ami a megnyert 2010-es évtized eredménye, csak amíg párnacihában vagy látra szóló betétben hever, addig nem vesz részt a válságkezelésben”. Aki ebből a mondatból azt a „következtetést” szűri le, hogy a kormány le akarja nyúlni az emberek megtakarításait, az egy velejéig gonosz, hazug gazember, aki készakarva tömeghisztériát akar kirobbantani. 

Esetleg egy közveszélyes, nemzetbiztonsági kockázatot jelentő futóbolond, akit mihamarabb hangszigetelt helyre kellene csukni, kényszerzubbonyban, mielőtt eszelős szavaival bankpánikot kelt, s újabb támadási felületet kínál a forintot bedönteni akaró Soros-féle spekulánsoknak.

(Varju a kormányzati lenyúlás példájaként említi a magán-nyugdíjpénztári megtakarítások „einstandját”. Ám hiába mantrázza a baloldal évtizede, a helyzet fordítva áll. A biztosítók tőzsdézték el a mi megtakarításainkat, talicskáztak ki tízmilliárdokat az országból Horn Gyuláék jóvoltából. Ők einstandolták a mi pénzünket.)
Kocsis Máté szerint jól látható jelei vannak, hogy a következő időszakra egy forint elleni támadást készítenek elő több irányból, amelyhez a külföldi megrendelők kérésére a hazai dollárbaloldal is kézzelfogható segítséget nyújt. 

Aki előre megfontoltan, külföldi érdekek szolgálatában valótlanságokat és rémhíreket terjeszt, ezáltal részt vesz egy forint elleni támadásban, az egészen biztos lehet benne, hogy vállalnia kell a büntetőjogi következményeket is, továbbá a magyar Országgyűlésben tisztséget nem viselhet

– fogalmazott a Fidesz frakcióvezetője.

Nincs rajta sapka

Hazánk Európában egyedüliként tartotta tizenhárom hónapon át kiemelkedően alacsony szinten a benzin és a gázolaj árát. Ez sem kevés.

Mindeközben a jegybank följelentette a Matolcsy szavait meghamisító Varjut, a rendőrség pedig rémhírterjesztés miatt nyomoz. E bűncselekményért akár három év szabadságvesztés is kiszabható, ami persze nevetséges. Aki ármánykodásával bankpánikot kelt, bedönti a forintot, s ezzel magyarok millióit a tönk szélére juttatja, annak nem három – hanem háromszáz év börtön járna. Aki pedig mindezt idegen zsoldban, külföldi érdekekért, a magyar kormány megpuccsolását áhítva teszi – miként Varju és Amerikából futtatott haverjai –, az a hazája ellensége. Az ilyennek a legsúlyosabb büntetés is túl enyhe.

Borítókép: Varju László (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.